URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 03 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
06 Februarie 2020, 16:45

Accident la Răbăgani: O adolescentă de 14 ani din Bihor a ajuns la spital cu coloana fracturată

Accident la Răbăgani: O adolescentă de 14 ani din Bihor a ajuns la spital cu coloana fracturată foto: generic isu sibiu
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

O adolescentă în vârstă de 14 ani din comuna Răbăgani a fost internată la Spitalul municipal Gavril Curteanu cu coloana fracturată după ce a fost izbită de o maşină, miercuri după-amiaza, pe DN76, chiar la intrarea în localitate. Fetiţa coborâse din microbuzul şcolar şi a traversat şoseaua fără să se asigure, prin spatele autovehiculului. 

Accidentul rutier a fost semnalat, miercuri, la ora 15.20. Adolescenta a coborât dintr-un microbuz care a oprit la ieșirea din localitatea Răbăgani înspre Beiuș și a traversat partea carosabilă fără să se asigure, prin spatele autovehiculului, moment în care a fost acroșată de un autoturism, condus de un şofer de 28 de ani, din municipiul Beiuș.  

"În urma accidentului rutier, minora a suferit leziuni pentru îngrijirea cărora a fost transportată la spital", se precizează în comunicatul transmis, joi, de Biroul de presă al Poliţiei Bihor. 

Fetiţa a ajuns în prima fază la Unitatea de Primire a Urgenţelor din Spitalul clinic judeţean Oradea, pentru investigaţii medicale, iar ulterior a fost transportată şi internată la Spitalul municipal. "Pacienta a suferit o fractură de coloană, însă fără ca leziunile să-i afecteze măduva. Are nevoie doar de repaus la pat", a declarat BIHOREANULUI purtătorul de cuvânt al UPU-SMURD BIhor, dr. Béres Zsolt. 

Între timp, poliţiştii rutieri din Beiuş au demarat cercetările pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor și împrejurărilor producerii accidentului rutier, sub supravegherea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Beiuş.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Intre-bare
Microbuzele scolare in mediul rural sunt gratuite?Dar un scolar din orasul luminii?I se ofera un abonament la jumate de pret...adica 40 lei.Practic e o taxa indirecta in buzunarul parintilor.Scandalos.Pina si bucurestiul se revolta,prin directorul STB(otl-ul lor):"Noi am solicitat deja si sper sa se majoreze anul acesta, pentru ca de 11 ani suntem la acelasi tarif de 1,3 lei. E rusinos ca in alte orase din tara, nu in Cluj sau in Oradea, ci in Craiova, este 2,5 lei.".Chiar asa...In schimb,avem 100% reducere pentru pensionarii fascinati de dezvoltare
Postat 07 Februarie 2020, 10:35 de excalibur
sandu
Microbuzele școlare țin de Consiliul Județean, n-are Bolojan nici o treabă. La fel și autobuzele, cursele județene. Paradoxal una dintre firmele de top a prins contracte și s-a dezvoltat sub Cornel Popa, firmă înființată de un fost șofer de autobuz, așa să tot prosperi.
Postat 07 Februarie 2020, 10:14 de oradeaveche
excalibur
Bolojan vrea să facă asta in Oradea, dar nu poate de ăștia ca tine
Postat 06 Februarie 2020, 23:26 de sandu1260
Microbuz scolar
Ar trebui vopsit intr-o culoare stridenta (school bus=galben in alte tari mai inapoiate) si introdusa o restrictie de viteza in codul rutier (autobuz scolar stationat=viteza maxima de deplasare 20-30 km /h pe ambele sensuri).In cazul asta,biroul de presa ar fi avut alta solutie a cazului,nu explicatia eliberatoare:" a traversat şoseaua fără să se asigure, prin spatele autovehiculului"
Postat 06 Februarie 2020, 20:37 de excalibur
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON