URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
06 Iunie 2013, 10:01

Mircea Diaconu, la Oradea: Actorii ar trebui să lucreze pe contracte, nu pe salariu (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Actorul Mircea Diaconu, protagonist al zeci de filme româneşti, precum "Asfalt Tango" ori "Filantropica", dar şi al unor spectacole apreciate de teatru, a participat, miercuri, în foaierul Teatrului Regina Maria, la o discuţie cu actori şi oameni de teatru din Oradea despre direcţiile teatrale contemporane.

"Părerea a fost şi este că actorul ar trebui să lucreze pe contract şi nu pe salariu. De aceea mi-am şi dat demisia în 1990 (devenind apoi liber profesionist, n.r.). Dacă s-ar lucra pe contract ar creşte competiţia şi am scăpa de balastul care există în teatre. Aşa stau liniştiţi pe salariu şi vor ca acesta să fie mai mare. Ori aşa nu se poate", a spus fostul director al Teatrului Nottara, care a ieşit din 2011 la pensie. "Lumea merge înainte prin puţini, nu prin mulţi", a adăugat acesta.

În cadrul discuţiei din foaierul Teatrului Regina Maria, actorul a povestit despre întâmplarea - câştigarea unui concurs de recitare - care l-a determinat să încerce să dea admitere la Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică I.L. Caragiale din Bucureşti, dar şi despre opoziţia iniţială a tatălui său, un învăţător de ţară, care-l vedea la Facultatea de Fizică.

Invitatul special al orădenilor a vorbit şi despre munca alături de regizorul Liviu Ciulei, despre care a spus că le dădea impresia actorilor că au contribuit şi ei la viziunea asupra spectacolului, dar şi despre fostul său coleg de platou Toma Caragiu, pe care l-a caracterizat drept fiind un om "vulnerabil". "N-ai crede, dar era ca un copil mare. Era vulnerabil şi sensibil...", a spus Mircea Diaconu.

Întrebat cum vede situaţia teatrelor din provincie, actorul şi-a exprimat dorinţa ca, odată cu regionalizarea, şi în domeniul artei lumea să nu mai migreze atât de mult spre Capitală. "Sper ca regionalizarea să spargă puţin nebunia numită centralism, pentru că este un soi de vacum negativ, chiar sinucigaş", a susţinut artistul.

Printre altele, renumitul actor a mai subliniat faptul că prea multe spectacole de teatru de acum redau realitatea crudă din societate, ori, crede Mircea Diaconu, publicul nu asta aşteaptă. "Poate şi noi îndepărtăm oamenii de teatru. Omul merge la spectacol şi să scape de lumea de afară. Ori, acum, de multe ori, teatrul îi arată aceeaşi situaţie, aceeaşi găleată de lături, înmulţită cu zece", a spus acesta.

Mircea Diaconu s-a aflat în aceste zile la Oradea deoarece pe 4 iunie a fost invitatul special al regizorului orădean Radu Vaida la prima ediţie a show-ului "Dialoguri interioare", care a avut loc pe scena Teatrului Regina Maria.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
Pt cunoscator
Diaconescu si-a angajat nevasta, ce sa zicem de ,, Vulvu,, care isi angajeaza amantele le inchiriaza locuinte, le plimba prin tari straine(pe bani cui ?) Oradenii , mergeti la spectacole .Ajutati-l pe VULVU !
Postat 06 Iunie 2013, 17:01 de stage
trebuie filmat si dus la EUROPARLAMENTARE
trebuie filmat si dus la EUROPARLAMENTARE sa discutam modul cum POLITICUL INTERN in ROMANIA instiga la EVAZIUNE , cum se poate asa ceva unde traim ? AVEM timp de proteste dar nu avem timp sa vedem cu evazionisti incaseza fara sa fiscalizeze :))) cate caminaoene se desfac cu acordul vamii si garzii, ce intra pe cate , iese tot pe acte :)))!!!
Postat 06 Iunie 2013, 13:54 de USL isti cu musca
va place sa va ungeti pe BUZE cu banii murdari :))). sa nu inghititi si muste ca PUTEE rau !!
in PIATA MARE langa Garda FINANCIARA nu se da BON fiscal, ce ati patit USL va prieste SPAGA lunara in PARTID :))) va place sa va ungeti pe BUZE cu banii murdari :))). sa nu inghititi si muste ca PUTEE rau !!
Postat 06 Iunie 2013, 13:51 de USL isti cu musca
Ma mir ca ne mai rabda PAMANTUL cu asa PUHOI de HOTI !!
fug actorii cu studii superioare sa respecte FISCALITATEA ce spui atunci de AGRICULTORI cu 4 clase :))) te apuca rasul , nu vor intelectuali , bufonii de teatru sa fie un MODEL in SOCIETATE, cum asa ? v ati invatat ca e mai usor sa te distrezi decat sa devi un CETATEAN RESPONSABIL !! si MEDICI la privat nu ti dau CHITANTA , baga banul in BUZUNAR , e plin de ONCOLOGI, medici stomatologi la NEGRU cu firma in PUBLIC, rusineeeeeee! Ma mir ca ne mai rabda PAMANTUL cu asa PUHOI de HOTI !! degeaba mergeti la BIserica si le mancati de pe masa sunt HOTI care isi bat joc de OM !!!
Postat 06 Iunie 2013, 13:46 de evazionisti intelect
Alt penal
Penalul la penali trage ! Ca asta a ajuns Oradea, fieful penalilor de tot soiul !
Postat 06 Iunie 2013, 11:34 de willy
slugoi
da, are dreptate actorasul. doar stie foarte bine cum sta treaba cu aceste contracte. ca doar are un contract beton cu antena 3, voiculescu platindu-l sa vorbeasca prostii zi de zi, tot soiul de elucubratii asupra carora si el se minuneaza probabil. mic caracter acest mircea diaconu, se autovictimizeaza, fiind prins cu mata-n sac ca si-a angajat nevoasta, cand el ca si director nu avea voie. in contextul romaniei din 2012, explicatia sa a fost de-a dreptul halucinanta: "si ce daca? nici macvar nu avea un salariu mare. doar nu ea a falimentat tara din aceasta cauza!!! nu-mi dau demisia deoarece nu e nimic rau in ceea ce am facut"-asta da explicatie. exista desigur, "un pic de coruptie", cum e cazul bietului actoras si "marea coruptie - sa-i spanzuram in strada pe basescu, boc, ungureanu". cam asa vad cei 7,4 milioane de cretini treaba. sper sa se limpezeasca apele zilele acestea, cand voiculescu va fi legat si vor iesi la iveala toate aceste mizerii.
Postat 06 Iunie 2013, 10:18 de cunoscator
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON