URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
06 Septembrie 2012, 11:40

Lucian Chindlea, şef la Inspectoratul Teritorial de Stat în Construcţii

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Liberalul Lucian Chindlea a fost numit la conducerea Inspectoratului Teritorial de Stat în Construcţii Nord-Vest cu o lună în urmă, exercitându-şi deocamdată atribuţiunile la Cluj, unde instituţia a fost mutată în 2009 de fostul premier Emil Boc, care l-a numit la şefie pe unul dintre apropiaţii săi, Cosmin Rus.

"Am fost numit acum o lună, dar n-am vrut să fac valuri. Aşa sunt eu, mai modest", a declarat Chindlea, joi, pentru BIHOREANUL.

Sediul ITSC Nord-Vest fusese stabilit la Oradea încă de la înfiinţarea instituţiei, în timpul guvernării Năstase, când Chindlea a fost primul inspector şef, dar în 2009, când funcţia era exercitată de Adriana Lipoveanu (în prezent arhitect-şef al Municipiului Oradea), aceasta a fost atribuită clujeanului Cosmin Rus.

Mutarea la Cluj a conducerii ITSC a avut loc după ce un alt PDL-ist, din Oradea, a eşuat în încercarea de a pune mâna pe şefia instituţiei. La vremea respectivă, BIHOREANUL a dezvăluit felul în care Marcel Tarţa, proaspăt "zburat" din postura de director al Asociaţiei Zonei Metropolitane Oradea, de profesie conductor arhitect (cu studii de scurtă durată), şi-a făcut rost de acte false de la Universitatea Oradea încercând să ateste că ar avea studii de lungă durată, absolut necesare numirii în funcţia de inspector şef al ITSC.
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
!!!!!!!!
Greata ,este putin daca si astia vin cu aceassi oameni e rau de tot ..domsorul a fost in corpul de control al guvernului BOC udrea,,,,,,,venim acum, si spunem ca sintem liberali...ia mai mergeti dracului cu totii...nu sinteti n stare de nimic , ne-am cam saturat
Postat 07 Septembrie 2012, 03:13 de soso
aham.... siguuuur....
siguuuuur ca e modest!!!!! Casa la Boga, viloaca in Oradea, casa in Europa, mertanuri peste mertanuri..... singura limita la mertanuri e data de alfabet.... 24 de litere, 24 de mercedesuri...........................................................................doar nu ati crezut????? Aiurea.... dupa aia vin combinatiile de litere ha ha ha... .MODESTIE....
Postat 06 Septembrie 2012, 22:35 de koko
Tanda ia locul lui Manda
Asta pentru ca vechile ilegalităţi, în general construcţii fără autorizaţii legale, să nu iasă la iveală. Printre acestea se regăsesc şi cele cunsocute deja de Bihoreanul, dar ascunse de "mercenarul" Chirilă ... care, din păcate, nu a fost nevoit, precum Chindlea, să dea 100.000 de euroi tot la patru ani, ca să reia vechi obiceiuri "mercantile" ... De fapt, domnul a dat şi tot domnul a luat ...
Postat 06 Septembrie 2012, 21:03 de Carp III
Trist, dar adevarat!
Sa traiasca Chindlea cel batran mult si bine pentru a-l tine si pe junior in functii.
Postat 06 Septembrie 2012, 20:24 de Apolitic.
cinstit de IMPACT ce e
@Capatana: e avere cinstita, ce stii tu! inclusiv vila din ansamblul EUROPA e pe bune, el nu a favorizat dezvoltatorul cu nimic! dar cu absolut nimic!
Postat 06 Septembrie 2012, 14:58 de TDS
banii
Pai l-au pus din nou pe asta, la cata spaga ia...! Il controleaza cineva , savada ce avere are???
Postat 06 Septembrie 2012, 13:48 de Capatana
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON