URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
23 Aprilie 2019, 14:52

Bodog mincinosul: Fostul ministru PSD al Sănătății se laudă cu spitalele din Oradea, fără să aibă vreun merit (VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Dacă minciuna ar fi un neg, chirurgul Florian Bodog ar trebui să şi-l extirpe. Asta, în caz că l-ar deranja. Fanfaronada sa pe Facebook, unde se laudă că a orientat investiţii în spitalele din Oradea, arată, însă, că tocmai din minciună face carieră.

BIHOREANUL taxează falsul sprijin dat, chipurile, spitalelor orădene de către şeful PSD Oradea. Fostul ministru al Sănătăţii nu are nicio contribuţie la extinderea UPU, aşa cum pretinde, iar dotarea cu aparatură promisă în celebrul „program de guvernare” este, pentru unităţile sanitare din Oradea, doar o iluzie.

Ministrul Criză

Pe 5 ianuarie 2017, odată cu instalarea Guvernului Grindeanu, senatorul PSD Bihor Florian Bodog devenea al 28-lea ministru al Sănătăţii de după 1989, funcţie pe care avea s-o păstreze şi în Guvernul Tudose, până pe 29 ianuarie 2018, ca încununare a unei cariere de-a lungul căreia şi-a băgat în desagă cam toate titlurile: profesor universitar, dublu doctor în ştiinţe, cu ambele teze duhnind a fraudă, conducător de doctorate.

La plecarea din Minister, Bodog a „uitat” să-şi prezinte bilanţul: dispariţia a zeci de medicamente pentru bolnavii cronici, forţată de ieftiniri decise birocratic, plus vestitele crize ale imunoglobulinei şi vaccinurilor anti rujeolă, oreion, rubeolă şi gripă, soldate până atunci cu 16.000 îmbolnăviri şi 56 decese. Ministeriatul său a fost marcat, de asemenea, de amânarea cu un an a licitaţiilor pentru achiziţia de ambulanţe, dar şi de eşecul relocării în România a Agenţiei Europene a Medicamentului după Brexit.

Mulţumiţi Partidului

De la evacuarea din Guvern, Bodog s-a remarcat doar pe Facebook, unde a devenit hiperactiv înaintea alegerilor europene din 26 mai, în două săptămâni postând două filmuleţe în calitate de coordonator al Departamentului de Sănătate al PSD.

Un prim clip, de 39 de secunde, intitulat „Reabilitarea Unităţilor de Primiri Urgenţe”, ornat cu sigla PSD şi hashtag-urile #indraznestesacrezi şi #programdeguvernarePSD, îl prezintă pe Bodog declamând pe şantierul extinderii UPU Bihor: „În programul de guvernare avem reabilitarea, extinderea, modernizarea spitalelor judeţene. Avem lucrarea de la Spitalul Judeţean Oradea, investiţia a demarat în 2017. În momentul de faţă, după cum vedeţi, este în executare, este realizată printr-un program guvernamental cu finanţare de la Banca Mondială”.

Un alt filmuleţ, de 15 secunde, intitulat „Realizările Guvernului PSD în domeniul sănătăţii”, îl arată pe Bodog recitând în cabinet: „Un computer tomograf şi un RMN pentru fiecare spital judeţean din România, măsuri importante din programul PSD pentru România! Contractele au fost semnate în 2017 în timpul mandatului meu de ministru, iar în momentul acesta sunt instalate în toate spitalele din România. Ne ţinem de cuvânt, a crescut accesibilitatea pacienţilor români la servicii şi aparatură medicală de înaltă performanţă”.

2017 este, de fapt... 2014

Meritele lui Bodog sunt, însă, închipuite. Despre extinderea Unităţii Primiri Urgenţe Bihor, şeful acesteia, dr. Hadrian Borcea (foto), a declarat BIHOREANULUI că a fost iniţiată încă din anul 2014, iar fostul ministru n-a avut niciun aport.

„Banca Mondială a lansat atunci un program pentru modernizarea şi extinderea Unităţilor dedr Hadrian Borcea, SMURD Primiri Urgenţe din România, derulat prin intermediul Ministerului Sănătăţii, condus la acel moment de Nicolae Bănicioiu. Pentru că fondurile erau limitate, în 2015 şi 2016 un grup de lucru a stabilit cele 5 UPU din totalul de 68 care să intre în program. Oradea s-a clasat pe primul loc, urmată de Spitalul Judeţean Braşov, de Bagdasar Arseni din Bucureşti, de Judeţeanul din Botoşani şi de Marie Curie, tot din Bucureşti. Documentaţia a fost înaintată Băncii Mondiale, care a aprobat-o, iar Ministerul Sănătăţii doar a îndeplinit formalităţi. În mandatul dlui Bodog s-au aprobat indicatorii tehnico-economici ai investiţiei, iar în mandatul dnei Pintea proiectul tehnic şi ordinul de finanţare”, explică şeful UPU Bihor.

„Nicio scobitoare!”

Contribuţia fostului ministru la dotarea spitalelor bihorene e la fel de „semnificativă”. Deşi se laudă că a „rezolvat” câte un CT şi un RMN „în fiecare spital judeţean”, ba chiar că deja „au fost instalate”, documentele puse la dispoziţia BIHOREANULUI de managerul Spitalului Judeţean, Gheorghe Carp, arată că în ministeriatul lui Bodog a primit doar 2,02 milioane lei de la Minister. Niciun leu pentru CT ori RMN, ci diverse sume cuprinse între 6.000 şi 374.000 lei, pentru achiziţia unor instrumente şi aparate, în fond, uzuale.

Dacian Foncea, manager Spitalul Municipal OradeaMai ruşinos pentru şeful PSD Oradea e că succesoarea sa a fost mai generoasă, Sorina Pintea aprobând contribuţii la achiziţiile Spitalului Judeţean de 5,88 milioane lei. Mai mult decât dublu comparativ cu suma din mandatul orădeanului.

În ce priveşte ajutorul dat de Bodog Spitalului Municipal Oradea, lucrurile sunt şi mai simple. „Nu ne-a ajutat nici măcar cu o scobitoare. În 2017, dar şi în 2018, am primit de la Minister zero lei. Am cumpărat din banii noştri şi ai Primăriei toată aparatura de care am avut nevoie, de la CT şi RMN până la Rx şi ecograf”, spune managerul Dacian Foncea (foto).

Aşa că, dottore, ruşinică mare!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
PSD adică, ce sa mai vorbim
Meritul lor e că nu avem autostrăzi, și nu s-au mărit taxele.
Postat 23 Aprilie 2019, 22:44 de Sandu1206
ton la cintec
si acuma tov de la psd puteti sa cintati"ode pentru marele zeu"
Postat 23 Aprilie 2019, 18:17 de tepes
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON