URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 11 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
18 Octombrie 2017, 07:40

Angajaţii OTL au intrat în a doua zi de protest, refuzând să scoată tramvaiele şi autobuzele pe traseu

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Transportul în comun din Oradea este în continuare paralizat. Angajaţii OTL au intrat miercuri dimineaţă în a doua zi de protest. Salariaţii s-au prezentat la muncă în jurul orei 4, dar au refuzat să scoată autobuzele şi tramvaiele pe traseu.

La fel ca în cursul zilei de marţi, transportatorii au pichetat intrarea în societate. "Aşteptăm să ne cheme cineva la negocieri", a spus un salariat.

Pe de altă parte, conducerea societăţii a afirmat că va cere miercuri dimineaţă Tribunalului Bihor să constate ilegalitatea protestului şi să dispună reluarea activităţii.

"Dacă instanţa declară protestul ilegal, angajaţii care nu vor să intre la muncă pot fi puşi absenţi nemotivat şi li se poate desface contractul de muncă", a declarat directorul OTL Viorel Mircea Pop.

Directorul a spus că a încercat să discute cu salariaţii, dar fără rezultat. "Dimineaţă, când am ajuns la OTL şi am văzut că oamenii sunt adunaţi în faţa societăţii, am încercat să îi conving să reia lucrul. Mi-au spus că acum nu mai acceptă o majorare a salariului brut la 3.000 lei, ci la 3.500 lei! În condiţiile acestea nu avem cum să negociem. Mai bine plec din OTL decât să îmi asum aşa ceva. Oricine ar fi director nu ar putea garanta banii ăştia", a spus Pop.

Angajaţii OTL au intrat în grevă spontană marţi dimineaţă. Angajaţii au refuzat să intre la lucru cerând majorarea salariului brut la nivel de unitate de la 2.019 lei la 3.000 lei şi majorarea valorii tichetelor de masă de la 11 lei la 15 lei.

După discuţii repetate, conducerea societăţii a acceptat acordarea unei majorări de 250 lei şi creşterea valorii tichetelor de masă începând din 1 ianuarie. Majoririle sunt considerate insuficiente de salariaţii OTL.

UPDATE:

Într-un mesaj transmis redacţiei, unul dintre protestatari a arătat că motivul protestului îl reprezintă salariile slabe şi stresul zilnic, atașând și un fluturaș de salariu.

"Protestăm că salariile sunt slabe raportat la stresul zilnic pe linie, raportat la inflaţia de azi şi faptul că un şofer profesionist e platit aşa slab. Salarul real la OTL este ceea ce am ataşat, fluturaşul (foto jos)... că ce se ia in plus pe lângă sunt orele suplimentare efectuate în plus, sunt weekendurile lucrate, etc... Ne-am săturat de promisiuni de 2% cu taiere 3 zile concediu pe an (aprox. 250 ron)", a transmis BIHOREANULUI un protestatar.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
concediati
concediatii ! vrei salar de inginer cand tu esti un sofer sau un controlor ?
Postat 18 Octombrie 2017, 11:19 de NormalCasNervos
Inca un pic pana la mia de euro
Pfuaaai, da' la ce bun sa te faci programator, sau "aiteist" cum "zice" ei, pupa-ti-as pedala lu' matale ...
Postat 18 Octombrie 2017, 08:45 de Negative
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON