URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
24 Martie 2014, 13:54

Marile manevre: Cum îi duce de nas liderul UDMR Bihor pe ceilalţi şefi de partide

Marile manevre: Cum îi duce de nas liderul UDMR Bihor pe ceilalţi şefi de partide PE LA SPATE. Deşi îi datorează cooptarea ca vicepreşedinte al CJ în 2012, când liberalii nu-l voiau alături, Alexandru Kiss (stânga) n-a ezitat să-l lase baltă pe Ioan Mang (dreapta). Marţea trecută, profitând că liderul PSD era la Bucureşti, Kiss l-a speriat pe Cornel Popa (centru) că şeful PSD vrea să se combine cu PDL şi l-a convins să-şi facă scut prelungind mariajul PNL-UDMR până în 2020. O afacere cu un unic câştigător: eternul Kiss, care de 14 ani îi joacă pe degete pe toţi preşedinţii CJ, de la Ştefan Seremi şi Radu Ţîrle până la Cornel Popa, conducând de fapt judeţul în locul acestora. Cu ce rezultate, se vede...
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După ruperea USL, politicienii bihoreni au târguit voturile primite în 2012 nu ca la piaţă, ci de-a dreptul ca la bordel. "Toată lumea s-a f... cu toată lumea şi toată lumea a f... pe toată lumea", spune liderul unuia din cele patru partide reprezentate în Consiliul Local Oradea şi în Consiliul Judeţean Bihor. Buruienoasă, dar adecvată, expresia descrie fidel "orgiile" petrecute în culise în ultimele săptămâni şi orchestrate, toate, de vicepreşedintele CJ, Alexandru Kiss.

BIHOREANUL vă dezvăluie cum au făcut şi desfăcut alianţe politicienii noştri şi care le sunt mizele, de cele mai multe ori strict personale. Căci celor mai mulţi dintre ei nu le trece prin cap să-şi folosească puterea şi energiile pentru a onora promisiunile livrate alegătorilor, ci doar să-şi dea la gioale unii altora, pentru a acapara cât mai multă putere, în dispreţul orădenilor şi bihorenilor...

Marţea gri

Pe nepusă masă, marţea trecută, la ora 9.45, preşedintele CJ Cornel Popa a invitat presa pentru o "scurtă declaraţie" programată la 10.30. Tema n-a dezvăluit-o, stârnind şi mai mult curiozitatea jurnaliştilor, care aflaseră "pe surse" că de trei săptămâni se cocea o nouă putere pentru conducerea oraşului şi judeţului, împărţită între UDMR, PSD şi PDL.

Popa şi Kiss au apărut înaintea lor ca doi vechi şi buni tovarăşi, anunţând însă nu doar continuarea alianţei pe care PNL şi UDMR o încheiaseră în 2012 până în 2016 ci, din senin, şi intenţia de a o prelungi cu încă patru ani, până în 2020. Cât despre PSD, au spus cei doi, acesta le va rămâne aliat până la finalul mandatului, şi doar absenţa preşedintelui Ioan Mang, plecat în acea zi cu treburi la Bucureşti, îl împiedica să le fie alături.

Ce a provocat gestul lui Popa şi Kiss? Oficial, ambii s-au declarat afectaţi de "speculaţiile" conform cărora în plan local se pregătea o altă alianţă, mai precis, de informaţiile publicate de BIHOREANUL despre negocierile secrete pe care Kiss le ducea contra PNL. "O spun în premieră, prefigurez o înţelegere între PNL şi UDMR pe următorii 6 ani, pentru a da judeţului o stabilitate pe termen lung şi a ne face pe mai mult timp strategiile", a aruncat apoi Popa.

La rându-i, Kiss a susţinut că nicio clipă nu s-a negociat altceva, şi că UDMR îşi respectă ca totdeauna înţelegerile, asta chit că tot el, la insistenţele jurnaliştilor, a recunoscut pe ocolite că anterior "tratase" şi cu alţii: "Noi, bărbaţii, ne uităm după toate femeile, dar totuşi rămânem cu nevestele", a zis Kiss, fără a adăuga că fusese gata să "divorţeze" de liberali.

03_Ilie_Bolojan_bihoreanul.jpgLa udemere-mprejur

Pe de altă parte, Popa a dat şi semnalul că, de dragul lui Kiss, se dezice de propriul coleg liberal, primarul Ilie Bolojan (foto), alături de care, cu doar două săptămâni înainte, se afişase prima oară după alegerile din 2012, pentru susţinerea a două proiecte comune. Concret, pe 4 martie şefii CJ şi Primăriei anunţaseră că instituţiile pe care le conduc vor suporta împreună subvenţiile pentru companiile aeriene ce vor înfiinţa la Aeroportul Oradea curse externe (câte 500.000 euro pe an, timp de 5 ani), şi că vor mutarea Muzeului Ţării Crişurilor în Cetate, fiindcă aşa s-ar dubla atractivitatea turistică a fortificaţiei, urmând ca în fosta Garnizoană să funcţioneze un Palat Administrativ pentru CJ, Prefectură şi o mulţime de instituţii subordonate care în prezent au sedii împrăştiate în tot oraşul, multe închiriate.

Numai că, după ce părea să fi făcut cu Bolojan un tandem firesc din punct de vedere politic şi administrativ, Popa s-a lepădat de primar, arătând că merge pe mâna UDMR. Nu e de mirare că în aceste condiţii Kiss l-a zeflemisit pe edilul liberal la scenă deschisă: "Dacă se consideră că trebuie muzeu în Cetate, domnul primar poate propune un Muzeu Ady (n.r. - Ady Endre, poet maghiar)", a spus şeful UDMR, adăugând că "specialiştii vor spune unde să fie Muzeul Ţării Crişurilor", adică cei care deja se opun mutării în Cetate. "Sincer, să moară calul meu dacă ştiu unde e mai bine să fie Muzeul, domnul primar n-a discutat cu mine", a punctat bădărăneşte Kiss în încheiere, lămurind că el decide, nu Popa.

De capul lui

Contactat în aceeaşi zi, primarul Ilie Bolojan a refuzat să comenteze "sucirea" şefului său de partid. "Dar vă asigur că eu am memorie, că nu am uitat ce am spus şi cred în ce am spus", a zis edilul, sugerând că deşi Popa l-a abandonat, el nu-şi lasă proiectul.

Pe de altă parte, BIHOREANUL a aflat că preşedintele PNL Bihor nu avusese niciun mandat din partea colegilor de partid, nici să promită prelungirea înţelegerii cu UDMR până în 2020, nici să îl pună la colţ, în public, pe primarul Oradiei. "Din presă am aflat că a ieşit domnul Popa cu domnul Kiss", a declarat senatorul Cristian Bodea.

"Popa nu s-a consultat cu nimeni, deşi aprobarea oricărei alianţe locale e de competenţa Biroului Permanent Teritorial", a spus un alt liberal, precizând că liderul filialei doar i-a anunţat telefonic, post factum, pe şefii organizaţiilor locale (primarul Beiuşului, Adrian Domocoş, cel de Aleşd, Zeno Ţipţer, responsabilul de la Marghita, consilierul judeţean Nicolae Bezi, cel din Salonta, senatorul Valeriu Boeriu, şi pe cel din Zona Metropolitană Oradea, Dumitru Neag). Nu însă şi pe şeful PNL Oradea, Ilie Bolojan!

Mincinoşii

Dar nu doar liberalii nu ştiuseră de planul lui Kiss şi Popa, ci nici pesediştii. Deşi cei doi spuseseră jurnaliştilor că Ioan Mang le-ar fi fost alături dacă nu s-ar fi aflat în acea zi la Bucureşti, acesta a fost lăsat deliberat în ofsaid într-un joc pus la cale de liderul UDMR. "Nu ştiam că domnii Popa şi Kiss voiau să facă declaraţia pe care au făcut-o şi nu mi-a căzut deloc bine", a recunoscut Mang pentru BIHOREANUL. Mai mult, zice acesta, povestea îndrugată de Kiss lui Popa, cum că ar fi mers în Capitală să negocieze cu Blaga o majoritate cu PDL, a fost tot o minciună: "Întâlnirea mea cu domnul Blaga e o prostie. Eu puteam discuta aici cu PDL, la Oradea, cu domnul Ghilea".

De ce şi cum a devenit şeful PSD Bihor o victimă colaterală? Asta e chiar interesant. BIHOREANUL a aflat ce s-a întâmplat marţi dimineaţă între Kiss şi Popa chiar din anturajul politicienilor. "Kiss a intrat în biroul lui Popa şi i-a spus că Mang e plecat să discute cu Blaga o alianţă împotriva PNL. Apoi i-a propus să dejoace planul lui Mang anunţând împreună că ei doi vor colabora mai departe. În câteva minute, Popa a fost de acord şi a vrut să invite presa pe ora 11.00, dar Kiss i-a spus s-o cheme pe 10.30, că el anunţase deja ziarele maghiare pe 10.30", dezvăluie sursele ziarului. Altfel spus, Kiss îşi pregătise dinainte mişcarea cu grijă, profitând şi de absenţa lui Mang, şi de puterea sa de a-l "îmbăta" pe Popa cu apă rece.

Complotist cu mâna altora

De ce cu apă rece? Pentru că acelaşi Kiss a profitat încă din februarie, după spargerea USL, de degringolada din PNL Bihor pentru a iniţia o nouă majoritate, atât la Primărie, împotriva lui Ilie Bolojan, cât şi la judeţ, contra lui Cornel Popa.

Primul "atac" l-a dat cu ocazia şedinţei Consiliului Local Oradea, unde UDMR-istul şi-a arătat puterea încordând muşchii... PSD şi PDL. "În februarie, când Bolojan era la Bucureşti, pesediştii au propus-o, surprinzător, pe PDL-ista Adelina Coste ca preşedintă de şedinţă, deşi învoiala era ca şedinţele să fie conduse prin rotaţie de pesedişti şi liberali. Ulterior am aflat că aşa i-a cerut viceprimarului Ovidiu Mureşan chiar Mang, pus de Kiss", povesteşte un liberal. Scopul? UDMR arăta astfel că împreună cu PSD şi cu PDL poate impune alt viceprimar în locul liberalului Mircea Mălan, şi nu neapărat maghiar, căci asta i-ar fi iritat pe români, ci ar accepta şi unul de la PDL, în persoana aceleiaşi Adelina Coste.

Al doilea semn că se plănuia o majoritate controlată de UDMR a fost dat la CJ, tot în februarie. "Consilierii judeţeni au avut de votat bugetul pe 2014, dar două anexe au trebuit retrase de Cornel Popa de pe ordinea de zi în ultimul moment. Dacă le punea la vot, le trânteau consilierii UDMR, PSD şi PDL", explică un apropiat al şefului CJ. Motivul? Tot prin cutumă, banii reveniţi judeţului din cotele defalcate din TVA şi din impozitul pe profit (circa 38 milioane lei anual) sunt împărţiţi după algoritmul 50% - PNL, 25% - UDMR şi 25% - PSD. Dintr-o dată, însă, Kiss a spus atunci că trebuiau daţi bani şi la primarii PDL. "A propus 28% pentru primarii PNL, 28% - PSD, 22% - UDMR şi 22% - PDL".

Toate aceste târguieli spun multe despre cum arată "managementul" Consiliului Judeţean: bugetul judeţului este un instrument ori pentru pedepsirea unor primari şi a unor bihoreni "vinovaţi" că au votat alte partide decât cele ajunse la conducerea judeţului, ori viceversa, pentru recompensarea primarilor din partidele ce conduc CJ!

04_Gavrila_Ghilea_bihoreanul.jpgSalvatorul PNL: Ghilea

Evident, însă, nu de dragul PDL-iştilor ardea Kiss, ci urmărea doar să-l atragă pe liderul acestora, Gavrilă Ghilea (foto), într-o alianţă cu UDMR şi PSD. Numai că, în loc să răspundă cântecelor de sirenă, Ghilea l-a asigurat pe Bolojan că preferă să rămână în opoziţie la Oradea. Ba a făcut mai mult decât atât: s-a prezentat la CJ şi i-a sugerat lui Popa că ar putea avea PDL de partea sa dacă la împărţirea banilor pentru primari vor fi luaţi în seamă şi democrat-liberalii.

Totuşi, alianţa imaginată de Ghilea între PNL şi PDL, plus cei doi consilieri ai PPDD, nu s-a mai realizat, tot din vina liderului liberal. "Ezitant ca totdeauna şi temător să facă mişcări îndrăzneţe, Cornel Popa nu i-a dat lui Ghilea niciun răspuns. Nici că da, nici că ba, ci l-a amânat", explică unul dintre cei implicaţi în discuţii. Urmarea? Când a aflat că PNL, cu ajutorul PDL, poate evita postura de victimă sigură a coaliţiei pe care o proiectase, Kiss a inventat în faţa lui Popa "pericolul" combinaţiei lui Mang cu PDL-iştii, rezultatul fiind cel anunţat marţea trecută - prelungirea mariajului PNL-UDMR.

"Piatră de moară"

Dacă în acest fel Kiss şi-a securizat şi chiar consolidat poziţia la şefia judeţului, ca adevărat decident, iar PSD a rămas în planul secund, liberalii sunt revoltaţi că Popa îi conduce păgubos. "Tot ce s-a întâmplat îl ajută doar pe Kiss, care conduce judeţul de-o viaţă. Popa ne-a pus de gât o piatră de moară, fiindcă n-a obţinut nimic în plus de la el, ci doar ne-a creat obligaţii", spune un liberal, nemulţumit că propriul lider face totul de capul lui. "Cornel Popa a fost bun de parlamentar, că a adus bani în judeţ, dar în administraţie face numai greşeli".

O dovadă că aşa stau lucrurile e chiar şi faptul că, după ce până acum a refuzat cu cerbicie să delege atribuţii celor doi vicepreşedinţi ai CJ, joia trecută Popa a cedat, încredinţând coordonarea Direcţiei Economice lui Ioan Mang, iar pe cea a Direcţiei Tehnice lui Alexandru Kiss, aşa că şeful UDMR se va ocupa, între altele, fix de Muzeu şi Aeroport, putând stopa orice proiect ar gândi fie Bolojan, fie altcineva, pentru revitalizarea acestora. Cam cum a făcut în toţi anii de când ocupă un fotoliu de vicepreşedinte, şi în care preşedinţii aleşi de bihoreni au decontat propria neputinţă în faţa lui. Doar pentru că, vrăjiţi de el, s-au ocupat de intrigi politice şi combinaţii personale, uitând şi cine, şi de ce i-au ales...



PREŞEDINTE PE ZERO LEI
Judeţ sărac, fără bani de proiecte

În condiţiile în care la jumătate de mandat nu se poate lăuda că a finalizat extinderea şi modernizarea Aeroportului ori reabilitarea fostei Garnizoane (ambele proiecte moştenite de la predecesorul Radu Ţîrle) şi nici nu a lansat noi obiective conforme promisiunilor din 2012, preşedintele CJ Cornel Popa are şanse infime să mai realizeze ceva până în 2016. Primul motiv e că 2014 este un an electoral, în care politicienii vor fi ocupaţi cu alegerile europarlamentare şi prezidenţiale, iar în 2015 vor pregăti noile scrutinuri, local şi legislativ.

Cel mai grav detaliu, despre care nu vorbeşte nimeni, e însă că CJ Bihor nici nu are bani pentru a cofinanţa proiectele europene deja aprobate, pentru Aeroport, Sistemul Integrat de Gestiune a Deşeurilor, centrala pe biomasă de la Săcueni şi drumurile interjudeţene finanţate prin Programul Operaţional Regional al UE.

Bugetul anual al judeţului este de circa 227 milioane lei, din care aproape 130 milioane merg la DGASPC pentru asistenţa socială, 45 milioane la cele trei instituţii de cultură (Teatru, Filarmonică, Muzeu), doar 31 milioane lei pe investiţii în infrastructură (!), iar mărunţişul rămas pe funcţionarea propriului aparat şi a altor instituţii subordonate. Cum Popa nu are curaj să taie din cheltuieli, singura şansă pentru a porni măcar aceste proiecte (preluate tot de la Ţîrle) ar fi contractarea unui credit de 30 milioane euro, ceea ce înseamnă că următorul şef al CJ nu va face decât să plătească rate. Viitor de aur are, deci, Bihorul...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
14 Comentarii
OAU!
ha, ha! nu pot sa cred! In sfarsit s-a trezit si Chirila si Bolojan si si-au dat seama ca Tirle e mai bun decat Popa! In sfarsit si-au dat seama ca Popa nici macar sa finalizeze niste proiecte duse in spate de Tirle, nu este in stare! Pana nu demult il desfintara-ti pe Tirle zicand ca e incompetent, ca nu cunoaste administratie! AJUNG la concluzia ca cel mai bun sef de judet de pana acum e Radu Tirle! Kiss e un hot care a jegmanit bugetul Bihorului constant, an de an. in ultimii aproape 20 de ani nu i-a pasat decat de ungurimea lui iar restul au fost niste papagali care au fost manipulati de el. Popa desi avea o majoritate in CJ si era din partidul care era la guvernare,de 2 ani nu a adus un ban in judet dar nici nu a stiut sa administreze banii in asa fel incat sa termine proiectele finalizate majoritatea in procent de mai mult de 70% de Tirle. A mai luat si credite si a supraindatorat judetul! Avem cele mai groaznice drumuri din toata tara desi suntem la granita cu occidentul. Kiss si-a batut joc de judetul asta de 20 de ani iar politicienii romani care ne-au condus s-au lasat cumparati de el cu exceptia lui Tirle pe care l-au izolat pt ca nu vroia sa joace cum canta ei.
Postat 31 Martie 2014, 10:20 de BIHOREAN
OAU!
In concluzie, bihoreni, avem exact conducatorii pe care i-am votat si pe care ii meritam! nu ne plac oamenii onesti in politica. Oamenii onesti sunt pentru noi fraieri sau incompetenti.Votam an de an aceleasi fete de parca suntem hipnotizati.
Postat 31 Martie 2014, 10:20 de BIHOREAN
este adevarat ca......
......uneori istoria ne joaca feste.si se repeta.Si astazi ca si in trecut, Bihorul este tot sub administratia maghiara........
Postat 27 Martie 2014, 11:10 de MISU
sa moara tiganul si popa lui de bastarzi
Sincer, să moară calul meu dacă ştiu unde e mai bine .... auzi sa moara Calul replica de tigan borat de Tzinca Pana ... in rest no coment despre Popa un zero barat sluga a Miculestilor
Postat 26 Martie 2014, 00:04 de Johny B
Frane sociale..
Inspre astia si tokesisti merg voturile ungurilor din Romania, cu foarte mici exceptii. Concluzia ? Printre aceste frane traim zi de zi. Indivizi cu creierele spalate de lozinci separatiste, revizionite.
Postat 25 Martie 2014, 22:15 de Screening
Leprele hudemeriste... dusmanul din interior !
Iata de ce sunt in stare. De 24 de ani, saboteaza dezvoltarea orasului si a judetului incercand sa creeze avantaje "tarii mama".
Postat 24 Martie 2014, 22:39 de GMT
penibilii
Si la ce le mai trebuie la astia palat administrativ? Doar sa-si mute circoteca ?
Postat 24 Martie 2014, 20:00 de x
of of @coco @ CarpIII
eu inteleg: Coco nu are dreptate, inteleg si ca tu Carp III ai dreptate, dar pt D-zeu, ziceti voi unul cu sufletul cracanat care sa ne scoata din *! Eu, ori sunt oarba, ori nu exista asa ceva...
Postat 24 Martie 2014, 18:12 de mire
uha aha haha
Fostu depanatoru si turnator de securitate a ajuns mare brinza in Bihor. Nu are treaba cu maghiarime e tigan jegosu pwli. Si pentru asta noi suferim.
Postat 24 Martie 2014, 18:06 de uha
Re: coco
Ai început binişor comentariul dar, când ai ajuns la numele Bolojan, ai stricat orzul pe gâşte !?! Cu regret trebuie să-ţi spun că nu ai înţeles nimic şi, în consecinţă. eşti unul dintre cei mulţi care şi-au dat votul de pomană !?! Orice primar ar fi făcut ce a făcut actualul, iar peste asta ar fi păstrat Oradea pe harta Europei, aşa cum a moştenit-o în 2008 !?! După ploaie chepeneag, că e prea târziu !?! Trebuie altul la rând, cu mintea deschisă şi sufletul onest, nu lepre din acestea care apar cu scopul de a distruge tot ceea ce alţii au făcut deja să fie bun !?!
Postat 24 Martie 2014, 14:43 de Carp III
mazilitii pe nenorociti
Domnule BOLOJAN, mazilitil pe POPA CORNEL ca va duce de rapa. Domnule primar aveti in partid putere si oameni competenti care au o imagine buna sau au facut ceva pt oras, cum ar fi: Malan, Andrica, Campan, Birta, Dan Octavian, Chereches Florica....................... si multi altii iar dumneavoastra il lasati pe POPA CORNEL sa promoveze doar lichelele Mare pacat domnule primar BOLOJAN
Postat 24 Martie 2014, 14:42 de tiganu
rusine
rUSINE SA VA FIE POPA si KISS. Mie scarba de mine care v-am votat. CINSTE primarului BOLOJAN
Postat 24 Martie 2014, 14:36 de coco
rusine
Sunt un om care traieste in ORADEA si care imi doresc stabilitate pentru orasul meu, o dezvoltare a orasului, un aeroport international..... etc. Toate aceste lucruri nu vor fi posibile pana cand persoane ca si KISS, POPA si altii ca ei vor exista in politica. Toata stima pentru domnul BOLOJAN, care nici nu pot sa-mi dau seama cum a putut sa faca si atatea pt oras in conditiile in care tot timpul i se pun piedici. Totusi cred ca o mare vina avem si noi oamenii pentru ca atunci cand alegem nu incercam sa vedem calitatea oamenilor care candideaza si alegem doar partidul , exact ca si animalele. Spirutu de turma
Postat 24 Martie 2014, 14:34 de coco
La aşa naţie, aşa-zise manevre !?!
Vă daţi seama acum cât de înguşti şi limitaţi intelectual sunt cei ca Bolojan, Popa, Mang, Ghilea, etc, dacă un caraghios cum e Kiss, cu şmecherii potrivite cel mult pentru satisfacţia unor copii cu ceva întârziere la capitolul logică, face "politica" unui judeţ din vestul României !?! Ce contează că Bihorul arată ca după bombardament, atât la infrastructură cât mai ales la suprastructură !?! Importantă e distracţia unora pe banii celorlaţi, care sunt mai mulţi şi mai proşti după cum arată votul lor !?!
Postat 24 Martie 2014, 14:24 de Carp III
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON