URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
25 Februarie 2012, 10:23

PDL-iştii nu se pot hotărî cine va fi candidatul pentru Primăria orădeană

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Întrebat, în conferinţa de presă de vineri, dacă PDL Bihor şi-a stabilit candidaţii pentru primărie, preşedintele PDL Oradea, Dorin Corcheş a declarat că, deşi Biroul Permanent Judeţean al PDL Bihor urma să îl stabilească în această săptămână, cel târziu joi, acest lucru nu s-a întâmplat. "Suntem pe final, dar în viitorul foarte apropiat vom lua o decizie privind candidaţii la alegerile locale", a spus el.

Tot la solicitările jurnaliştilor, Corcheş a spus că nu e "bătut în cuie" dacă preşedintele Consiliului Judeţean Radu Ţîrle, care a obţinut această funcţie ca liberal, va fi candidat la un nou mandat din partea PDL, dar a subliniat că "are cea mai mare şansă".

Întrebat dacă Vasile Blaga, care figura în sondajele din vară ale partidului, va viza vreo funcţie, fie la alegerile locale, fie la generale, Corcheş a spus că "în politică nu e niciodată nimic exclus". "Eu mi-aş dori ca domnul Blaga să candideze în Bihor, dar rămâne la latitudinea dumnealui dacă o va face la alegerile locale sau generale", a spus el.

După cum BIHOREANUL a mai scris, cu toate că cei din conducerea centrală le-au cerut încă de la sfârşitul lunii ianuarie numele celor care vor candida la Primăria Oradea şi la preşedinţia Consiliului Judeţean, liderii PDL Bihor nu au putut lua o decizie, nici chiar când, la începutul lui februarie, Vasile Blaga a venit la Oradea special în acest scop.

În timp ce pentru CJ PDL-iştii l-au nominalizat candidat pe Radu Ţîrle, la Primărie oscilează de săptămâni bune între trei variante: Lucian Silaghi, fost director al Teatrului de Stat, actualmente şef la Direcţia de Cultură, care se declară "onorat", Călin Mocan, şeful Gărzii de Mediu, care şi el îşi doreşte, şi Mihai Groza, fost viceprimar şi primar interimar al Oradiei, actualmente şeful Hidroelectrica Bihor, care nu este convins că vrea să candideze, mai ales după ce a pierdut zdrobitor la precedentele alegeri, în faţa liberalului Ilie Bolojan.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
20 Comentarii
militantii PDL:.....
A intrebat cineva, cumva,candva,undeva pe vreun militant PDL, ca....cam pe cine ar dori sa sustina la alegerile locale ? De ce am senzatia ca presupusle sondaje despre care se face vorbire si care ar trebui sa ne indice " pulsul" simpatiilor in cadrul partidului democrat liberal, sunt doar palavre sau in cel mai bun caz, sondaje realizate pe un "maxim istoric"........ de,(cruciti-va), 30 de persoane ??????????
Postat 08 Martie 2012, 17:15 de Floricita Ingrozita
graviditate
@BOLOJAN, VAI DE NOI: acum ca ti-am citit "comentariile" inteleg de cese spune ca mama tampitilor e mereu gravida! daca esti contra lui bolojan, treaba ta! dar macar exprima-te coerent si fara greseli gramaticale!
Postat 27 Februarie 2012, 17:36 de TDS
taranilor sa vedeti cate fecale intra in ORAS
:)))))))))) ne plac tarani miros a fecale , groazniic ! si in guura :))))))))
Postat 27 Februarie 2012, 09:37 de priviti rotile
NU MERITA REALES, FARA GLUMA
CUM SUNT INTRETINUTE BLOCURILE DE TARANI SI DE ORASENI , FACETI O TEMA SA VEDTI MNTALITATEA TARNULUI DE A AVEA GARDINA CU LEGUME, PASARI, ANIMALE miros DE FECALE , TARANUL FARA MIROS DE FECALE NU POATE TRAI !!!!! SA NE IERTE d-ZEU DAR RADACINILE NU VI LE SCHIMBA NIMENI , AFINITATIILE SI SENZORI DEZVOLTATAI NU I MAI INLOCUITI, FARA BOLOJAN LASATI ORADEA SA AIBA PARTE DE UN ORASEAN CONFORM LEGII URBANE, CONFORM NATURII ASTA DACA VA IUBITI COPII DACA NU INGROPTII ATI AVUT SI VOI O PAPUSA VIE :))))) TARANUL TOT LA TARA VA TARAGE NU ARE IMUNITATE PENTRU ORAS, BANUL IL ATRAGE LA ORAS SI BATJOCURA PENTRU ORASENI, RADACINA !!!!
Postat 27 Februarie 2012, 09:24 de BOLOJAN
NU MERITA REALES, FARA GLUMA
AVEM NEVOIE DE ALTUL MULT MAI ILUMINAT SI CU GUSTURI URBANE NU RURALE SI CU CALITATII DE AFACERII SA FACA PUI DAR NATURAL NU PRIN EVAZIUNE , SA DEZVOLTE PROGRESUL NATURAL NU INDUSTRIALIZAT CU CONSECINTE GRAVE .TARLEA NU ARE NIMIC CU CALITATEA DE PRIMAR, VOI NU INTELEGETI CA PROSTIA CONTRIBUIE LA DEZVOLTARE CI MATURAREA UNEI CATEGORII SOCIALE , PDL A DISTRUS TOT CE INSEAMNA RAFINAMENT SI CULTURA DAR AJUTATA DE PNL ALT PARTID DE TARANAISTY :)) IN ORAS !!!!!!! VOI NU REALIZATI IMPACTUL VIOLENT ASUPRA URBEI, NICIODATA UN TARAN NU VA DA NASTERE UNUI ORAS PROSPER, NICIODATA .
Postat 27 Februarie 2012, 09:19 de BOLOJAN
DACA BOLOJAN MAI IESE , NU INTELEGETI SI NU INTELEGETI TOT HOTII RAMAN ATUNCI, TOT EVAZIUNE TRAIM
FERESCA d-ZEU SA RAMANA bOLOVAN MANA LUI gHILEA
Postat 27 Februarie 2012, 09:12 de VAI DE NOI
candidat
PDL nu are nici o sansa, s-au saturat romanii de mincinosi.Cel mai bun ramine tot BOLOJAN Macar acesta a facut foarte multe lucruri bune pentru oras.Doamne ajuta-l sa -i dea Dzeu sanatate,bucurie ,succes la alegeri
Postat 27 Februarie 2012, 08:32 de trifa
EL NU STIE
Nepeptanat , el nu stie nimic !
Postat 27 Februarie 2012, 08:07 de noi
ne mai lipsea , moartea de v ar lua cat mai curand
vrem primar PSD nu PDL sau PNL tot aceiasi hotii raman la PUTERE, nu i corect ! iar jucati murdar, vreau unul din UDMR , de ce NU?UNGURI sunt nascuti pentru calitate si daca cresc PORCI :))))) tarani miroos a fffecale de PORCI :)) stiti de ce le si manaca :)) de calici ce sunt nu se fac pomeni electorale zilnic :))))) Adelina este anemica nu are oxigen suficient si seful e GHILEA deci nu merge :))si ala ORB cine ii mai citeste !
Postat 26 Februarie 2012, 18:39 de primar PDL ist asta
Efecte
Astia din pdl care au dat din coate, au muscat au scuipat au zgariat, ( in interiorul partidului),sa nu mai spunem de lins manusitele, in speranta ca in sfirsit apuca si ei o bucatoaie de ceva,vor ramane cu ochii-n soare,,,garantat!!!!!Si unde mai pui ca s-au pregatit,au divortat sau divorteaza pt ca au auzit ca la Bucale sint asteptati de nimfe si nu mai au nevoie de incurcaturi Uitati-va ce figura are acest om... si ca el sint toti care viseaza...SOMN USOR
Postat 26 Februarie 2012, 16:28 de cineva
nume
Sa candideze vedetele. Corches obligatoriu. Este presedinte. Adelina Coste o a doua varianta. Doar nu trage sforile in partid a proasta. Sa candideze. Alte nume nu mai stiu. Toti vor acum parlamentari. Mai spera ca prin redistribuire, de pe locul 3,4 sa ocupe functia. Halal organizatie.
Postat 26 Februarie 2012, 09:59 de oradean
mi s-ar parea normal
sa candideze presedintele acelui pardid in organizatia Oradea,in cel mai rau caz nr 2,deci daca vorbim de PDL ar trebui sa candideze Corchis,iar daca nu doreste sa candideze(ca sa nu se faca de rusine) sa plece de la conducerea organizatiei si in locul lui sa vina o persoana capabila de asa ceva.Se mai zvoneste ca Corchis doreste sa candideze la camera deputatilor,poi daca se teme de oradeni cine crede el ca-l va vota? sau spera intr-o promovare in sensul ca oradenii dorind sa scape de el il vor trimite la Bucuresti?
Postat 25 Februarie 2012, 20:24 de unul
agura
Asta e bancul serii:Blaga catindat de Bihor!!! Haahhaaahhaaaaa!!! Si cine sa-l voteze, gasca care-i sta acum in anus in pozitia limba cum laudae? Pdl se transforma incet si sigur, ca rahatu din iarba!
Postat 25 Februarie 2012, 17:15 de o bucata din demos
Nu-i musai
Lipsa de "cadre" sesizata de senatorlul Blaga isi produce,desigur,efectele.Si uite ca "nimic nu-i sigur"! E foarte bine ca oradeanul/bihoreanul devine din ce in ce mai pretentios in privinta alesilor.Populatia invata mult mai repede decat majoritatea conducatorilor.Realitatea-i ca s-a creat o distanta usor sesizabila intre alegatori si alesi,in special pe fondul comunicarii defectuoase.Si cetateanul n-are nicio vina in asta.Alesul distant,baricadat in Turnul sau de fildes,slab comunicator are parte de exact aceeasi distantare din partea celor care i-au acordat incredere.Cu alte cuvinte:ifosele de sef se razbuna si nu-i un pariu fericit cel care-i bazat pe vreo amnezie colectiva. Nu-i defel musai ca vreun partid,nu doar PDL,sa lanseze candidati numai de amorul artei.Dar,evident,fiecare se face -eventual-de ras dupa cum il duce capul.
Postat 25 Februarie 2012, 15:31 de gyorgy tozser
totul pana la chuck noris...
totul pana la chuck noris sa fie clar nici BOLOJAN nu-l poate invinge pe chuck noris in alegeri.
Postat 25 Februarie 2012, 15:22 de oradean
...
poate candida si chuck norris la primaria oradea din partea pdl, tot bolo castiga :)). In schimb la cj, voturile pocaieshti ar putea sa il mentina pe fratele tarle in functie.
Postat 25 Februarie 2012, 14:06 de unu
reformulez
Comentariul anterior mi-a fost cenzurat desi nu continea nimic injurios, doar era o formulare "popu_lara". Deci il rescriu: Ba Dorine, nu te lasa mamitzica sa candidezi?
Postat 25 Februarie 2012, 12:37 de dante
mama, doar mama
CENZURAT
Postat 25 Februarie 2012, 11:41 de dante
holograf
si n-am urat pe nimeni/asa cum azi uras PD-ul/N-am urat pe nimeni/In toata viata mea.... Bineinteles ca sunt platit de antene si felix mi-a dictat versurile de mai sus!
Postat 25 Februarie 2012, 11:39 de TDS
sondaj
de ce nu-i intrebati pe oradeni de cine le place mai mult? un sondaj cu privire la un posibil candidat nu neaparat din pd-l,poate reusiti sa descoperiti personaje noi si de calitate,daca va decideti voi intre voi credeti ca oradeni au incredere in partid sau partide? va inselati amarnic,oradenii asa ca multi romani doresc nu numai prin vot sa decida ci si pe cine se bazeaza in administratia "bunuriilor" lor.asa ca la treaba.
Postat 25 Februarie 2012, 10:27 de el doradea
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON