URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 23 MARTIE 2023
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
În judo folosești forța adversarului pentru a o canaliza împotriva lui. Cred că același principiu ar trebui să-l aplicăm și asupra vandalilor care sparg toalete, coșuri de gunoi și bănci. De ce să-i băgăm la pușcărie sau să-i amendăm cu sume uriașe? Mai bine să se amplaseze prin parcuri sape, hârlețe și greble. Cei cu exces de energie și surplus de testosteron vor putea să dea o prașilă, să facă straturi pentru flori, să ne scape de buruieni...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
E sufocarea pe care o simţi în lipsa libertăţii, obrazul ce-ţi arde încă sub palma securistului care ţi-a curmat cuvântul, ruşinea că te-ai născut într-un loc atât de cenuşiu. E despre "vom muri şi vom fi liberi", "dreptate, ochii plânşi cer să te vadă" sau "mai bine golan...". E despre mulţumirile primite de la omul simplu, care a găsit în tine singurul ascultător şi reazem, înfruntând "sistemul". Despre orele de nesomn...
Zic şi eu
Adrian Cris
Cele două loturi din Bihor ale Autostrăzii Transilvania, Biharia - Chiribiș (28,55 km) și Chiribiș - Suplacu de Barcău (26,35 km), ar merita denumite - mulțumită tehnocraților din CNAIR, politrucilor care au condus Transporturile, dar și parlamentarilor bihoreni - ale Nesimțirii.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre completările aduse la legislație care prevăd că, în sensurile giratorii, șoferii trebuie să respecte regulile privind circulaţia pe benzi, având obligaţia să semnalizeze din timp părăsirea intersecţiei şi să se asigure?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
O recentă modificare a Codului Rutier repară una dintre problemele vechi ale legislaţiei rutiere. În esenţă, până la modificările aduse prin Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 11/2023, o persoană condamnată pentru o infracţiune rutieră (spre exemplu, pentru conducere fără permis) nu avea nicio interdicţie în a obţine imediat după condamnare permisul de conducere.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
O altă formă de tulburare anxioasă este tulburarea anxioasă generalizată, care se deosebeşte de panică (unde simptomele apar brusc) prin faptul că bolnavii prezintă o anxietate difuză şi persistentă, fără fobii, atacuri de panică sau tulburare obsesiv-compulsivă.
15 Noiembrie 2022, 15:15

Ambulanța Bihor, premiată la Congresul European de Medicină de Urgență

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Serviciul de Ambulanță Județean Bihor a fost premiat în cadrul Congresului European de Medicină de Urgență de la Berlin. SAJ Bihor a primit „cea mai înaltă distincție acordată în cadrul EMS Angels Awards 2022, obținând statutul DIAMOND, în ceea ce privește îngrijirea prespitalicească pentru pacienți în cazul accidentelor vasculare cerebrale”, conform unui comunicat transmis de organizație. 

Congresul European de Medicină de Urgență (EUSEM 2022) este un congres anual ce reunește profesioniști din domeniul serviciilor medicale de urgență și care atrage peste 3.000 de specialiști în medicină de urgență din întreaga lume. În cadrul evenimentului au loc discuții și workshopuri cu privire la evoluțiile din medicina de urgență și, totodată, se împărtășesc cele mai bune practici.

„Faptul că SAJ Bihor a fost recompensată în cadrul acestui eveniment cu cea mai înaltă distincție, DIAMOND, pentru îngrijirea prespitalicească a pacienților cu AVC, este din nou o dovadă a dedicării cu care colegii noștri - medici, asistenți și ambulanțieri deopotrivă - își înțeleg rolul și misiunea lor în activitatea de medicină de urgență. Le sunt recunoscător colegilor mei pentru eforturile pe care le depun zi de zi în slujba cetățenilor din Bihor”, a transmis, prin comunicat, managerul interimar al SAJ Bihor, dr. Liciniu Venter.

În cadrul ediției din acest an, cu ocazia EMS Angels Awards, ce premiază excelența îngrijirii pacienților cu AVC, 57 de echipe de medicină de urgență din 9 țări din Europa (Cehia, Italia, Polonia, Portugalia, România, Slovacia, Spania, Ucraina și Ungaria) au fost înscrise în analiză. Printre criteriile luate în calcul pentru atribuirea premiilor s-au numărat existența unui protocol formal pentru cazurile de accident vascular cerebral; existența unui program de formare și educare anual pentru accidente vasculare cerebrale; utilizarea unei scale specifice pentru gestionarea pacienților cu AVC; trimiterea de date pentru cel puțin 30 de pacienți consecutivi cu AVC, care au fost gestionați de serviciul respectiv de medicină de urgență în trimestrul anterior. 

Datele avute în vedere au vizat trimestrul IV din 2021 și trimestrul III din 2022.

ANGELS INITIATIVE a acordat în cadrul EMS Angels Awards de la EUSEM 2022 un număr de 20 de premii cu cel mai înalt statut, și anume DIAMOND, cum a primit Serviciul de Ambulanță Județean Bihor.

Alături de SAJ Bihor, au fost premiați cu același statut servicii medicale de urgență din Cehia, Italia, Polonia, Spania, Slovacia și Ungaria. Totodată, în cadrul evenimentului au mai fost decernate 21 de distincții PLATINUM și 16 de GOLD. Premii similare au fost acordate și altor 3 servicii județene din România, și anume Serviciului de Ambulanță București – Ilfov (Diamond), Serviciului de Ambulanță Județean Sibiu și Serviciului de Ambulanță Județean Harghita (ambele cu Platinum).

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
De ce?
Premiu ptr.....ce? Este un serviciu de urgenta care este adesea depasit de gravitatea cazurilor, mai exact-depasit de cazurile grave. Faptul ca te tine 3-4-5 ore in sala de urgente, in frig sau in caldura, cu niste persoane(medici, asistente, infirmiere) care alearga de colo colo si te lasa sa stai pe pat, fara sa iti mai spuna un cuvant, ptr ca tu, ca pacient dus de urgenta cu Salvarea, la Urgenta, nu mai esti in pericol de moarte, ti-ai revenit cumva singur din starea care te-a facut sa suni la 112, desi boala care s-a declansat nu a disparut, dar se pare ca nu mai esti pe moarte si atunci te lasa acolo, sa....faci pe tine(daca nu stii sa strigi destul de tare ca sa vina cineva sa te duca pana la o toaleta) Asta a fost experienta mea la Serviciul de Urgenta Oradea, iar ce a urmat pe o sectie a spitalului as vrea sa nu imi mai amintesc niciodata! Si sa nu mai am ghinionul sa mai traiesc asemenea experienta. Ptr ce au primit premiu acela?!?
Postat 15 Noiembrie 2022, 22:58 de TATIA_ANA_ts
Felicitari sau Rusine !!!
Nu stiu daca este aceeasi echipa ca acum 11 ani care mi-au lasat tatal sa moara cu zile. Asistenta de atunci era evident iritata ca am avut tupeul sa chem ambulanta la ora 3 dimineata. Probabil premiile le aduc si beneficii financiare ca doar trebuie sa ne laudam ... Corect?
Postat 15 Noiembrie 2022, 17:30 de georgec
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5644 RON
  • 1 EUR = 4.9232 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON