URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
13 Iulie 2016, 19:23

Două firme orădene sponsorizează amenajarea unor scuaruri de pe centură

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Sensurile giratorii de la intersecţia străzilor Ogorului cu Nufărului, respectiv cu Calea Aradului vor prinde culoare. Primăria Oradea a anunţat, miercuri, printr-un comunicat de presă, că două firme din oraş dau dovadă de responsabilitate socială amenajând cele două spaţii verzi pe cheltuială proprie.

Mai precis, firma Adenandra va sponsoriza lucrările de amenajare a scuarului de la intersecţia Ogorului cu Nufărulului. Muncitorii vor planta gazon, arbuşti şi plante perene şi vor monta un sistem de irigiat, valoarea lucrărilor fiind estimată la 15.000 de euro.

Totodată, la sfârşitul lunii august, firma Aido, care deţine cofetăria Bacio Dolce pe strada Independenţei, va plăti lucrările de amenajare a scuarului din sensul giratoriu de pe Calea Aradului.

Primăria aminteşte şi că în această săptămână firma Kaluna, angajată de Emerson, va încheia lucrările de amenajare a scuarului de la intersecţia bulevardelor Dacia cu Decebal. Aceste lucrări se fac în baza unui acord de colaborare între compania americană şi municipalitate, iar la schimb firma va avea dreptul să-şi amplaseze o reclamă în zonă.

Citeşte pe această temă şi articolul "Verde în refacere: Spaţiul verde din intersecţia bulevardelor Decebal şi Dacia este amenajat de compania Emerson (FOTO)"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
20 Comentarii
specimene
..specimene....si uite de ce merge 'bine' tara asta.....:)))
Postat 14 Iulie 2016, 16:15 de ironi-k
EL E!
@Moderator: Ba da, s-a si incheiat! Oricum mi se confirma cine eate "1" care a si provocat discutia interminabila...
Postat 14 Iulie 2016, 07:52 de TDS
EU SUNT NEVERTEBRAT?
@1: N-am facut eu protest public? Dar tot nu sunt persoana publica! Asa ca...nu te culci, bre? Ca maine dimineata parca te vad trecand prin parc indreptandu-te spre...na, din piata Cetatii ajungi pe jos pana in piata cealalta via Bacio! Autoturismul luat in leasing te asteapta pentru deplasarile de...serviciu! Eu sunt nevertebratul?
Postat 14 Iulie 2016, 00:35 de TDS
RE: EU SUNT NEVERTEBRAT?
Nu credeţi că ar fi cazul să se încheie această polemică? Nu e de larg interes şi depăşeşte deja limitele decenţei.
Postat 14 Iulie 2016, 01:33 de Moderator
"Pana una alta eu nu sunt persoana PUBLICA! "
Nu esti pentru ca esti un nevertebrat cum spuneam mai jos.Ia-ti actele si la "cremenal bibicule".Ai ocazia sa devii persoana publica, cheama presa, televiziunile sa te vedem in toata splendoarea ta de justitiar.Palavragiu de doi bani!
Postat 14 Iulie 2016, 00:27 de 1
HAI PE FB
@1: Remarc ca o dai cotita! Nu raspunzi unor chestii concrete! Pana una alta eu nu sunt persoana PUBLICA! Am explicat una alta asa, ca am vrut eu! Nu stiu ce crestin eu nu sunt! Nu ma compar cu unii...penti...
Postat 14 Iulie 2016, 00:17 de TDS
"CU STOARFE? NEVER"
Si "combinageala" aia sufleteasca nu era cumva cu una maritata la vremea aceea? Daca ai ramas singur evident ca fornai pe nas ca un bizon cand te uiti la viata altora, moralistule crestin!
Postat 14 Iulie 2016, 00:12 de 1
CU STOARFE? NEVER
@1: Cu acte, NU! Sufleteste DA! Iar decat sa-i dau un sut sotiei si sa ma combin cu o ...fa, mai bine asa, NERUSINATULE!
Postat 14 Iulie 2016, 00:05 de TDS
LEVANT
@1: Si vezi ca Printul chiar avea o problema medical! Iar pe vremea aceea nu existau cai ferate...
Postat 14 Iulie 2016, 00:00 de TDS
ESTI UN LAS! CE SURPRIZA! SAU AI IN CAP CONGRESUL?
@1: Evident esti un LAS ( ca acum este clar cu cine vorbesc ). Zi despre TRANZACTIE, zi despre Bolos, zi despre F., zi NERUSINATULE! Mai tii minte cum era sa dai peste mine din parcarea...? Eu, da, NERUSINATULE!
Postat 13 Iulie 2016, 23:57 de TDS
Asta a fost si recomandarea mea !
Sa depasesti conditia de nevertebrat in care te afli si sa te adresezi institutiilor statului, sa-ti iei maldarul de dosare si de informatii stranse intr-o viata de turnator si sa vedem cine are dreptate.Intrebarea este ce faci dupa aceea daca se confirma ca si in alte situatii ca esti dus cu pluta? Jalnica viata ai avut, sa te tii tot de intrigi si de scormonit in r_hat.Nu e de mirare ca nici o femeie nu a vrut sa-si lege destinele de unu' ca tine.Asta spune tot despre tine ca om, care esti cu cele sfinte in gura si cu morala crestina la tot pasul.Mai ai putin si vei face un Exit din Europa dupa care vei fi la mila ADP sa nu creasca balarii pe tine.
Postat 13 Iulie 2016, 23:56 de 1
CUIBUL DE VIESPI
@1: Dar despre platile facturilor de catre F. nu zici nimic? Ca le pot da in vileag , ba si proba! Ca atunci erati o singura " INIMA"! Hmm. cezici? Dar de ce nu ma cauti pe FB ? Sa nu ocupam aici spatiul? Sau de ce nu ma inviti la tine in cladirea importanta? Piate as veni, NERUSINATULE! Vezi ca pe 18 iulie ai termen sa-mi raspunzi in chestiunea arhitectului sef! Altfel, sesizare la A.P.
Postat 13 Iulie 2016, 23:43 de TDS
NERUSINATULE
@1: Ai adus vorba despre dezvoltator! N-am luat nici o teapa! Contractul era OK! Restul s-a numit FILIP! Daca n-am cunoscut contractul de asociere puteam avea Oxford+Cambridge+Yale ca tot nu aveam ce face! In rest pentru mine VOMA=Filip, Bolos, Bolojan ( era sa zic tu ), Malan, Lipoveanu, Chindlea, Tent, Seremi, Ghilea, Avrigeanu, Felea, Lascu, Puscas, etc.
Postat 13 Iulie 2016, 23:33 de TDS
"TACI"...e luna lucind printre copaci.
Hai sa le luam pe rand falsule "ONEST si CINSTIT".Faptul ca iti platesti impozitele, ca nu distrugi bunurile comunitatii, ca nu faci mizerie in oras denota cel mult ca ai cei sapte ani de acasa spre cinstea parintilor tai care te-au educat.Asta evident nu are nici o legatura cu delirul in care tu traiesti in momentul de fata.Confirmi asta prin insiruirea de persoane care urmeaza in comentariul tau si voma care iese din tine.Mai departe chestia emotionanta cu atribuirea locatiei care probabil trebuia pastrata libera pana catadicsea "domnia-ta" sa o soliciti.Evident nu era nici un pericol in sensul asta deoarece era o actiune care presupunea munca ulterior si evident ca e mai bine sa stai cu salar intr-un SA si dividende decat sa muncesti.Afacerea vietii tale, tot una speculativa a fost "Impact" si acolo ai luat teapa.Deci un economist cu studii facute pe rit vechi ia teapa intr-o afacere.Mai departe jalbe, petitii, reclamatii, procese toate pierdute in care ti-ai folosit experienta juridica dobandita la UO.Toate pierdute.Deocamdata ma rezum la aceste lucruri nu discutam despre altele mai vechi sau cele din plan personal.Concluzia rezonabila si de bun simt ar fi ca esti un "prost cu spume".Totusi eu inclin sa cred ca esti cu multe doage lipsa.Explicabil dupa toate esecurile in viata, de zici ca esti ultima loaza si nu absolvent de doua facultati.Ratatule ( sa zicem si securisto-pesedist ? cred ca ar merge)!
Postat 13 Iulie 2016, 23:10 de 1
PATEURI FRANTUZESTI
@1:Spre exemplu unele sotii care nu plateau facturile la scadenta ( pe vremea cand inca erau SOTII si nu se punea problema divortului! ). Sau cand "hapaiai" cate un pateu ( stii tu de unde, NERUSINATULE! ).
Postat 13 Iulie 2016, 22:56 de TDS
...CU MELCII VOSTRI!
@1: Iar "paduche" sa faci pe cine vrei din familia ta! Eu mi-am castigat corect banii din alimentatia publica din care s-au mai infruptat si altii ( stii si tu, stiu si altii, NERUSINATULE ! )
Postat 13 Iulie 2016, 22:51 de TDS
TASTARE TELEFON
Scuze pentru erorile de tastare! Cel putin nunt gramaticale..
Postat 13 Iulie 2016, 22:29 de TDS
TACI
@1: Da, voi LASA ( inca nu LAS ). Stii ce voi lasa, numarul "1"? Voi lasaO VIATA CORECTA, CINSTITA! Daca asta e putin lucru, NO COMMENT ! Datoria mea ca cetatean ONEST este sa-mi platesc impozitele ( verifica-ma, NERUSINATULE ! ), sa nu distrug ceva ce apartine comunitatii ( verifica-ma, NERUSINATULE! ), sa nu fac mizerie in oras, SA NU ( verifica-ma, NERUSINATULE daca am avut VREODATA astfel de probleme ). Altceva EU NU AM DE FACUT! Nu sunt fals arhitect sef sa execut ordinele IDIOATE ale cuiva, nu sunt masonul cu rezultate financiare PROASTE care sa devin city managerul municipiului, nu sun Florea angajat / conform propriilor declaratii / prin P. i.LA lui Bolos, nu sunt multi altii! N-am incheiat TRANZACTII intemeiate pe FALSURI cu PENALI, n-am amenintat vreu "incornorat" cu darea afara din Politie...Tot ceea ce ai citit E DESCRIEREA altui personaj! TRIST! Adandra castiga cam toate licitatiile PMO iar AIDO a obtinut TERASASA! Rusine si Comunitatii Evreiesti din Orafea care a acceptat asa ceva! Eu am vazut cu ochii mei un numar stantat pe mana unei distinse DOAMNE ( ba chiar am simtit nevvoia SA SARUT acel numar / DOAMNA se numeste Edita G., emigrata in Israel si care cred ca nu mai este in viata! / iar actualii EVREI au acceptata asa ceva !!! TACI, NERUSINAT PENELIST ce esti!
Postat 13 Iulie 2016, 22:24 de TDS
"PLATA"
Nu!Isi achita la vedere,cat se poate de la vedere "obligatiile".Obligatii fata de acest oras si locuitorii sai.Stiu ca pentru unul care a trait o viata ca un paduche, in domeniul alimentatiei publice, e greu de inteles conceptul.Tu ca om lasi ceva in urma ta?
Postat 13 Iulie 2016, 21:49 de 1
Emerson?
Am si eu o intrebare: divizia din Oradea a Emerson Group nu a fost vanduta sau re-branduit-a sau ceva de genul? In articol scrie ca Emerson va avea ceva tabla in sensul giratoriu, dar nu vad rostul daca oricum nu se va mai numii asa...
Postat 13 Iulie 2016, 19:44 de OradeaCivitas
PLATA
AIDO isi achita "mascat" obligatiile pentru ca a obtinu dreptul amenajarii terasei din fata Sinagogii?
Postat 13 Iulie 2016, 19:29 de TDS
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON