URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 01 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
12 August 2019, 15:11

Fără clasa întâi: Pasagerii trenului Braşov - Oradea se plâng că au fost forţaţi să călătorească în condiţii mizere

Fără clasa întâi: Pasagerii trenului Braşov - Oradea se plâng că au fost forţaţi să călătorească în condiţii mizere (foto: generic, arhivă)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Pasagerii trenului Interregio Braşov - Budapesta au reclamat BIHOREANULUI condiţiile mizerabile în care au fost transportaţi duminică seară de la Braşov la Oradea.

"Când am ajuns în gara Braşov domnii controlori ne-au informat că nici măcar nu există vagon de clasa 1, deşi ni s-au vândut bilete mult mai scumpe decât la clasa 2 şi ne-au pus într-un alt vagon, tot defect! În acesta nu funcţiona nici clima, nici nu era curent şi nici la toaletă nu puteam merge pentru că era defectă!", a reclamat, într-un mail transmis pe adresa redacţiei, Adrian Măruţă.

Aceleaşi condiţii mizerabile au fost denunţate şi de un alt pasager al aceluiaşi tren, pe aceeaşi rută, Corneliu Fodorean. Omul a subliniat că a cumpărat bilet dus-întors la clasa I. La plecare spre Braşov, a călătorit într-un vagon încadrat în acea clasă, însă, la întoarcere, trenul nu vagon de clasa I.

"Am dat 5,5 milioane pentru două bilete dus-întors. Am plătit la clasa întâi şi am venit cu clasa a doua. Era un haos total. Toaletele erau încuiate, aer condiţionat deloc, nu puteai nici să respiri. Toţi pasagerii, cu copiii cu tot, erau pe hol. L-am rugat pe controlor măcar să mai deschidă uşa ca să intre aer şi n-a vrut", a relatat Fodorean într-o reclamaţie transmisă BIHOREANULUI.

La fel ca alţi pasageri care au ajuns la Oradea călătorind în condiţii mizerabile, Fodorean a reclamat situaţia la ghişeele din gară solicitând diferenţa de preţ. "Toţi care am avut bilete la clasa I ne-am dus la ghişeele din gară să ne cerem banii înapoi. Doamnele au stat închise înăuntru 15 minute, timp în care călătorii aşteptau la coadă, iar în final, din 550 lei cât au costat biletele, am primit înapoi doar 50 de lei", a spus bărbatul.

Călătorii au declarat că sunt atât de nemulţumiţi de condiţiile în care au fost transportaţi încât nu vor mai apela la serviciile SNCFR.

BIHOREANUL a solicitat, luni, în scris, poziţia companiei CFR vizavi de situaţia creată, având în vedere că în Oradea nu există un responsabil media care să furnizeze astfel de detalii.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
eroare
Nu au fost fortati. Nimeni nu te obliga sa-ti iei bilet de tren in RO. Daca tu iti cumperi accepti mirosul, jegul, caldura si intarzierea. cfr = caile ferate retardate
Postat 12 August 2019, 20:37 de Christa
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6361 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON