URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
06 Februarie 2017, 14:19

Protestele continuă: În această seară, manifestanților li se cere să rămână în Piața Unirii. Orădenii, invitați să facă greve

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Organizatorii protestelor din Oradea le propun manifestanţilor ca, în această seară, să rămână în Piaţa Unirii, fără nici un marş, pentru "maximizarea efectului protestului nostru anti-corupţie", dar şi pentru "conservarea efortului", deoarece "lupta va dura".

Potrivit unui anunţ postat pe pagina de Facebook a evenimentului, în această seară, protestul va avea loc între orele 19.30 şi 22.15.

"Propun acest interval orar în care să fim în Piaţa Unirii TOŢI (în restul timpului vine fiecare cum poate)”, arată postarea.

Organizatorii enumeră și motivele propunerilor:

„1) MAXIMIZAREA EFECTULUI protestului nostru ANTI-CORUPŢIE;

2) avem nevoie de CONSERVAREA EFORTULUI, lupta va dura;

3) au fost mult mai mulţi oameni decât s-a prezentat la televiziuni, deoarece a fost un continuu "du-te-vino"; în Bucureşti, cei 100.000 estimaţi la ora 20:00 au lipsit în mare parte dintre cei peste 300.000 estimaţi la ora 22:30 - şi poate că pe parcursul zilei de ieri s-au perindat 500.000 de oameni!, deci e mai inteligent să ne strângem toţi la anumite ore, ca să maximizăm IMPACTUL mediatic;

4) FĂRĂ MARŞURI şi alte d-astea care ne disipă efortul şi efectul impresionant al mulţimii PAŞNICE din Piaţa Unirii;

5) nu uitaţi de GREVE: a) la locul de muncă; b) fiscală (NEPLATA taxelor şi impozitelor, pentru a-i lăsa FĂRĂ BANI DE FURAT);

6) prindem 3 momente în care cântăm IMNUL; fără vuvuzele, fluiere, zgomotul strident, care nu transmite nimic, este INUTIL şi POLUANT;

7) veniţi cu PANCARTE haioase, CREATIVITATEA este senzaţională!"”, se arată pe pagina evenimentului.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
11 Comentarii
PE CE TE BAZEZI ?
@vlad_oradea: Parca erau 400.000, hai 500.000 ! De unde ai mai adaugat? Intrebarea din titlu are o noima ! Poate stii despre ce este vorba ? Next...
Postat 06 Februarie 2017, 17:26 de TDS
Alta intrebare
@tds, Tu prefera ce vrei, Romania nu prefera hotia si legi cu dedicatie pentru condamnati penal/cercetati penal. Vezi cei 600.000 oameni din strada. Alta intrebare
Postat 06 Februarie 2017, 16:56 de vlad_oradea
poli
PNL sau USR sa nu incerce sa politizeze protestul, ca ne vom aduce aminte de ei. Asta nu e un protest pro-PNL sau pro-USR. PNL si USR trebuie in primul rind sa se intrebe de ce n-au iesit oamenii la vot in decembrie, asta e tema lor de meditatie. In rest, PSD-ul trebuie sa-si revina repede din soc si sa actioneze rational. Cu cit ii fac vint mai repede lui Dragnea, cu atit mai repede. Si sa nu mai face ce-au facut, fiindca de-acum s-a pus piciorul in prag!
Postat 06 Februarie 2017, 16:54 de poli
DACA E MARTI E BELGIA
@vlad_oradea: Prefer PSD-ul unor penelei / pedelei, pimpisti, userei etc ! Eu am fost furat cu complicitatea lor ! Deci rusinea ar fi la ei !
Postat 06 Februarie 2017, 16:38 de TDS
@tds
Poate ar trebui sa analizezi mai bine ce iti face partidul drag si cum incearca sa isi scape toti coruptii si cercetatii penal. Rusine tds-ule daca ai asa ceva
Postat 06 Februarie 2017, 16:16 de vlad_oradea
@unu
Parca ziceai ca "uniti salvam toata Romania" este scandarea usr, cum a ramas pana la urma? Vorbesti fara sa ai habar de ce vorbesti.
Postat 06 Februarie 2017, 16:12 de vlad_oradea
HEIDI HO 2
@vlad_oradea: Găsești peste tot conferința lui Dan Nicușor Daniel de ieri. Urmărește-l atent !
Postat 06 Februarie 2017, 15:25 de TDS
@vlad_oradea - "De unde va vin filmele astea oamenilor ???"
..de cand pe pagina de organizare a evenimentului, organizatorii au postat: "ca sa fie clar, PSD si PNL aceeasi mizerie".
Postat 06 Februarie 2017, 15:23 de unu
@unu
Uniti salvam toata romania s-a strigat cand se faceau proteste impotriva expoatarilor din Rosia Montana/exploatarilor gazelor de sist(pentru cine a participat), nu are legatura cu USR. De unde va vin filmele astea oamenilor ??? @tds verifica-l si pe dragnea sau tariceanu daca tot ai inceput cu Nicusor Dan.
Postat 06 Februarie 2017, 14:57 de vlad_oradea
S' IL VOUS PLAIT MONSIEUR DONNEZ-MOI D'ARGENT !
@unu: Ba e cam mitingul USR-ului ! Numai de la ei putea veni așa ceva: Grevă la locul de muncă ????? Grevă fiscală ?????? Adică vrem stat de drept dar să încălcăm legea ! Numitul Dan Nicușor Daniel ( fără casă dar cu 7460 mp în Predeal ) are niște chestii cam ciudate. Grimase, clipiri din ochi, trânsul buzelor, tresăriri spasmodice. Cine e curios să scrie pe....goagăl toate astea ( eventual orice altceva ce observă ) și vedeți ce vă dă ! PS : Prima "grevă " pe care o voi face eu ! Dacă voi avea nevoie de un act notarial NEVER NEVER nu voi apela la un anumit birou ! Dar ca efectul să fie și mai mare mă voi strădui să-i conving și pe alții să nu o facă !
Postat 06 Februarie 2017, 14:46 de TDS
reguli protest
mai adaug eu, sa NU se mai strige sloganul USR-ului, "uniti salvam toata romania", ca am sa strig si eu Partidul National Liberal, sau Miscarea Populara, sau Macovei10, sau ce m-apuca. Nu e mitingul USR-ului ci al tuturor celor ce se opun.
Postat 06 Februarie 2017, 14:29 de unu
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON