URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
22 Martie 2016, 10:34

Ce facem cu Aquapark-ul?

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Se spune că Statul este cel mai prost administrator şi, deci, ar trebui înlocuit cu operatorii privaţi. Eu nu văd lucrurile chiar aşa. Acum câţiva ani, pieţele orădene erau conduse de un şmecheraş care producea pierderi de jumătate de milion de euro pe an. A fost suficient ca, în acelaşi blamat sistem public, să vină alt manager, pentru ca pieţele să aibă tot jumate de milion de euro pe an, dar profit.

Mulţi privaţi şi-au dorit afacerea cu parcările pe motiv că Primăria n-ar putea gestiona activitatea. Uite că a putut, iar din banii frumoşi intraţi în bugetul oraşului, adică tot în buzunarele orădenilor, se fac noi parcări subterane şi supraterane.

Se pune problema cine va gestiona Cetatea renovată şi Aquapark-ul, mândria oraşului. Eu zic să lăsăm pe seama Primăriei ambele activităţi, că oameni are, şi încă mai bine plătiţi decât cei din privat. Nu mi se pare normal ca o investiţie făcută din banii oraşului şi ai Uniunii Europene s-o predăm la cheie unei firme care va urmări doar să scoată din ea maximum de profit. Şi asta numai pentru că ne e lene să ne batem capul şi cu alte activităţi în afară de vânturarea hârtiilor...

Oricum, mai trebuie făcut câte ceva pentru ca obiectivele să devină funcţionale. De pildă, parcarea de 300 de locuri de la Aquapark se va dovedi din start insuficientă. Se cere în zonă una subterană, care ar putea deservi, pe lângă Aquapark şi Bazinul Olimpic, şi locul de picnic de la Silvaş şi Ştrandul Dinamo, ba chiar şi pe orădenii care vor să-şi lase maşinile la baza dealului când urcă la Ciuperca.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
9 Comentarii
Bravos
Acum daca tot s-a facut ..hai sa pricopsim pe careva sa faca ceva bani...florine..las ca nu ramai fara izmene...o sa vina si banii...
Postat 23 Martie 2016, 21:05 de zorro
@ottoul
nimeni nu neaga investitiile facute in oradea in ultimii ani si utilitatea unora dintre ele. dar asta nu inseamna ca trebuie sa fim orbi si sa nu vedem si oportunitatea pentru unele dintre ele, mai ales cand e vorba de sume imense din impozitele noastre. povestea cu fonduri UE din pacate e doar poveste, din 88 mil doar 32 mil ar fi fost fonduri nerabursabile in realitate suma imensa de 56 mil va fi mult mai mare datorita nefinalizarii in termen.
Postat 22 Martie 2016, 19:52 de Florin25
Florine, nu FI hater.
si, inainte sa ma corectezi tu, Florine, si sa spui ca sunt un huligan agramat postac PNL`ist, ma corectez singur.
Postat 22 Martie 2016, 16:56 de ottoul
Florine nu fii hater
Florine, Florine...te intrebi daca aquaparkul trebuia construit de cel mai prost administrator dovedit? nu.nu trebuia. doar ca pana la venirea celui mai prost administrator nu s-a facut. nu s-a facut nici aquapark si nici alte investitii macar comparabile cu cele facute in oradea in 2015. In 2015 s-au facut investitii inzecite fata de oricare din anii precedenti.Si nu doar din banii oradenilor, cum te incorzi tu acolo, ci din fonduri europene nerambursabile.Si, stimabile, stii si asta, doar faci pe prostul.
Postat 22 Martie 2016, 16:55 de ottoul
nici nu e gata stranul...si nota de plata deja vine...
vezi impozitele locale mult peste cele din cluj si bucuresti...
Postat 22 Martie 2016, 15:01 de Florin25
discutia ar fi alta...un pic mai profunda
oare acest aquaparc foarte scump platit din impozitele oradenilor trebuia construit de cel ami prost administrator dovedit sau primaria ar fi trebuit sa ofere conditii unui investitor privat ( strain sau local ) sa faca aceasta investitie ? e vorba de oportunitate aici. cel putin 48 mil RON din impozite e extrem de mult pentru o afacere care ar trebui sa fie facuta de mediul privat si nu din banii publici. povestea cu
Postat 22 Martie 2016, 14:30 de Florin25
Am inteles, vin exproprierile!
Caracteristica administratiei lui nea ilie: retuseaza/finalizeaza planul de executie DUPA ce au inceput lucrarile. Vezi drumul rapid, terminat, dar in fapt neterminat! In curand e gata de predare lucrarea si acum s-au trezit ca nu sunt locuri de parcare. Imi place exprimarea impersonala a lui Mircea : ,,parcarea se va dovedi din start insuficientă." Bun, asa o fi, dar zi-ne cine a proiectat/verificat/aprobat aceasta ctitorie penala?! Intrandu-si in ritm, Mircea pluseaza (esti apreciat daca-i ghicesti poftele stapanului! si mai ales bine platit!), el stie ca e nevoie (,,se cere" spune el!!! Cine cere Mirceo?!) o parcare subterana! Daca hidroizolatie la bazine e cu probleme desi se stia ca trebuie sa ,,tina" apa, cam cu ce probleme ne vom confrunta la o parcare subterana situata la cativa metri de albia Crisului?! Si inca ceva: de ce va sfiiti si nu-i puneti articolului eticheta care i se cuvine : ADVERTORIAL!
Postat 22 Martie 2016, 14:20 de pinonel
da cel mai prost
Statul sau administratia locala sunt prosti administratori pentru ca cei pusi sa observe ,sa repare ,sa urmareasca niste parametrii au un salar suficient de bun care oricum vine lunar indiferent de munca sau performantele lor.Asa ca ei se fac ca muncesc si lasa lucrurile sa curga natural invocand adesea lipsa parghiilor de rezolvare a problemelor care oricum nu ii intereseaza.
Postat 22 Martie 2016, 11:17 de Mircea2003
Stai linistit Chirila, ca nu ne bagam in treaba lor de edili.
Nu ne bagam, cine a inceput trebuie sa si termine. Intre ei sa se termine.
Postat 22 Martie 2016, 10:50 de SirmaGhipata
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON