URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
25 Mai 2010, 17:12

Autorităţile din Oradea şi Debreţin înfiinţează o Agenţie de ştiri inter-regională pe bani europeni

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Managerul proiectului de înfiinţare a Agenţiei Inter-regionale de Ştiri Digitale Hajdu Bihar - Bihor, consilierul judeţean Szabo Odon, împreună cu reprezentanţii societăţii Euro-Regio Haz din Debreţin, ai televiziunii locale Debreţin, Universităţii Debreţin, Consiliului Judeţean Hajdu Bihar, Primăriei Oradea şi Facultăţii de Ştiinţe Politice şi Ştiinţele Comunicării a Universităţii din Oradea, au prezentat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, proiectul finanţat cu 558.487 euro de către UE prin Programul Phare CBC de Cooperare Transfrontalieră.

"Dacă deschizi un ziar din Debreţin poţi să vezi ştiri despre Venezuela, dar nu poţi găsi ştiri din Bihor, iar dacă deschizi un ziar din Oradea poţi citi ce se întâmplă în Germania, dar nu afli nimic din Hajdu Bihar. Noi am elaborat acest proiect gândindu-ne că există multe evenimente de interes comun care au loc de o parte şi de alta a frontierei, şi la care publicul din Hajdu Bihar şi din Bihor nu are acces", a explicat Szabo Odon motivul pentru care partenerii din acest proiect au decis concretizarea lui.

Szabo a explicat că Agenţia de ştiri inter-regionale va culege, centraliza, traduce (în limbile română, maghiară şi engleză) şi difuza ştiri din Hajdu Bihar şi din Bihor, la care vor avea acces gratuit atât populaţia, cât şi redacţiile din cele două judeţe aflate de o parte şi de alta a frontierei, urmând ca regimul de gratuitate să înceteze după expirarea programului finanţat prin Programul Phare CBC, care este de cinci ani.

"Scopul Agenţiei de ştiri inter-regională este informarea populaţiei, societăţilor comerciale, instituţiilor publice şi societăţii civile cu privire la evenimentele care pot contribui la îmbunătăţirea comunicării, dar şi a dezvoltării sociale, culturale şi economice a regiunii Hajdu Bihar - Bihor", a afirmat directorul economic al Televiziunii Debreţin, Szabo Jozsef, titularul principal al proiectului.

Viitoarea agenţie, care va deveni funcţională din 1 iulie 2011, va avea cinci angajaţi, cunoscători ai limbilor maghiară, română şi engleză - din care doi la Debreţin şi trei la Oradea - ce vor fi angajaţi pe bază de concurs, şi care vor procesa ştiri ce vor fi difuzate atât pe un portal de ştiri (web-site), cât şi prin intermediul ziarelor şi posturilor de radio şi de televiziune care vor avea acest interes la Oradea şi la Debreţin.

În timp ce managerul de proiect, Szabo Odon, a declarat că el nu va fi plătit pentru implicarea sa, cei cinci viitori angajaţi ai Agenţiei de ştiri inter-regionale vor avea salarii brute lunare de 800 de euro pe durata desfăşurării proiectului, adică între iulie 2011 şi iulie 2016.

Cei doi angajaţi care vor funcţional la Oradea vor fi selectaţi pe bază de concurs organizat de Consiliul Judeţean Bihor, principalele criterii de selecţie fiind experienţa în presă a candidaţilor, cunoaşterea a cel puţin două limbi străine din cele trei mai sus enumerate şi capacitatea tehnică de a lucra cu echipamentele digitiale ce vor intra în dotarea Agenţiei.

Agenţia de ştiri inter-regională Hajdu Bihar - Bihor este singura de acest fel din Europa.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
praf pe toba
Peste jumatate milion euro dusi pe apa simbetei. Servus Odon! Te-a lasat Kiss baci sa zburzi pe linga Euroregio Haz dupa ce Orban a cistigat guvernarea in HU... Te facu-i 'oltene' pupincurist de Hajdu-Bihar.
Postat 26 Mai 2010, 22:51 de euro
huh
sifon pt udemeristi
Postat 26 Mai 2010, 01:24 de gg
Teapa
iar bozgorasi in functii. is curios cati au fost restructurati din primarie de exemplu
Postat 25 Mai 2010, 19:21 de Igor Cel Infiorator
@stiri
ungurimea va pricepe! cei care nu vor pricepe (ungureasca), vor fi romanii!
Postat 25 Mai 2010, 19:17 de stirea ungurimii
agentie urat-mirositoare
o agentie de stiri maghiaro-ungara. salariatii vor fi ungurasi neaosi, pt ca un roman nu are sanse sa stie limba maghiara la nivelul unui navalitor. in concluzie, o afacere ungureasca, pe bani europeni. sunt curios ce stiri vor pune in circulatie migratorii? desigur, plicticoase, care sa nu-i supere pe liderii garzii maghiare din CJ.
Postat 25 Mai 2010, 18:33 de oradean
stiri ?
si ungurimea de aici, care nu stie sa citeasca, sa scrie si vorbeasca romaneste, cum va pricepe stirea ?
Postat 25 Mai 2010, 17:29 de gg
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON