URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
19 Mai 2016, 15:45

PSD-iştii vor să oblige firmele din parcurile industriale să dea lefuri mai mari decât salariul minim

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Candidaţii PSD la Consiliul Local Oradea, în frunte cu Adelina Coste, candidata social-democrată pentru funcţia de edil-şef, au anunţat joi, într-o conferinţă de presă, măsurile pe care le propun pentru relansarea economică a municipiului.

PSD-iştii şi-au prezentat programul pe drumul de acces spre Parcul Industrial II, de pe teritoriul fostului tancodrom. Şeful PSD Oradea, Liviu Sabău Popa, a explicat că a ales acest loc pentru că este aproape de amplasamentul viitoarei săli polivalente a Oradiei, proiect iniţiat în guvernarea PSD, dar şi de alte investiţii finanţate în timpul aceluiaşi Guvern, mai precis pasajele supraterane de pe şoseaua de centură şi podul Densuşianu. "Sunt lucruri pe care PSD le-a făcut pentru Oradea chiar dacă PSD nu a fost la guvernare în plan local", a declarat Sabău Popa.

Potrivit social-democraţilor, un obiectiv al programului lor de relansare economică a Oradiei este plus-valoarea firmelor care investesc în Oradea. "În parcurile industriale noi, care vor fi construite, vrem să existe o clasificare pe coduri CAEN a celor eligibili. Să nu mai fim în situaţia să avem în parcurile industriale service-uri auto sau depozite de pantofi, să fie prioritare firmele de producţie", a explicat şeful PSD Oradea.

Mai mult, PSD-iştii vor să oblige firmele din parcurile industriale să dea lefuri mai mari. "În schimbul facilităţilor de minimis, să impunem un salariu minim mai mare decât salariul minim pe economie", a spus Liviu Sabău Popa. Social-democraţii nu au detaliat, concret, cum vor putea implementa această obligaţie.

Adelina Coste a declarat la rândul ei că 58% din contribuţiile la bugetul local sunt plătite de firmele care au între 9 şi 49 de angajaţi, astfel că IMM-urile trebuie să aibă parte de taxe şi impozite cât mai mici. Concret, candidata PSD la Primăria Oradea vrea ca impozitele pe clădiri nerezidenţiale datorate de aceste firme să fie reduse la limita minimă. Totodată, Coste vrea ca start-up-urile să fie scutite timp de un an de taxe locale.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
16 Comentarii
Oare de ce?
@Chris: Raspunsul este: Pentru Impact si pentru ca automobile!
Postat 20 Mai 2016, 15:56 de hateretards
@ardeleanoradean
tds se inchina la icoanele cu mang, marele doctrinar pe care a recunoscut ca il va vota. intrebarea e de ce? ...
Postat 20 Mai 2016, 13:15 de User anonimizat
lipseste cineva?
TDS, care este parerea ta?
Postat 20 Mai 2016, 12:32 de ArdeleanOradean
:)))))
Pana acum urlai ca Bolojan e de vina pentru tot ce s-a facut in oras. Acum spui ca de fapt el personal nu a facut nimic. Cum e pana la urma? Chiar nu realizezi cat esti de imbecil? Sa ii spui lui mang sa te angajeze la el in firma sa stai si tu 4 luni sa iti iei banii, ca si angajatii lui, si apoi sa te aud cum ii mai faci campanie pe aici...
Postat 20 Mai 2016, 11:42 de hateretards
facepalm
Astia nu inteleg nici macar principiile de baza ale economiei... Firmele vor da salarii mai mari dupa ce marea masa de angajati necalificati vor fi absorbiti in campul muncii, si mana de lucru necalificata nu va mai fi atat de disponibila.
Postat 20 Mai 2016, 10:26 de marius_ro
Re: hateretards
Bai, asta care te urasti si pe tine de la cat venin produci, ce a facut Bolojan? Ceva din banii lui? A facut bani de buzunar din parandaraturi, in timp ce tu pupai fundul ... !!! Un cos de gunoi in orasul asta nu a facut el personal, ca nici o surubelnita in mana nu stie sa tina ... e defect un bec in baia lui proprie din primarie de peste trei luni, dar nu e in stare sa-l inlocuiasca, sau macar sa cheme pe cineva sa faca asta (a auzit si el, probabil, ca se poarta microfoane prin becuri ...) !!! ...
Postat 20 Mai 2016, 10:16 de WinDos
mai va ...
Probleme cu mansarda...asa ceva!!! voi va auziti ce scoateti pe gura ??? Clar n-ai pe cine vota in orasul asta...
Postat 20 Mai 2016, 09:16 de Tinas
priviti poza asta...
bizonul si traseista alaturi de comunistii cu state vechi, POPUN "marirea salariilor". Dar de ce nu aduceti voi bani de acasa, sau sa va angajati la privat..Bizonul e sef la ambulanta (pus de Ponta)si e tare bine acolo! Nu mai putem suporta fatarnicia acestor comunisti!
Postat 20 Mai 2016, 06:34 de TC
cum, mă,
să te bagi în firma omului să faci tu regulile? fă tu, mă, o firmă și dă tu salarii, după ce duci bani de-acasă să faci o afacere sau iei credit!!! cum pot ăștia să debiteze asemenea inepții ??? cine se cred ăștia?
Postat 19 Mai 2016, 22:43 de ADINA
PDL-ista Costelina
Costelina si-a tras manta rosie sa uite oamenii ca era mare PDL-ista. Costelina Costelina, ce-ti mai place minciuna! Vai, nu pot sa cred, dar ce avem noi aici! :D
Postat 19 Mai 2016, 21:49 de Magda
bun!
ideea in sine nu e rea sa ni se mareasca si noua salariile...dar cum veti reusi?
Postat 19 Mai 2016, 20:43 de onuta
:))))))))))
Deci astia isi fac planuri cu parcurile industriale facute de Bolojan :)))))) E comica situatia daca ne gandim ca Mang nu le-a dat salariile angajatilor de vreo 4 luni :))))))))
Postat 19 Mai 2016, 20:08 de hateretards
acarete
nu mai stiu saracii ce promisiuni sa debiteze, doamna adelina cred ca poarta ochelari ca sa nu i se observe disperarea din ochi.
Postat 19 Mai 2016, 19:04 de leclick
.
cuvantul celor de la pesede nu valoreaza 2 lei
Postat 19 Mai 2016, 18:43 de David
Tarii cat mai mult carbune se poate?
Astia, cu salarii minime mai mari decat kg de carne, iar celalat, de la liberali, cu electrificarea liniei ferate de la Cluj ... mare-i gradina ta, Doamne!
Postat 19 Mai 2016, 16:38 de WinDos
Bla-bla
"Social-democraţii nu au detaliat, concret, cum vor putea implementa această obligaţie." Ca habar n-au si nici nu o vor putea face! Gargara electorala! Nu-i mai credeti oameni buni pe acesti comunisti... zau!
Postat 19 Mai 2016, 16:17 de Bubu
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON