URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 04 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
29 Mai 2020, 14:49

Emilian Pavel moare de grija noastră

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Emilian Pavel, omul care se vede viitorul primar al Oradiei, și-a intrat deja în pită. Urmând exemplul colegei de la București, Gabriela Firea, domnul Pavel propune să testăm 5.000 de orădenii, să vedem dacă n-au Covid. Domnia sa este un recunoscut specialist în corona-virusologie și, alături de alt doctor docent în Covid 19, nefericitul Liviu Sabău Popa, a calculat că, dacă se fac puhoi de testări în Oradea, se va face o treabă mare...

De altfel, caracteristic pentru PSD este numărul mare de doctori, unul mai docent ca altul. Să ne amintim doar de domnul Bodog, creatorul specialităţii "brancardiologie", ca să nu mai vorbim de eminenţii chirurgi de stânga care te operează, pe buzunar, fără să prinzi de veste.

Măsura cu testarea e la fel de tâmpită ca și cea propusă la începutul pandemiei de chibiţii neliniştiţi care cereau ca şoselele să fie dezinfectate cu clor, deşi nu s-au înregistrat cazuri de Covid la camioane. În plus, în comunicatul dat, domnul Pavel se încurcă şi nu face distincţia între testarea de boală sau cea de anticorpi. prin care se constată dacă oamenii sunt deja imunizaţi.

Înduioşător este că Emilian Pavel a şi identificat sursele de finanţare. Spitalul ar trebui să dea Primăriei înapoi banii primiţi pentru achiziţionarea materialelor de protecţie epidemiologică, iar propunerea sa este să nu restituie toţi banii, ca să se poată face manopera asta cu testarea.

Adevărul este că nimeni nu e mai priceput în identificarea oportunităților financiare decât pesediştii. După operaţia de identificare a banilor poate urma cea de sifonare a lor, iar colegii de partid ai lui Pavel au demonstrat cu brio, de ani buni, cum se fură viţelul din vacă, cum se extrage clorofila din frunze şi banii din buget.

Aştept cu nerăbdare alte mostre de spirit civic, cu observaţia că modelul propagandistic de tip Firea s-ar putea să fie păgubos la Oradea, pentru că Emilian nu are nici banii, nici tupeul primăriţei din Capitală.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
14 Comentarii
Aschia nu sare departe de trunchi
Nici politica nu mai e cea fost, nici macar hotii nu mai sunt ceau fost si nici virusul asta nu a adus nici o schimbare in politica. In frunte si in prim plan au ramas doar imbecilii. Oamenii normali la cap sau retras de peste tot, altii au parasit de tot Romania, altii isi vad de afacerile lor, altii stau in functii mai mici pe bani publici si privesc stupefiati ce se intapla de vreo 4-5 ani incoace. (nu ca inainte ar fi fost totul OK) Spre ce directie merge Romania? Unde vrem sa ajungem? Care sunt primele zece directii pe termen lung a Romaniei? (care sa ramana deschise oricine va veni la guvernare sau la presedintie)Care este viitorul copiilor acestei tari? Cum iam educat noi fiecare pe ai nostrii? Ce ramane in urma noastra a fiecaruia? (inafara de datorii)Hotii cresc hoti, inbecilii imbecili.......
Postat 31 Mai 2020, 07:55 de scarbit
De la primăria capitalei pentru acel moment...
...când virusul se transmite de la om la om, iar pesedismul de la prost la prost.
Postat 30 Mai 2020, 15:35 de User anonimizat
blat psd -- pnl
desemnarea lui pavel candidat psd la primarie pute a blat intre psd si pnl... au desemnat si ei pe cineva numa sa nu se spuna ca nu au candidat la alegeri.... nici daca s ar coaliza toate partide non pnl in spatele lui milut tot nu ar reusi sa castige... e prea mic pentru o lupta asa mare... face politica de parca ar fi si acum la organizatia de tineret... doar circoteli de pe tusa si critici nonstop la adresa altora sau chiar a fostilor sai colegi care s au trezit si au plecat din partidul-rusine... bolojan asa cum ii el este in chempions league pe cind micul pavel joaca undeva prin liga a 3 a...
Postat 30 Mai 2020, 14:46 de TanarSiNelinistit
Bihoreanul
Despre Casa Mozes de pe Vulcan 10 nimic? Sau trebuie să aibă ce lucra liberalul Ghilea? Parcări să fie că turiști ioc, dă-le dracu de case de 140 de ani, Q7 să fie.
Postat 30 Mai 2020, 13:13 de oradeaveche
Fain articol!
Vitelul din vaca si clorofila din frunze..... ????
Postat 30 Mai 2020, 11:36 de Doru2019
Vot pt. primar
Nu merg la vot din principiu dar pentru Bolojan voi face o exceptie!! E cel mai valoros primar din tara!!
Postat 30 Mai 2020, 09:02 de AnaConda
Ce-i rău în asta?
L-am văzut la voi pe site pe băiatul ăsta că ar candida împotriva Bolojanului... foarte bine! Acum văd că nu e bine să testezi populația dar acum o lună toate indicațiile erau “testați, testați și iar testați”. Cum e de fapt? Chirilă-i necăjit că un personaj care nu-i pe placul lui are o idee bună și împroașcă cu noroi? Păcat! Ideea e bună, omul a venit nu doar cu propunerea dar și cu soluția. Pun pariu că dacă era ideea unui personaj care e pe placul lui Chiriluță articolul era cu totul altfel...
Postat 30 Mai 2020, 07:33 de denis
e la fel de tâmpită ca si... chibiţii neliniştiţi
Adevarul e ca toate masurile anti-epidemie,spalatul strazilor,a scarilor de bloc,a miinilor,purtatul mastilor,minusilor,viziere,plexiglas sunt niste timpenii.Pe timpeniile astea se urca cu cizmele capitalistii neoliberali ,specialisti in achizitii de izolete,aparate pcr,masti,la care isi pun adaosuri de criza,specialisti in amenzi si alte masuri de retorsiune.Profitul nu e timpit.Se numeste crestere economica...chiar daca da cu minus.Apropo,daca ai ghinionul sa te betegesti si vrei la spital,prima data faci un test covid,pe banii tai.Warm-up
Postat 29 Mai 2020, 23:10 de excalibur
Are grija Nelu Schmang Janos si de asta! El a comandat si articolul...
E stilul lui Schmang, fiti fara grija! E un las si un notoriu...Nu observati ca de multa vreme nu se mai scrie nimic de el, mai degraba de Bolo?!
Postat 29 Mai 2020, 21:33 de vineri
Chirila Bombalaul
Ii pasa de pestii infectati de Pasztor dar nu ii pasa de testarea populatiei. Curat consecvent.
Postat 29 Mai 2020, 18:42 de testtest
Mircea Chirila si articole de 3 lei/saptamana
Dl. Mircea Chirila ar face politica? Ar vrea sa fie vreun formator de opinie? Nu stiu, probabil ... sa dam 3 lei pe saptamana pentru un ziar cu titlul pe prima pagina "In pat cu tata"? Eu nu, dar totusi cine plateste 3 lei pentru opinia acestui domn? Dar mai ales de cand s-a apucat Bolojan de gatit?
Postat 29 Mai 2020, 17:35 de Nelu_Cornel_Pantis
vai s-amar de politica pancovei
bine spus/scris, dle Chirila! ce naiba cauta o moaca ca asta (cacofonie intentionata) in politica?! ii frumos si destept asta ca pancova de beton de la gara.
Postat 29 Mai 2020, 17:31 de roger
,,SĂRACUL" MILUȚ DIN ,,EUROPARLAMENTARUL ANULUI" A AJUNS OM DE SACRIFICIU IN PSD BIHOR!
După ce diplomatic JANOȘ la trântit la DADDY DRAGNEA, doar pe locul 14 total neeligibil la europarlamentare MILUȚ este din nou om de sacrificiu intr o competiție pentru PMO, în care nu are nici o șansă.Oare îl simte în ceafa JANOȘ pe MILUȚ, aspirând la tronul de domnie din fruntea PSD BIHOR, sau asta ii o strategie ,, excepțională" pur de stânga ca și proiectul cu testarea a lui LIVIU TELEKOM?? Altfel nu se explică ,, faulturile" repetate din partea vulpoiului JANOȘ, asupra omului crescut și promovat chiar de el.
Postat 29 Mai 2020, 15:24 de User anonimizat
Hau, hau,
Daca Bolojan a refuzat propunerea lui Pavel, si catelul lui Bolojan are acceasi parere. Ba a incropit si un articol. In ce priveste candidatura la Primarie, nu inteleg de ce n-ar face-o. Sau Bolojan a fost ales pe viata? Sau probleme este ca daca Bolojan dispare, la fel dispar si finantarile catre ziar?
Postat 29 Mai 2020, 15:18 de User anonimizat
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON