URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
25 Martie 2014, 17:00

Kiss: Mang s-a supărat pe UDMR fiindcă... l-a manipulat BIHOREANUL!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

La o zi după ce preşedintele PSD Bihor, Ioan Mang, a anunţat că se simte "trădat" pentru că marţea trecută, în absenţa sa, liderul UDMR Alexandru Kiss şi cel al PNL Cornel Popa au anunţat prelungirea până în 2020 a mariajului formaţiunilor pe care le conduc, şeful udemeriştilor bihoreni crede că Mang nu a înţeles şi nu a analizat corect lucrurile.

"După mine, domnul Mang nu a analizat bine situaţia, a luat informaţii de la voi (n.r. - de la BIHOREANUL), şi voi nu aveaţi informaţiile bune", a declarat Kiss, marţi, pentru BIHOREANUL, referindu-se la faptul că ziarul nostru a fost primul care a dezvăluit că, marţea trecută, când liderul PSD se afla la Bucureşti, Kiss l-a convins pe liberalul Cornel Popa să anunţe prelungirea înţelegerii bipartite până în 2020, speriindu-l că Mang s-ar afla în Capitală ca să discute cu preşedintele PDL, Vasile Blaga, o altă majoritate pentru conducerea judeţului.

Ceea ce a omis Kiss, însă, este că, în conferinţa de presă pe care a susţinut-o luni, Mang a precizat că deţinea această informaţie şi din alte surse decât publicaţia noastră (care le-a expus abia luni), iar anterior, vinerea trecută, declarase că "gestul domnului Kiss şi domnului Popa nu mi-a picat deloc bine", acesta fiind dealtfel motivul pentru care consideră că nu mai are nicio obligaţie faţă de cei doi.

"Eu pe domnul Popa nu pot fi supărat, pentru că a fost o zi a manipulărilor. Sunt supărat în schimb pe domnul Kiss, pentru că domnul Kiss a ţinut să organizeze acea conferinţă de presă-fulger, fără mine. Singurul care ar trebui să dea explicaţii este domnul Kiss", a zis, de altfel, şeful PSD.

Totuşi, liderul UDMR insistă că înţelegerea convenită cu Cornel Popa nu îl exclude de la împărţirea puterii în plan local pe Ioan Mang, ba chiar îşi doreşte ca acesta nu numai să-şi respecte angajamentul asumat "în trei" după alegerile locale din 2012, ci să înnoiască acest angajament şi după următorul scrutin local, din 2016. "Această înţelegere cu PNL era în trei, noi n-am spus niciodată altceva. Avem un contract semnat între PNL, PSD şi UDMR până în 2016 şi sper că se va respecta. Ce va fi în 2016 vom vedea, dar aş dori şi atunci să rămână exact aceeaşi configuraţie ca acum, asta e dorinţa mea", a declarat Kiss.

Citiţi pe această temă şi articolele:

"Marile manevre: Cum îi duce de nas liderul UDMR Bihor pe ceilalţi şefi de partide"
 
Mang, "trădat" de şeful UDMR Bihor: "Nu mai sar în apă pentru Kiss, nu mai sunt aliat cu nimeni"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
Replica
ADEVAR si DREPTATE inainte de toate !Presedintele filialei PSD Bihor Ioan Mang PLAGIATORUL ex(crocul) senator PSD are adevar si dreptate in afirmatii(atata cat are ?) numai ca trebuia ca sa se astepte de la Kiss la semenea gesturi de tradare ` Nu lasa sa moara (politic pe Kiss ), Ca NU o sa te lase sa traiesti (politic local bihorean pe Ioan Mang din PSD Bihor ).Stand drept si adevarat si judecand tot drept si adevarat Kiss si presedintele CJ Cornel Popa PNL au judecat drept ,ce nevoie mai avem de Ioan Mang PSD ? care si daca merge la Bucale la premierul PSD Victor Ponta nu mai are prestanta si credibilitate, cuvant , greutatea cuvantului in decizii centrale ale partidului datorita scandalului cu plagiatul , si sa nu-si reactiveze scandalul lui a premieruluiVP cu plagiatul si o sa-l ignore , asa ca cei doi au gandit mai bine-l marginalizam si excludem de la luarea deciziilor pe Ioan Mang PSD ca si asa la remorca PNL prin alianta USL sa ales cum sa ales si el si cei din PSD Bihor si cat cu ei cat fara ei ca tot nu valoreaza NIMIC in conducerea locala bihoreana. :))Si poate era adevarata intelegerea PSD -PDL si ce facea UDMR?:)Acesta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 27 Martie 2014, 07:22 de Romanul Simplu
re.fanate
Si tot nu am inteles, ce legatura are acea doamna cu acest articol??????? Vezi ca esti pe langa subiect! Rusine celor care denigreaza persoane deosebite!
Postat 25 Martie 2014, 21:30 de Re campani
fanate
blonda de la fanate este depasita fizic adepus kg in plus nu mai prezinta interes ptr.mang.vin altele din urma.de politica habar nu are de alceva nu mai e buna.fostai lele cand ai fost
Postat 25 Martie 2014, 20:30 de campani
Cooooool!!!
Această înţelegere cu PNL era în trei... W H A T?????????????????????????
Postat 25 Martie 2014, 19:06 de v m
Circ ieftin:
PNL- UDMR complot pentru inlaturarea PSD din Consiliul Judetean, Mang poate fi inlocuit din Vicepresedinte CJ.
Postat 25 Martie 2014, 18:32 de Ionica
debarcarea
Asteptam debarcarea domnului Kiss pentru ca nu doar PSD si Mang au fost tradat ci un intreg judet, aici a se lua in calcul si cetatenii de etnie maghiara. Acest individ versat are impresia ca se poate juca cu destinul judetului intocmai cum muta pe o placa cu integrate tranzistorii incercand experimente pe spinarea cetatenilor, sa vedem domnule Mang cum reusiti sa va descotorositi de aceasta soparla lipicioasa.!!!!!
Postat 25 Martie 2014, 17:31 de janos
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON