URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
07 Mai 2021, 18:48

Bărbatul împuşcat în cap în Bihor este pădurar în Meziad. Partida de vânătoare, ilegală 

Bărbatul împuşcat în cap în Bihor este pădurar în Meziad. Partida de vânătoare, ilegală  (foto: Facebook)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Bărbatul din Bihor care a fost împuşcat, vineri, în cap în timpul unei partide de vânătoare desfăşurată într-o pădure din zona Remetea este pădurar în Meziad, se numeşte Marius Laza (foto), are 46 ani şi e tatăl a trei copii, spun sursele BIHOREANULUI. Partida de vânătoare la care au participat acesta şi bărbatul care l-a împuşcat, Sebastian Bologa, a fost una ilegală, a confirmat reprezentantul AJVPS Bihor, Sorin Ile, dar şi Poliţia Bihor.

Duşi la audieri

"Nu este autorizată vânătoare pe fondul respectiv. Am fost acolo, nu am apucat să văd prea multe, deocamdată nu m-au lăsat (n.r. - poliţiştii). S-a întâmplat în pădurea de la Remetea către Meziad. Victima a fost vânător la noi în asociaţie, până în urmă cu doi ani, când s-a mutat în altă asociaţie. Cel care a tras, Bologa Sebastian, este membru şi în prezent. Dar nu ştim cu ce armă a tras, nu ştim câţi au fost, la ce vânat au mers. Până nu termină Poliţia cercetările, nu vom putea stabili", a declarat pentru BIHOREANUL Sorin Ile, reprezentant al AJVPS Bihor. 

Sursele ziarului arată că poliţiştii l-au dus la audieri atât pe cel care l-a împuşcat accidental pe Marius Laza, cât şi alte persoane. Între cei audiaţi s-ar număra şi fostul primar al comunei Remetea, Ştefănică Adrian, care s-ar fi aflat în zonă. El a susţinut că nu a participat la vânătoare, ci ar fi fost chemat la faţa locului după accidentul de vânătoare. 

Poliţia: Vânătoarea nu era autorizată

Vineri după amiaza, Poliţia Bihor a emis un comunicat legat de acest caz, arătând că partida de vânătoare era neautorizată, dar că cei doi bărbaţi (victima şi cel care a tras) deţin legal arme. 

"Vineri, 7 mai a.c., în jurul orei 13.24, poliţiştii Secţiei nr.2 de Poliţie Rurală Beiuş au fost sesizaţi în urma unui apel primit de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bihor prin S.N.U.A.U. 112 că, într-o pădure de pe raza localităţii bihorene Remetea, a avut loc un accident de vânătoare, în urma căruia un bărbat a fost împuşcat accidental", se arată în comunicatul IPJ Bihor. 

Potrivit documentului, în urma primelor cercetări efectuate la faţa locului de poliţiştii Secţiei 2 de Poliţie Rurală Beiuş împreună cu poliţiştii Serviciului Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase s-a constatat că "evenimentul s-a produs pe un fond de vânătoare pe care se desfăşura o partidă de vânătoare neautorizată, în cadrul căreia un bărbat de 46 de ani, din localitatea Meziad, judeţul Bihor, ar fi fost împuşcat accidental, în zona capului, de un bărbat de 40 de ani, din comuna Remetea, judeţul Bihor. Cei doi bărbaţi erau deţinători legali de arme de vânătoare". 

Amintim că bărbatul de 46 de ani, Marius Laza, a fost transportat cu elicopterul la spital, unde a intrat în sala de operaţie, fiind în stare critică. 

Cercetări pentru vătămare din culpă şi braconaj

Cercetările în acest caz continuă şi sunt efectuate de poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Beiuş, "sub aspectul comiterii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă, uz de armă şi braconaj", urmând ca, în cadrul anchetei să fie documentate toate aspectele cu privire la împrejurările în care s-a produs evenimentul şi cele în care a fost organizată partida de vânătoare.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
Horica
Asta cu gena si consumul de carne de unde ai scos-o? E alegerea zilnica a fiecaruia. In rest ai dreptate: ar trebui sa comenteze doar vegetarienii.
Postat 08 Mai 2021, 14:47 de Kid
E in gena noastră deja consumul de carne......
Dacă va pasa așa de mult de suferința animalelor va recomand sa nu mai consumați carne și produse de origine animală. In alte condiții sunteți doar niște complici ipocriți la genocidul zilnic împotriva animalelor.
Postat 08 Mai 2021, 09:05 de Horia1983
si daca are trei copii?
si mai grav, ca astia au mostenit genele lui de criminal!
Postat 08 Mai 2021, 08:44 de sasi
Nenorocitii.
Asa sa pateasaca toti nenorocitii de criminali de animale !
Postat 08 Mai 2021, 07:43 de Citizen
Arthur isi ia revansa
Datorita unor padurari ca EL, si vanatori ca Ei , Arthur a fost impuscat de printul vesel.
Postat 08 Mai 2021, 00:57 de Sandu2100
Ce fel de sallbaticiune
... au vrut sa impuste cei doi indivizi? O fi semanat cu pădurarul împușcat sau poate vroiau sa ia viata altui om? In alta ordine de idei, imi inchipui ce mafie este la serviciul de autorizare a deținerii armelor de foc de la noi daca unii posesori de arme nu-s in stare sa deosebească un animal de un om. Altfel, nu poate fi decat o reglare de conturi.
Postat 07 Mai 2021, 20:22 de Doru2019
Se întâmplă foarte frecvent
Braconajul la noi e sport național. Astfel de accidente s-au mai întâmplat (a se vedea siteurile de știri). Și la astfel de „distracții” între „băieți” probabil că de multe ori participă și „oamenii legii”. Eu cred că băieții au băut înainte, s-au îmbătat și s-au dus la vânătoare. Acuma ce să zic eu, e un eveniment tragic, dar vorba aia: cu focul, cu pușca și cu .... nu trebuie să te joci niciodată. Evident că fostul primar n-a participat, el era acolo din întâmplare, coincidență, etc.
Postat 07 Mai 2021, 19:16 de Costin21
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON