URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
13 Mai 2012, 11:01

Luceafărul a pierdut derby-ul de la Severin, în timp ce FC Bihor a câştigat la "masa verde"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Neînvinsă în retur, echipa Luceafărul Felix a mers la Dunăre să-şi confirme statutul de surpriza primăverii şi să urce pe podiumul din seriei a II-a în liga secundă.
Derby-ul etapei a XXVI-a a campionatului seriei vestice din eşalonul secund s-a încheiat însă la Drobeta Turnu Severin cu scorul de 1-0 în favoarea gazdelor, Gaz Metan, Luceafărul trebuind să se recunoască învinsă în final, la capătul unui joc disputat.

În prezenţa a aproximativ 4000 de spectatori, printre care s-au aflat şi selecţionerul echipei naţionale de tineret, Emil Săndoi, şi directorul departamentului de juniori al Federaţiei Române de Fotbal, Miodrag Belodedici, partida a început cu două ocazii ale gazdelor. În minutul 8 Moutinho a şutat peste poartă din afara careului mare, iar în minutul 16 Olah a şutat peste poartă, din lovitură liberă de la 18 metri.

În replică, în minutul 25 Neaga a reluat în plasa laterală din 5 metri. Din acest moment Luceafărul a atacat mai mult şi în minutul 31 Muntean a reluat din voleu, de la 18 metri, iar balonul a lovit bara laterală.

Pe final de repriză oaspeţii au continuat seria ocaziilor şi, în minutul 40, portarul Şteţca a respins de sub transversală şutul puternic de la 25 de metri al lui Muntean.

În repriza a doua, tot Luceafărul a început mai bine şi în minutul 51, la o lovitură liberă din colţul careului, Bundea a tras slab, pe jos, şi mingea a fost respingă în corner.

Nu au trecut decât 4 minute şi în minutul 55, Gaz Metanul a avut cea mai mare ocazie din acest meci. Vancea a reluat din întoarcere din 15 metri, dar Samoilă a respins în lateral.

Momentele bune ale gazdelor s-au concretizat un minut mai târziu însă, când Vancea a centrat şi Olah a reluat cu capul din 8 metri şi a deschis scorul.
După deschiderea scorului, gazdele au încercat să ţină de rezultat, în timp ce oaspeţii nu au reuşit să mai pună în pericol poarta adversă. Până la final au mai fost consemnat doar două ocazii. În minutul 81, Olah a tras de la 23 de metri şi Samoilă a reţinut, iar un minut ai târziu, Letan a tras din unghi şi mingea a trecut cu puţin pe lângă bară severinenilor.

Gaz Metan Severin şi-a adjudecat, astfel, 3 puncte importante în lupta pentru locul III, în timp ce Luceafărul, ca urmare a acestei înfrângeri a rămas la 4 puncte în spatele severinenilor.

În acest joc, pentru Luceafărul au evoluat: Samoilă - G. Bogdan, Mihuţ, Letan, A. Achim - Fl. Neaga (min. 77 T. Moldovan), D. Muntean, Lupuţ (min. 61 Codoban), Bundea (cpt.), Ianc (min. 59 Koneyka) - Blănaru.

Etapa a XXVI-a a ligii secunde a adus însă celeilalte echipei bihorene din competiţie, FC Bihor, trei puncte importante. Prin retragerea din campionat în iarnă a turdenilor de la Arieşul, FC Bihor a câştigat la "masa verde", cu 3-0, şi, cel puţin până a ultimul joc al etapei, a urcat două poziţii în clasament.

Runda din acest week-end a consemnat totuşi şi o mare surpriză, arădenii de la UTA au pierdut surprinzător, pe teren propriu, în faţa băimărenilor de la FC Maramureş. O victorie în deplasare a obţinut însă şi Chindia Târgovişte la Alba Iulia, cu scorul de 1-0.


Rezultatele şi marcatorii etapei cu numărul XXVI-a din Liga a II-a a Seria a II-a:

Gaz Metan Severin - Luceafărul Felix 1-0 (0-0)
A marcat: Olah 56
UTA Arad - FC Maramureş 0-1 (0-0)
A marcat: M. Tănasă 87
Poli Timişoara - Mureşul Deva 2-0 (0-0)
Au marcat: Ad. Popa 52, R. Cârstea 78
Unirea Alba Iulia - Chindia Târgovişte 0-1 (0-1)
A marcat: Verdeş 26
FC Olt - FC Argeş 3-0 (1-0)
Au marcat: Irimescu 43, Dragalina 53, Polgar 90+2
FC Bihor Oradea - Arieşul Turda 3-0 (la masa verde)
CSM Rm. Valcea - Gloria Bistriţa 1-1 (1-0)
Au marcat: Văduva 27 / Predescu 64
Alro Slatina - Juventus Bucureşti (duminică, ora 11)


Clasament:

1 Gloria Bistriţa 60 p
2 FC Timişoara 55 p
3 Gaz Metan Severin 47 p
4 Luceafărul Oradea 43 p
5 UTA Arad 41 p
6 Chindia Târgovişte 41 p
7 FC Bihor Oradea 39 p
8 FC Argeş 39 p
9 ALRO Slatina 37 p
10 Unirea Alba Iulia 31 p
11 CSM Rm. Vâlcea 30 p
12 FC Maramureş 28 p
13 FC Olt 27 p
14 Juventus Bucureşti 20 p
15 Mureşul Deva 19 p
16 Arieşul Turda 11 p

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON