URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
09 August 2021, 10:00

Fly Bolo, fly!

Fly Bolo, fly! foto: Consiliul Județean
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Era cazul ca Ilie Bolojan şi Florin Birta să ne scoată din amorţeala specifică perioadei de concedii. Au ieşit la rampă cu o adevărată bombă: Oradea îşi face propria companie aviatică.

Măsura nu este una luată la nervi, pe motiv că Taromul bagă tarife nesimţite, nici ca să concureze cu un Debreţin care, dacă pierde pasagerii din România, se va putea baza în continuare pe locuitorii din împrejurimi. Această companie e clocită de luni bune, oamenii au mers în Danemarca să vadă cât de viabilă este o companie similară şi abia apoi au ieşit în presă, spre disperarea celor care 4 ani s-au străduit să desfiinţeze de facto aeroportul orădean.

Celor care cred că această companie este una low-cost trebuie să le tai elanul. În primul rând că nu e vorba de o firmă care să lege Oradea de marile destinaţii unde trăiesc românii. Sunt prevăzute două avioane mici care pot face zboruri până la Bucureşti, Viena, maximum Munchen. Iar vara ne-ar putea duce spre destinaţii turistice, fără să mai apelăm la aeroporturile din Cluj sau Timişoara. Dar pentru asta bihorenii vor trebui să plătească. În mod cert, la cum arată actuala piaţă aeronautică, fără subvenţii substanţiale compania e moartă din start.

Dar de ce să ne fie frică de subvenţii? În momentul de faţă orădenii nu subvenţionează din impozitele lor transportul în comun? Primăria, tot din banii tuturor orădenilor, subvenţionează şi gigacaloria, chit că mulţi dintre cei care stau la blocuri au venituri consistente.

Asistăm la o mişcare care, din punct de vedere al imaginii, poate dărâma mitul Bolojan. Dacă treaba nu iese bine, e vina "ţăranului din Birtin". Dacă iese bine, cârcotaşii vor spune că tot ce s-a făcut ţine de normalitate, dând exemplul din Danemarca.

Ca orădean, doresc companiei viaţă lungă!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
Air birtin si ilie psihiatrie :)))
Consumul excesiv de Rudotel, cauzeaza halucinatii cu avioane, rachete, navete spatiale, OZN-uri, elicoptere. La urmatoarea sedinta va aproba o fabrica de medicameeeenteeee !!!!
Postat 11 August 2021, 23:11 de Silver_Cat
Zboara, puiule,zboara
Aproape exultam la gindul ca primaria si Cj expropriaza si spatiul aerian al patriei, cind noi avem inca ATITA treaba de facut aici, pe pamint :[ https://www.ebihoreanul.ro/stiri/case-pe-faras-proprietarii-a-1000-de-constructii-ridicate-ilegal-in-oradea-amenintati-cu-demolarea-151166.html ][ https://www.ebihoreanul.ro/stiri/primaria-oradea-va-expropria-64-hectare-de-teren-pentru-amenajarea-gradinii-urbane-nufarul-157830.html ]
Postat 09 August 2021, 21:21 de excalibur
crisdumi chiar ea
Nu pot ei finanta cit putem noi dezvolta.Ne cotropesc astia cu parcuri,locuri de agrement,stadioane,avioane...Ai zice ca restul problemelor sunt deja rezolvate.Chiar sunt.A venit vremea distractiei.Muy bien...
Postat 09 August 2021, 18:25 de excalibur
Lasă-ne cu modelele din Danemarca, Chirilă, că nici vorbă de vreo comparație.
Întradevăr există prin lumea largă, câțiva mici operatori de acest fel, în regim public. Dar acolo e vorba de orașe sau regiuni cu niște venituri proprii cât minim 10% din bugetul anual al României. Iar acolo nu au ce face cu banii, pentrucă au rezolvat absolut toate problemele locuitorilor.
Postat 09 August 2021, 13:37 de KP
Learning to fly
Tot respectul pentru noua companie aeriana. Felicitari pentru initiativa si forta de munca. Totusi,sa nu uitam niste promisiuni facute TUTUROR oradenilor, multi dintre ei evazionisti,din pacate: adica inventarierea caloriferelor [https://www.ebihoreanul.ro/stiri/tu-cum-iti-incalzesti-casa-primaria-ii-chestioneaza-pe-oradeni-despre-instalatiile-din-imobilele-pe-care-le-detin-149570.html]... [https://www.ebihoreanul.ro/stiri/caloriferul-la-control-peste-14200-de-oradeni-care-si-au-declarat-casele-fara-instalatii-vor-fi-verificati-149466.html],in vederea celei mai crunte ierni, care ne asteapta cu drag,liberalizata de orice constringeri. [ https://www.oradesibiu.ro/2021/08/04/romania-va-avea-cea-mai-grea-iarna-din-istorie-din-punct-de-vedere-energetic/ ]
Postat 09 August 2021, 11:53 de excalibur
zboara bihoru'
flybihor.ro inca e liber
Postat 09 August 2021, 10:42 de unul
zboara articolul, doar articolul.
daca orasul/ judetul era suficient de atractiv, se inghesuiau companiile aeriene sa isi ofere serviciile. cum asta cu a face orasul/ judetul atractiv nu le iese sub nici o forma, in ciuda propagandei excesiv pozitive, au ales o solutie de imagine in plin sezon turistic. desi e evident ca va fi subventionata din bani publici, deocamdata nu s-a vazut o proiectie de costuri, un plan de functionare, nici macar compania exemplu din danemarca nu se stie (alta lume, alt nivel de trai). asa este subventionam gigacaloria, subventionam transportul in comun, dar ma tem ca astea sunt vitale, absolut necesare, restul doar o iluzie. blestemate sa fie companiile aeriene ce ne saboteaza dezvoltarea!
Postat 09 August 2021, 10:29 de User anonimizat
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON