URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
15 Noiembrie 2022, 15:15

Ambulanța Bihor, premiată la Congresul European de Medicină de Urgență

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Serviciul de Ambulanță Județean Bihor a fost premiat în cadrul Congresului European de Medicină de Urgență de la Berlin. SAJ Bihor a primit „cea mai înaltă distincție acordată în cadrul EMS Angels Awards 2022, obținând statutul DIAMOND, în ceea ce privește îngrijirea prespitalicească pentru pacienți în cazul accidentelor vasculare cerebrale”, conform unui comunicat transmis de organizație. 

Congresul European de Medicină de Urgență (EUSEM 2022) este un congres anual ce reunește profesioniști din domeniul serviciilor medicale de urgență și care atrage peste 3.000 de specialiști în medicină de urgență din întreaga lume. În cadrul evenimentului au loc discuții și workshopuri cu privire la evoluțiile din medicina de urgență și, totodată, se împărtășesc cele mai bune practici.

„Faptul că SAJ Bihor a fost recompensată în cadrul acestui eveniment cu cea mai înaltă distincție, DIAMOND, pentru îngrijirea prespitalicească a pacienților cu AVC, este din nou o dovadă a dedicării cu care colegii noștri - medici, asistenți și ambulanțieri deopotrivă - își înțeleg rolul și misiunea lor în activitatea de medicină de urgență. Le sunt recunoscător colegilor mei pentru eforturile pe care le depun zi de zi în slujba cetățenilor din Bihor”, a transmis, prin comunicat, managerul interimar al SAJ Bihor, dr. Liciniu Venter.

În cadrul ediției din acest an, cu ocazia EMS Angels Awards, ce premiază excelența îngrijirii pacienților cu AVC, 57 de echipe de medicină de urgență din 9 țări din Europa (Cehia, Italia, Polonia, Portugalia, România, Slovacia, Spania, Ucraina și Ungaria) au fost înscrise în analiză. Printre criteriile luate în calcul pentru atribuirea premiilor s-au numărat existența unui protocol formal pentru cazurile de accident vascular cerebral; existența unui program de formare și educare anual pentru accidente vasculare cerebrale; utilizarea unei scale specifice pentru gestionarea pacienților cu AVC; trimiterea de date pentru cel puțin 30 de pacienți consecutivi cu AVC, care au fost gestionați de serviciul respectiv de medicină de urgență în trimestrul anterior. 

Datele avute în vedere au vizat trimestrul IV din 2021 și trimestrul III din 2022.

ANGELS INITIATIVE a acordat în cadrul EMS Angels Awards de la EUSEM 2022 un număr de 20 de premii cu cel mai înalt statut, și anume DIAMOND, cum a primit Serviciul de Ambulanță Județean Bihor.

Alături de SAJ Bihor, au fost premiați cu același statut servicii medicale de urgență din Cehia, Italia, Polonia, Spania, Slovacia și Ungaria. Totodată, în cadrul evenimentului au mai fost decernate 21 de distincții PLATINUM și 16 de GOLD. Premii similare au fost acordate și altor 3 servicii județene din România, și anume Serviciului de Ambulanță București – Ilfov (Diamond), Serviciului de Ambulanță Județean Sibiu și Serviciului de Ambulanță Județean Harghita (ambele cu Platinum).

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
De ce?
Premiu ptr.....ce? Este un serviciu de urgenta care este adesea depasit de gravitatea cazurilor, mai exact-depasit de cazurile grave. Faptul ca te tine 3-4-5 ore in sala de urgente, in frig sau in caldura, cu niste persoane(medici, asistente, infirmiere) care alearga de colo colo si te lasa sa stai pe pat, fara sa iti mai spuna un cuvant, ptr ca tu, ca pacient dus de urgenta cu Salvarea, la Urgenta, nu mai esti in pericol de moarte, ti-ai revenit cumva singur din starea care te-a facut sa suni la 112, desi boala care s-a declansat nu a disparut, dar se pare ca nu mai esti pe moarte si atunci te lasa acolo, sa....faci pe tine(daca nu stii sa strigi destul de tare ca sa vina cineva sa te duca pana la o toaleta) Asta a fost experienta mea la Serviciul de Urgenta Oradea, iar ce a urmat pe o sectie a spitalului as vrea sa nu imi mai amintesc niciodata! Si sa nu mai am ghinionul sa mai traiesc asemenea experienta. Ptr ce au primit premiu acela?!?
Postat 15 Noiembrie 2022, 22:58 de TATIA_ANA_ts
Felicitari sau Rusine !!!
Nu stiu daca este aceeasi echipa ca acum 11 ani care mi-au lasat tatal sa moara cu zile. Asistenta de atunci era evident iritata ca am avut tupeul sa chem ambulanta la ora 3 dimineata. Probabil premiile le aduc si beneficii financiare ca doar trebuie sa ne laudam ... Corect?
Postat 15 Noiembrie 2022, 17:30 de georgec
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON