URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 29 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
07 Mai 2021, 15:26

Bărbat din Bihor, împuşcat în cap la vânătoare!

Bărbat din Bihor, împuşcat în cap la vânătoare! (foto: generic, sursa: argalioutdoors.com)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un bărbat a fost împuşcat în cap, vineri, la o partidă de vânătoare organizată în zona Remetea. Potrivit primelor informaţii, victima respira încă în momentul în care partenerii săi au sunat la 112, pentru a cere ajutor. Un elicopter SMURD a fost trimis în zonă. 

"Elicopterul a pornit spre Oradea, încă nu ştim starea victimei. Ştim doar că e vorba despre un bărbat care a fost împuşcat accidental în cap la o partidă de vânătoare. Persoana care a sunat la 112 spunea că trăieşte şi respiră", a declarat, pentru BIHOREANUL, şeful UPU-SMURD Bihor, Hadrian Borcea. 

Potrivit ofiţerului de presă al Poliţiei Bihor, Ioana Lascău, apelul 112 a fost înregistrat la ora 13.24. "În apel se sesiza faptul că într-o pădure de pe raza localităţii bihorene Remetea a fost împuşcat accidental un bărbat. Victima e transportată cu elicopterul la spital", a spus Lascău.

Politiştii din cadrul Poliţiei municipiului Beiuș şi cei ai Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase se află la faţa locului, pentru cercetări.

UPDATE:

Pacientul a ajuns în stare critică la Unitatea de primire a Urgenţelor din Spitalul Clinic judeţean Oradea de unde, după investigaţiile de specialitate, a fost dus imediat în sala de operaţie.

"Pacientul a ajuns în comă, în stare critică. Prezintă o plagă împuşcată craniană frontală, traumatism cranio-cerebral sever. A intrat în operaţie la Secţia de Neurochirurgie", a declarat pentru BIHOREANUL purtătorul de cuvânt al UPU Bihor, dr. Alexandru Mateoc.

UPDATE 2:

Partida de vânătoare a fost ilegală, a transmis Poliţia Bihor. Victima este un pădurar de 46 de ani din Meziad. Citeşte mai mult, aici!

(imagine de la faţa locului, sursa: Facebook, De pe Valea Roşiei)

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
22 Comentarii
Toti vanatorii ar trebuii impuscati
Vanatul nu e o placere, Sexul e o placere
Postat 08 Mai 2021, 00:59 de Sandu2100
Treaba sta cam asa:
Toti, dar absolut toti vanatorii ucid de placere. Daca ai bani sa cumperi o arma, cotizatiile, permisul etc etc inseamna ca ai bani sa-ti cumperi cateva kg de carne pt mancare. Padurarul a "autorizat" partida ilegala, sunt sigur ca nu pe gratis. Cel care a tras, fara sa vada in ce trage, e un cretin care-si merita soarta, la fel cum si-o merita si cel impuscat. Cat despre faptul ca are trei copii acasa, le doresc numai bine si sa invete ceva din chestiunea asta.
Postat 07 Mai 2021, 20:56 de Kid
@Horia1983
(1) Este o chestie sa ucizi ca n-ai de ales (pesta porcina, obtinerea hranei) (2) Altceva cand ucizi din placere. ///// In acest caz vorbim de acele speciemene care ucid din placere. Sunt niste psihopati care n-au ce cauta in societate. Normal ca nu-ti este mila de ei. Sa nu uitati, ca vanatoarea nu a fost autorizata! Era organizata din distractie. Pe de alta parte, de multe ori devine periculos sa te duci la un trailtracking tocmai din cauza vanatorilor.
Postat 07 Mai 2021, 19:36 de sasi
@Horia1983
si ce daca are trei copii acasa???? acest specimen era mai bine sa nu se reproduca!!! Daca esti barbat adevarat si nu numai dupa acel "1" in CNP, ataci ursul cu brisca. Vanatorii sunt de o lasitate imensa...
Postat 07 Mai 2021, 19:26 de sasi
Ultimul comentariu.
Observ ca mulți sunt nemulțumiți de comentariile mele. Din pacate reflecta realitatea. Va recomand tuturor sa faceți petiții pentru schimbarea legii. Atât timp cât legea a fost respectata( vânătoarea este posibila in anumite condiții) , nu are rost sa emitem păreri pro și contra ,fiind influențați emoțional. Mult succes tuturor și nu uitați un lucru’ Toți greșim in aceasta viata’. Va recomand sa nu fiți așa de radicali. Cumpătarea și analiza mai profunda poate aduce mari beneficii.
Postat 07 Mai 2021, 18:51 de Horia1983
Of of
Sugerez celor foarte "interesați" de aceasta întâmplare nefastă să nu mai fie atât de curioși /cârcotași și să lase elucidare cazului în seama organelor abilitate. Cu toții dintre noi suntem trecători prin viață și nu știm ce ne așteaptă peste o clipă, necazul poate apărea în calea oricăruia dintre noi, oricât de mult ne-am păzi... Sănătate omului și înțelepciune și bunătate în suflete tuturor pământenilor...
Postat 07 Mai 2021, 18:47 de Legalitate
Detalii...
Din câte cunosc victima era membru al unei asociații de vânători și lucra in domeniul silvic. Alte detalii nu va pot da momentan.
Postat 07 Mai 2021, 18:35 de Horia1983
@Horia1983
concret domnule Horia. va rugam sa ne lamuriti era hobby ? era autorizata vanatoare ? era o meserie ?
Postat 07 Mai 2021, 18:24 de c48j
Încă un comentariu.
Din câte cunosc asociațiile de vânători care activează pe un ocol silvic privat au și alte atribuții in afara de vânătoarea implicita. Spre exemplu animalele sunt hrănite și monitorizate(ca și efective)continuu, vânătoarea se face doar in anumite perioade, au rol de protejare împotriva braconajului, se vânează un nr limitat de exemplare etc. Sa mai știți un lucru, o mare problema a fost pesta porcina( mult mai agresiva si mortala ca și Covid-ul nostru) iar ca măsuri ,având in vedere faptul ca mistrețul este cel mai mare purtător , s-a decis sacrificare(vânarea) unui nr mare de mistreți anii trecuți. Menționez ca nu sunt vânător sa nu existe alte speculații. Înainte de a judeca ar trebui sa ne informam mai mult!!!!!
Postat 07 Mai 2021, 18:21 de Horia1983
@Horia1983
iar faptul ca a fost impuscat in cap "accidental" de cel cu care diseara ar fi "lins" vreo 20 de litri de vin... in timp ce si ar fi laudat "voinicia".... denota oarecum.... calitatea anturajului.... poate sunt prea dur in rationament... dar...
Postat 07 Mai 2021, 18:11 de c48j
@Horia1983
aici discutia nu este despre "1 mistret" sau "30000 de porci" cred ca nu s a inteles, discutia este despre supravietuire sau distractie
Postat 07 Mai 2021, 18:05 de c48j
@Horia1983
"fraierii" care azi erau la munca.... de ce nu au fost impuscati accidental in cap oare ? sau nu inteleg eu ceva ?
Postat 07 Mai 2021, 18:04 de c48j
@Horia1983
domnule Horia, observ ca sunteti foarte implicat/afectat. ne puteti lamuri in ce context era la vanatoare ? era nevoit ? sau hobby ?
Postat 07 Mai 2021, 18:02 de c48j
Problema e mult mai amplă.
Spre exemplu exista abatoare in România cu capacitate de tăiere de 30000 de porci pe zi( treizeci de mii exact....). La o partida de vânătoare se împușca probabil MAX 10 porci pe zi. Cum poți cuantifica suferința acelor animale. Pana la urma exista o complicitate a întregii omeniri care a distrus de-a lungul anilor habitatul natural al acestor animale( ecosistemul prin extindere continua) și a creat sisteme intensive de creștere și sacrificare a lor.Probabil fiecare dintre noi consumam in exces carne și ce e mai dramatic de multe ori aruncam la fel de multă.Realitatea de mult mai complicata.
Postat 07 Mai 2021, 17:59 de Horia1983
@Horia1983
dar poate ne lamuriti.... mai exact... iar daca e vorba de braconaj.... imi pare foarte rau.... ca e singura victima
Postat 07 Mai 2021, 17:52 de c48j
@Horia1983
"Omul avea trei copii acasă" cu atat mai mult... trebuia sa se ocupe de chestii serioase. daca avea un accident la munca... chiar mi ar fi parut rau. dar in acest caz.... ce pot sa spun.... a fost un risc asumat constient... era clar ca la vanatoare... sansa de a fi mangaiat cu o lalea... era mult mai mica...
Postat 07 Mai 2021, 17:51 de c48j
@Horia1983
pe acelasi rationament ar trebui sa ii plangem de mila si printului ... ca nu va mai putea vana ursi in Romania ?
Postat 07 Mai 2021, 17:41 de c48j
@Horia1983
cat timp ucidem de placere... nu avem scuze. consider ca am precizat din start ... a vanat pentru mancarea de zi cu zi ? in general nu e asa... hobby.... frustari de "ureche mica"
Postat 07 Mai 2021, 17:38 de c48j
@Horia1983
atata timp cat este hobby nu consider ca suntem lupi moralisti. fiecare isi asuma riscul aferent hobby ului.
Postat 07 Mai 2021, 17:36 de c48j
La toți ne vine rândul intr-o zi.
Nu înțeleg răutatea unor oameni care postează aici. Omul avea trei copii acasă.Sunt curios câți din lupii moraliști de aici consuma carne și se îmbracă cu haine și pantofi de piele de ex. Bănuiesc ca majoritatea o consumați zilnic , fără sa va intereseze prea mult costurile(Suferințele animalelor, poluarea etc) producerii ei. Sa va fie Rușine!!!!!
Postat 07 Mai 2021, 17:22 de Horia1983
toti
... dar toti vanatorii ar trebui impuscati in cap...
Postat 07 Mai 2021, 16:46 de sasi
nu intelegem de ce ne miram/suparam
oare vana de foame ? chiar nu avea alta sansa de supravietuire ? din punctul meu de vedere.... nu e nevoie sa-i plangem de mila daca lupta... corp la corp cu ursul/mistretul... nu risca sa fie impuscat.... asa ca.... "nicio pierdere reala"
Postat 07 Mai 2021, 15:48 de c48j
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6373 RON
  • 1 EUR = 4.9765 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON