URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
22 Mai 2023, 15:06

Concert de jazz coral la Filarmonica Oradea: Night and Day cu Steve Jazz Trio

Concert de jazz coral la Filarmonica Oradea: Night and Day cu Steve Jazz Trio Sursa foto: Pixabay
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Joi, de la ora 19, la Filarmonica de Stat, melomanii sunt așteptați la un concert de jazz coral „Night & Day”, susținut de Corul instituției orădene și Steve Jazz Trio, István Bundzik – pian, Gyula Horváth - chitară bass, Gábor Kacsenyák – percuție, iar la pupitrul dirijoral se va afla Kocsis-Holper Zoltán.

Din program fac parte lucrări de C. Porter: You'd Be So Nice, Arr. J. Althouse - A Cole Porter Jazz Trio și A Gershwin jazz trio, Astor Piazzolla: Oblivion și Libertango, Sonny Rollins: Oleo, Michel Legrand: You must believe in spring, Bob Chilcott: A Little Jazz Mass, Rimsky Korsakov: The fly of the bumblebee - prelucrare jazz, Bruno Martino: Estate, George & Ira Gershwin/arr. J. Althouse - I've Got a Crush on You, /arr. M. Hayes: They All Laughed și Gershwin-Korb: Liza.

„Dacă în Europa s-a născut muzica cultă și s-a dezvoltat pe parcursul mai multor secole, pe continentul american a apărut muzica jazz, un gen mult mai „tânăr”, dar cu posibilități de dezvoltare infinite. În secolul XX, unii compozitori au încercat fie să găsească un punct comun al celor două genuri, fie să le aducă împreună în creațiile lor. Cel mai important nume în rândul acestor compozitori este fără doar și poate, George Gershwin. Din generația de compozitori contemporani face parte Bob Chilcott cu un aport important în ceea ce privește muzica de jazz îmbinată cu cea clasică. Concertul orădean va dezvălui și alte nume importante de compozitori, alături de creațiile lor jazz sau de prelucrările din această sferă a muzicii”, au transmis organizatorii.

„Steve Jazz Trio” este un grup instrumental format din István Bundzik la pian, Gyula Horváth la chitară bass și Gábor Kacsenyák la percuție. Cei trei muzicieni sunt profesori la Liceul „Bartók Béla” din Miskolc, la secția jazz. Muzicienii activează în mai multe formații și reprezintă o prezență constantă la evenimentele culturale ale orașului Miskolc. Trupa aduce în fața publicului atât compoziții personale, cât și prelucrări ale unor piese cunoscute. Printre acestea se află și numeroase lucrări sau teme provenite din muzica clasică. Scopul formației este acela de a cultiva gusturile muzicale.

Zoltán Kocsis-Holper studiază muzica de la 7 ani și a absolvit Academia de Muzică „Ferenc Liszt” din Budapesta, unde a studiat dirijatul coral și unde a devenit ulterior doctorand. A cântat în cor pentru a înțelege mai bine și a se apropia mai mult de muzica corală, a activat în mai multe ansambluri artistice din Sopron, dar și din Raiding, Austria. În calitate de dirijor a câștigat Premiul I la Competiția Națională a Tinerilor Dirijori în anul 2008 și Premiul Special la Concursul Internațional al Tinerilor Dirijori de la Torino, Italia, în anul 2015.

Biletele pentru concert s-au pus în vânzare pe platforma bilete.ro și la Casa de bilete a Filarmonicii de Stat din Oradea.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON