URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
18 Noiembrie 2016, 19:26

Primăria Oradea: Experţii au început cercetările pentru stabilirea cauzelor alunecărilor de teren de pe Dealul Ciuperca

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Primăria Oradea a anunțat vineri seară că specialişti ai Universităţii Timişoara au început joi cercetările pentru stabilirea cauzelor alunecărilor de teren care au distrus grădina publică Ciuperca.

Potrivit unui comunicat al municipalității - cel de-al doilea pe această temă de la producerea dezastrului - experţii au fost însoţiţi la faţa locului de reprezentanţi ai municipalităţii şi ai Inspectoratului de Stat în Construcţii.

"La întâlnirea de lucru care a avut loc după deplasarea în teren, echipa de experţi a prezentat concluziile la care a ajuns şi primele măsuri care vor fi luate: se vor continua investigaţiile geologice, se va realiza o expertizare topografică completă a situaţiei actuale, urmând să fie montate în teren elementele de urmărire a eventualelor deplasări de teren", se menţionează în comunicat.

Documentul arată și că "experţii vor întocmi până la sfârşitul săptămânii viitoare un proiect care va stabili ce lucrări trebuie făcute în regim de urgenţă pentru a consolida versantul".

În schimb, pentru că "raportul de expertiză pe care echipa timişoreană urmează să-l elaboreze necesită un timp mai îndelungat", experţii şi-au asumat un termen de două luni pentru finalizarea cercetărilor. Concluziile expertizei vor fi predate, deci, municipalităţii abia pe 25 ianuarie 2017!

"Raportul va cuprinde atât expertiza proiectului tehnic, cât şi cea a lucrărilor efectuate pe Dealul Ciuperca, urmând să prezinte cauzele producerii alunecărilor de teren, precum şi măsurile care trebuie luate", se menţionează în comunicatul Primăriei.

După cum BIHOREANUL a mai scris, Grădina publică Ciuperca a fost distrusă în noaptea de sâmbătă spre duminică de o alunecare de teren în cadrul căreia versantul a venit la vale pe o lungime de 70 de metri. În ciuda aspectului dezastruos al zonei, reprezentanţii municipalităţii au susţinut, trei zile mai târziu, că prăbuşirea dealului a afectat mai puţin de 10% din lucrările făcute la grădina publică, investiţie de 1,9 milioane euro.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
1.900.000 eu. + CAT ????
Pana acum se zice ca "lucratura" a costat 1,9 milioane euro. Intrebare : CAT v-a costa consolidarea dealului ????? Inca o data competenta PMO isi arata adevarata splendoare a impotentei gestionarii unor lucrari !! Da la bugetari ce conteaza ? birtinezul o sa super majoreze taxele locale sa fie de unde cheltuii pe tapsane in panta ! Faierii platesc ca oile !!! BEEE, BEEE si .......
Postat 21 Noiembrie 2016, 09:49 de scortosul
fapta consumata
poate sa scrie orice in "raportul de expertiza", dealul a fost distrus de conducerea primariei! Firma care a executat lucrarea a facut tot conform proiect, proiect care a fost visat de balbajan, punct! La balbajan nu poate spune nici un specialist cum trebuie facut proiectul,nu accepta ideile tehnice si din cauza asta este de vina singur pentru distrugerea dealului. Ma mir ca de ce nu s-au bagat inspectorii de la ISU? acest caz putea sa iasa mult mai prost,a fost doar noroc ca nu au fost victime. Putea sa fie un al doilea Colectiv...
Postat 21 Noiembrie 2016, 08:53 de magic
@Fradi
Astia sunt experti in geodezie si fundatii, si chiar sunt experti!
Postat 20 Noiembrie 2016, 16:08 de ineuanul
CIUPERCA
1.Vechile scari au dainuit cel putin 50 de ani fara probleme,dar erau si copaci pe deal,acum nu prea mai sunt! 2. domnii profesori de la Universitatea din Temesvar nu au fost in stare sa se bage sa verifice doctoratul lui Kovesi,acum sunt in stare sa dea indicatii aici la Ciuperca!
Postat 19 Noiembrie 2016, 14:36 de Fradi
@Iness
Nu e complicat, dar Raportul de expertiza trebuie sa fie prezentat DUPA alegeri. Inainte ar costa prea multe voturi. Ca sa nu fie prea batator la ochi, au decis sa nu-l prezinte imediat dupa alegeri si o mai lalaie pana in ianuarie.
Postat 19 Noiembrie 2016, 13:24 de Kid
Azi in Timisoara, maine...
Yay, da' complicat tre sa fie.
Postat 19 Noiembrie 2016, 08:00 de Iness
Nu mama natură a distrus dealul Ciuperca
Ce mama prostia omenească a distrus dealul Ciuperca , iar vinovații de prostia omenească vor lăsa ca de obicei pe alții să plătească
Postat 19 Noiembrie 2016, 06:15 de vocilebihoreanului29
Concluziile cauzelor alunecrilor de teren de la dealul Ciuperca
" Deși nu putem confirma încă dacă executantul lucrărilor a făcut ceva pentru a declanșa asta , inițiatorii proiectului Bolojan Gavril Ilie și Mălan Mircea nu pot fi învinuiți sau trași la răspundere ! Lucrările de reparații de către firmă vor fi suplimentate și din bugetul local "
Postat 19 Noiembrie 2016, 06:10 de vocilebihoreanului29
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON