URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
30 Septembrie 2010, 18:38

Spitalul de Neurologie şi Psihiatrie va fi desfiinţat

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În cadrul şedinţei ordinare de joi, consilierii locali orădeni şi-au dat acordul de principiu pentru desfiinţarea Spitalului de Neurologie şi Psihiatrie, preluat în cursul lunii iunie de la Ministerul Sănătăţii. Acesta va fi reorganizat în secţii ale Spitalului Clinic Municipal "Gavril Curteanu".

Conform proiectului de hotărâre, măsura a fost luată în conformitate cu "strategia municipalităţii pe termen scurt şi mediu care vizează identificarea soluţiilor pentru reducerea cheltuielilor de întreţinere - funcţionare şi eficientizarea utilizării bazei tehnice în unităţile sanitare din reţeaua municipalităţii prin integrarea serviciilor existente sau a celor nou create".

Acordul de principiu a fost aprobat cu majoritate de voturi, deşi consilierii locali ai PDL au apelat la măsura extremă de a refuza să voteze în orice fel punctele de pe ordinea de zi care nu au fost dezbătute iniţial în şedinţele pe comisii. "Grupul PDL nu va vota în niciun fel punctele 48, 49, 50 şi 51 de pe ordinea de zi, aşa că vă rog să nu ne nici contabilizaţi la numărarea voturilor", a spus liderul opoziţiei PDL, Dorin Corcheş.

Opoziţie fără poziţie

Consilierii democrat-liberali au făcut figuraţie la dezbaterile pe marginea ultimelor patru puncte de pe ordinea de zi, în ciuda intervenţiei consilierului local, Iulius Delorean, care a afirmat că aleşii nu pot să refuze să voteze. "Conform Legii administraţiei publice locale, consilierii sunt obligaţi să voteze, "pentru", "împotrivă" sau "abţinere", iar atunci când se abţin să prezintă observaţiile pe care le au", a spus Delorean.

Declaraţia consilierului a fost întărită şi de secretarul Consiliului Local, Ionel Vila. "Trebuie să reamintesc domnilor consilieri faptul că pe lângă lege avem şi un regulament de funcţionare al Consiliului Local, votat tot de dumneavoastră, care prevede că se votează "pentru", "împotrivă" sau "abţinere"", a spus Vila. Acest lucru nu i-a impresionat însă pe consilierii locali ai PDL, care au refuzat să voteze în orice fel.

Astfel, ultimele patru puncte de pe ordinea de zi au fost adoptate cu majoritate de voturi de către consilierii PNL, UDMR şi PSD. În această situaţie s-au aflat aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai proiectului de amenajare a parcului Salca, desemnarea viceprimarului Rozalia Biro ca membru supleant în Comisia de examinare şi avizare a structurilor de vânzare cu amănuntul cu suprafaţă mare constituită la nivelul Consiliului Judeţean, aprobarea componenţei Comisiei de avizare a cererilor de organizare a adunărilor publice prezidate de primarul Ilie Bolojan şi numirea lui Liviu Andrica ca preşedinte al Consiliului de Administraţie şi director general al RAPAS în locul demisionarului Romulus Cosma.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
guitz guitz
daca ati citi cu mare atentiune: se desfiinteaza spitalul, se reorganizeaza ca sectii ale SMO, nu se va schimba si locatia! se pare ca sunt multi oligofreni liberi!
Postat 01 Octombrie 2010, 15:45 de Porches
E mai rentabil !!
Am fost inginer de sistem la neuro-psihiatrie ,pana azi 01.10.2010 AZI mi-am primit preavizul :) sigur ca nu la-m semnat dar le-am dat in schimb o demisie :) , mau dat afara cu motivul CA E MAI "RENTABIL SA ANGAJEZI O FIRMA" vazusem cu ochi mei procesul verbal ! , decat sa tii un om angajat :) is curios ce firma va veni si chear ziarul ar trebui sa investigheze, mas bucura tare mult . interese si iar interese .. firme peste firme, asa merge la noi
Postat 01 Octombrie 2010, 11:24 de Marius
Oligofrenia
Multumesc ilustrului Bolovan ca muta spitalul,ca eu locuiesc in Rogerius si voi fi mai aproape.toata stima,Bolovan!
Postat 01 Octombrie 2010, 09:59 de Bolovan
idioti
Copiii vor fi laolalta cu nebunii?
Postat 30 Septembrie 2010, 23:32 de Suteu
Curteanu se rasuceste in mormant
Ce se mai intampla cu asistenta copilului in Oradea, despre asta nu mai spune nimeni nimic?Ati transformat cel mai bun spital de copii din tara intr-o struto-camila fara sens.
Postat 30 Septembrie 2010, 21:13 de CARP GYORGY
De la nebun la nebun
Bolojan vrea desfintarea spitalului de nebuni si arderea arhivei ca sa nu i se gaseasca dosarul inainte de alegerile locale din 2012. Si apoi, cu cita nebunie este peste tot il muta in Piata Unirii, de o parte si de alta a Crisului.
Postat 30 Septembrie 2010, 18:54 de Nairda Sirc
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON