URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 01 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
19 Ianuarie 2021, 10:00

Bombele lui Beni Rus

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Dacă până acum câteva luni marea problemă a orădenilor era dacă noul stadion trebuie să aibă 25.000 de locuri sau mai puţine, acum se pune problema dacă vom mai avea un nou stadion. Şi asta nu neapărat pentru că mulţi miniştri de la Bucureşti se întreabă la ce ne trebuie stadion pe foametea asta, din moment ce n-avem echipă de fotbal...

Amplasamentul încă mai conţine bombe neexplodate din perioada de tristă amintire când groful Sanyi Kiss şi Beni Rus de la Selina puneau la cale cel mai tare tun imobiliar postdecembrist din Oradea. Sigur, procesul unde apar şi terenurile cu pricina este pe rol, dar să nu ne facem iluzii, dacă totul decurge conform planului, cei implicaţi vor scăpa pe motiv de prescriere.

Acum, legal, o parte din teren aparţine firmei Selina, şi asta nu pentru că a fost obţinut prin metode impecabile, ci pentru că, pur şi simplu, în urmă cu mai mulţi ani, complicii de consilieri judeţeni au refuzat să introducă instituţia ca parte civilă şi să ceară retrocedarea amprentelor pentru blocuri date cu atâta mărinimie de Kiss lui Beni Rus. Oare distinşii foşti aleşi nu au nicio responsabilitate sau ridicau mâna în şedinţe ca gibonii când văd că vizitatorii le aruncă o banană? 

Acum suntem la vorba "decât un război drept fără sfârşit, mai bine o pace strâmbă". Primăria a expropriat firma, aceasta a făcut contestaţie, ba a şi câştigat în primă instanţă, iar consilierii locali modifică PUZ-ul ca să nu se mai poată face blocuri pe terenul unde urmează să fie amplasat stadionul. Dar portiţa negocierilor rămâne deschisă. Deşi putea să-l încurce rău de tot, Primăria îl lasă pe Rus să facă în continuare blocuri pe Calea Aradului.

Şi uite aşa, fiecare îşi joacă la maximum şansele, asta pentru că, la momentul potrivit, n-am avut nici procurori de la DNA care să facă curăţenie la timp, nici judecători care să nu doarmă pe dosare, nici aleşi responsabili de patrimoniul judeţului.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
CrisDumi
Eu din 2008 încolo, nu încoace
Postat 19 Ianuarie 2021, 20:44 de Sandu2100
Din 2008 încoace, de când s-au făcut aceste "inginerii" imobiliare și financiare ...
... de către șmecherii de la Selina, în bună înțelegere niște lideri ai UDMR și ai PNL, unde a fost Bihoreanul cu anchetele lui jurnalistice cu tot ?!? Ei bine, eu știu că "prieteșugul" ăsta șmecheresc a fost chiar protejat de Bihoreanul, în timp ce ataca pe cei ce erau contra "coaliției" de atunci dintre maghiari și liberali, când era vorba de firmele "de casă" precum Selina !?!
Postat 19 Ianuarie 2021, 18:20 de CrisDumi
RE: Din 2008 încoace, de când s-au făcut aceste "inginerii" imobiliare și financiare ...
Dacă-ți rupi de la gură 52 de lei să îți faci un abonament la ediția online, îți indic toate articolele Bihoreanului pe tema dată. Dacă nu, ia de banii ăia o vodcă și te culcă!
Postat 20 Ianuarie 2021, 00:37 de Florin Ciucas
Justitia locala, politicieni si afaceristi locali
"Amplasamentul încă mai conţine bombe neexplodate din perioada de tristă amintire când groful Sanyi Kiss şi Beni Rus de la Selina puneau la cale cel mai tare tun imobiliar postdecembrist din Oradea. Sigur, procesul unde apar şi terenurile cu pricina este pe rol, dar să nu ne facem iluzii, dacă totul decurge conform planului, cei implicaţi vor scăpa pe motiv de prescriere." Justitia locala, politicieni si afaceristi locali. Inca un astfel de episod. Al catelea ?
Postat 19 Ianuarie 2021, 16:04 de B90
Expropriere
Pentru oamenii simpli exproprierea merge repede aici se complica treaba INSTANȚA vede altfel pentru ca e vorba de SELINA
Postat 19 Ianuarie 2021, 15:56 de strada
"Că voi egalitate, dar nu pentru căței"
Daca trebuia dărâmată vreo casă in Oradea, primaria nici nu ar sta la discutii: si-ar asuma un proces si ar merge mai departe cu expropriere/demolare. De ce nu se face la fel in acest caz?!?!?!? PS: corb la corb nu scoate ochii..
Postat 19 Ianuarie 2021, 15:48 de oradeanbihor
Licitatie
O sa incaseze Beni banii pe expropriere, iar sa iasa treba bine, va castiga si licitatia de constructie a noului stadion.
Postat 19 Ianuarie 2021, 15:30 de Hoppmester
Asta-i România
Unii fac ce vor altii platesc justitia nu exista. O zi buna tuturor!
Postat 19 Ianuarie 2021, 14:24 de strada
Justiție???
Poate sunt cumpărați sau santajati unii și nu pot sa-și facă treaba... poate presa naționala ar trebui informata desprea realitatea din Bihor... Cumetrii.., prietenii... și foarte mulți bani in joc... cred ca e clar pentru toată lumea
Postat 19 Ianuarie 2021, 13:34 de strada
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6361 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON