URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 03 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
11 Iunie 2010, 11:06

Copiii orădeni au adunat peste 18.000 de lei pentru a-şi ajuta colegii cu probleme

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Proiectul filantropic "Din inimă de copil" iniţiat de Administraţia Imobiliară Oradea prin Orăşelul Copiilor în parteneriat cu 17 şcoli din Oradea şi Zona Metropolitană s-a dovedit un succes. "Doresc să mulţumesc tuturor participanţilor la acest proiect. Prezenţa colaboratorilor şi suma strânsă în urma primei etape este cu mult peste aşteptările noastre" de declarat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, Mihaela Alexandru, consilierul pe probleme educative la Orăşelul Copiilor.

În cadrul proiectului, AIO a asigurat celor 17 şcoli partenere materiale de creaţie cu ajutorul cărora copii au realizat diferite lucrări artistice care ulterior au fost comercializate în cadrul unor expoziţii cu vânzare, iar banii obţinuţi vor fi donaţi pentru ajutorarea unor copii cu nevoi speciale.

Prima etapă a proiectului s-a finalizat pe 1 Iunie, dată până la care a fost adunată suma de 18.000 de lei, din care 15.890 lei în urma expoziţiilor cu vânzare, iar 2.110 lei prin tombola caritabilă organizată în Orăşelul Copiilor cu ocazia zilei de 1 Iunie. Cea mai mare sumă a fost strânsă de elevii Şcolii "Andrei Mureşanu", care au colectat 4.084 lei pentru ajutoarea colegului lor Gheorghe Ilisie.

Georghe are nouă ani şi, la recomandarea Centrului de Asistenţă în Domeniul Tehnologiei de Acces pentru Persoanele cu Deficienţă de Vedere, are nevoie de un aparat electronic care măreşte imaginile ca o lupă. Preţul aparatului de fabricaţie poloneză se ridică 2.234 euro, plus taxe de transport, şi va fi suportat din banii obţinuţi în cadrul proiectului.

Copii ajutaţi de copii

Copiii care vor beneficia de ajutor din fondurile colectate de elevii orădeni au fost aleşi de o comisie la propunerea fiecărei instituţii şcolare în parte. "Banii vor fi repartizaţi unor copii cu nevoi speciale. Cei care vor fi ajutaţi au fost aleşi de o comisie formată din 19 membri, iar copii au fost propuşi de către şcoli", a declarat Mihaela Alexandru.

Un caz special este cel al elevului Alexandru Robert Boroş, de 12 ani, din satul Ciutelec, comuna Tăuteu, care are piciorul stâng amputat de la genunchi în jos, ca urmare a unei muşcături de cal. Robert are nevoie de o proteză de gambă modulară, în valoare de aproximativ 10.500 lei. Din această sumă, 2.417 lei sunt asiguraţi de CAS, diferenţa de aproximativ 8.100 lei urmând să fie acoperită din banii adunaţi în cadrul proiectului.

Pe lista copiilor care vor fi sprijiniţi din fondurile colectate se mai numără Daniel Petru Mara, în vârstă de 11 ani, care suferă de tetrapareză spastică, Horvarth Helga de 14 ani, suferindă de hipoacuzie, şi Ungvari Csilla, de 16 ani, elevă provenită dintr-o familie monoparentală care locuieşte cu tatăl ei, pensionar.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON