URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
27 Decembrie 2013, 13:01

Adrian Dume, şeful Culturii Tradiţionale Bihor, a fost pus în libertate

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Şeful suspendat din funcţie al Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Bihor, Adrian Dume, a fost pus în libertate, joi, după ce procurorii DNA Oradea au decis să nu mai ceară prelungirea mandatului de arestare emis pe numele lui.

"Având în vedere faptul că Direcţia Naţională Anticorupţie nu a mai solicitat Judecătoriei Oradea prelungirea măsurii arestării, iar prelungirea anterioară a expirat pe 26 decembrie, inculpatul a fost pus în libertate la momentul expirării duratei arestului preventiv", a declarat BIHOREANULUI avocatul directorului CJCPCT Bihor, Mircea Ursuţa.

Potrivit lui Ursuţa, directoarea Casei de Cultură Beiuş, Anca Banda, anchetată în acelaşi dosar pentru complicitate, a rămas încă în arest.

După cum se ştie, lui Adrian Dume i se impută că ar fi decontat cheltuieli pentru organizarea şi desfăşurarea unor evenimente care în realitate nu au avut loc şi, mai mult decât atât, şi-ar fi forţat subalternii să facă plăţi în baza unor documente fictive.

La începutul lunii noiembrie, Adrian Dume a fost suspendat din funcţie printr-o dispoziţie a preşedintelui CJ Bihor, Cornel Popa, "până la încetarea situaţiei de arest preventiv".

Citiţi despre acuzaţiile care li se aduc lui Dume şi Ancăi Banda, în articolele:

Popa, Mang şi Kiss turnaţi la DNA: Arestarea lui Dume scoate la iveală matrapazlâcurile şefilor Consiliului Judeţean

Folclor de Banda: De ce a fost arestată colaboratoarea fostului şef de la Promovarea Culturii Tradiţionale, Adrian Dume

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
19 Comentarii
Nu l mai tine in brate !
A turnat, stai linistit ! Daca ti face placere a facut o din ziua a doua (in prima a plans ca la gradinita !). Nu acuz, Doamne fereste l pe oricare sa ajunga acolo ! Dar ma uit la fata lui si nu ma pot opri sa nu ma gandesc ca labradorul meu are mai multa inteligenta in privire dacat el. Si l au tinut doua luni nu cei de la dna, l a tinut instanta... observi nuanta ? In rest... sa si ia un avocat buuuun, tare buun !
Postat 31 Decembrie 2013, 06:37 de @justitiar
DNA realizeaza ca a gresit!?!
Cum se poate ca DNA a retinut un om 2 luni si apoi il lasa liber fara sa dea vre-o justificare? Singurul lucru care reiese e ca i-au luat degeaba si pe Dume si probabil si pe Banda... @Turnatorul.... daca ar fi turnat Dume ceva asa cum sustii probabil acuma aveam niste stiri de ultima ora cu noi nume puse sub cercetare sau chiar arest... dar nu am vazut nimic de genul. Pe de alta parte.... de ce ar sta 2 luni in arest si abia acuma sa faca targuri cu DNA-ul? Parerea mea ca simplu cititor e ca s-a incercat sa se faca valuri intr-un pahar cu apa si cum nu le-a iesit nimic.... au cedat. Sau poate incepand o ancheta au ajuns la cine nu trebuia si s-au oprit. Sa speram ca adevarul va iesi la iveala si ca data viitoare dupa gratii vor ajunge cei care chiar merita sa fie acolo nu oameni care chair au incercat sa faca ceva pentru Oradea si mai ales pentru tinerii de aici... An nou fericit sa aveti!
Postat 31 Decembrie 2013, 01:58 de Justitiar
Turnatorul
Esti un turnator Dume. Din cauza ta este la arest. Doamna Banda Anca. Sper sa iasă si ea azi pentru ca-i expira mandatul nu pentru ca este o turnatoare ca si tine. Ai o fata de badog turist.
Postat 30 Decembrie 2013, 15:29 de Turnatorul
Adrian...
Exact cum trăiesc între noi oamenii,astfel de oameni care dupa ce li s-afacut un bine, îți fac rău...Sunt ei oare oameni?Nu cred,sau poporul roman revine la ce este mostenit de la daci-TRADAREA-Cum dau ochii cu copiii lor,soția,părinții,vecinii,colegii de scoala,serviciu, Chiar nu au decenta.Pentru cei care au fost constrinsi si realizează râul făcut,lor si celor din Jurul lor,poate își aleg streangul sau altceva mai fin,dar ei sunt lași si nu o vor face,pentru Ca ei de fapt nu sunt aici,ei au lumea lor a tradatorilor care in România începe sa se contu- Reze,dat fiind slabiciunea lor cit si perversitatea procurorilor DNA.Rusine tie morar si celor De teapa ta pe care i-ai virusat.Daca tu Morar si pitici de linga tine ați avea curaj,ați pleca In alta lume.pa.
Postat 29 Decembrie 2013, 10:35 de Fg.
Asa e, s-a kkt pe el !
Mie mi se pare ok metoda cu ,,targul", adica cu turnatoria ! Este un mod de a arata cat de abjecti dar mai ales prosti suntem. Ok, faci targul, dar nimeni nu-ti spune ca este un deal pe viata, nu mai scapi. Daca ai vrea sa dai din copite, ti se spune pur si simplu ca cei pe care i-ai turnat vor afla cui trebuie sa-i multumeasca. Ce lant mai bun vrei ?! Foarte putini dintre cei care au picat isi asuma responsabilitatea pt. faptele lor si aleg calea corecta, adica isi duc singuri crucea, nu i-o pun altuia in carca....
Postat 29 Decembrie 2013, 08:35 de @Fg
Adrian...
Oare de ce DNA nu a mai solicitat prelungirea arestării ? Lipsa de probe sau o acuzare fragi la? Care este procurorul care si-a sifonat imaginea sa si a însuși DNA-ului ? Cred ca toti așteaptă un răspuns credibil.Sau este altceva.S -a făcut din nou un târg,Cat de mult decade omul când ajunge in mana gestapoului.Laura Kovesi știe de aceste târguri si de aceste puneri in libertate ale procurorului.Acum nu este corupție,numai când judecătorul pune in libertate pe cel arestat.Vai popor roman!
Postat 28 Decembrie 2013, 21:38 de Fg.
Vrednic este !
Nu stiu cat de vinovat este ipochimenul, dar acuzatiile care i se aduc arata adevarata lui (in)cultura ! Fiind o mladita ce promite(a) din trunchiul viguros al clasei politice, ii fac binecunoscuta (cine trebuie stie ce inseamna !) urare : Vrednic este !
Postat 28 Decembrie 2013, 18:02 de DlGoe
BRAVO D-L PRESEDINTE
Un campion poate pierde, însa nu este învins niciodata. Nici o data!"
Postat 28 Decembrie 2013, 16:17 de oland
PT''ORADEAN''
DA ''multi ar vrea sa fie ca si el''destept un bun lider si un mare istoric care a ajuns ceea ce este astazi prin propriile lui puteri .DUME ADRIAN ESTE UN OM SIMPLU DAR CU O MARE VALOARE pt cei care stiu sa aprecieze astfel de oameni...DUMNEZEU SA-L AJUTE
Postat 28 Decembrie 2013, 15:03 de CAMERA 7
BRAVO D-L PRESEDINTE
Am stiut de la bun inceput,cand tu mi-ai spus toata povestea ca esti nevinovat si ca vei iesi afara,si spun acest lucru pentru ca tu ai facaut atat de minunate lucruri ptr studenti si pentru acest oras....Cu siguranta prin aceasta neplacuta experienta vei putea arata lumii cinei este cu adevarat DUME ADRIAN dr in istorie singurul din ROMANIA ....BRAVO!!!!!!!!!D-LE PRESEDINTE
Postat 28 Decembrie 2013, 14:53 de "coleg de camera"
ceva
Îmi amintesc cu plăcere de vremurile când duduia economia (nu că aș fi resimțit în vreun fel da-mi plăcea cum sună chestia asta) și mă întreb: De ce nu mai duduie acum? Câteva cauze sunt clare (nu evidente) și nu țin de noi ca nație însă, fără doar și poate avem și noi o contribuție majoră la venirea și împământenirea crizei economice pentru că ne pricepem al naibii de bine să facem lucrurile pe dos, să ne facem că lucrăm sau să facem ceva doar de ochii lumii. Pentru exemplificare avem lecția aceasta de "luptă anticorupție" care îmi provoacă greață. Adică, dacă cineva vine și-mi spune că într-un domeniu ce primește finanțarea subunitară e buba ce trebuie spartă, atunci dă-o naibii de treabă. Nu sunt apărătorul lui Dume și a Ancăi Banda (cu primul m-am intersectat de câteva ori, pe Anca o cunosc), nu câștig nimic dacă ei fac pușcărie pentru șmenozeala asta care este - trebuie să o recunoaștem - o chestie mult prea prost făcută și atât de eidentă încât nu putea trece neobservată, sau dacă nimeni nu va fi tras la răspundere însă nu pot să nu mă întreb: Am stârpit corupția? Câtă vreme ne prezentăm în fața Europei cu doi bibani dintr-o mare de rechini pretinzând că am stârpit corupția ne facem rău nouă. Știu, știu "peștele se împute de la cap dar se curăță de la coadă". Să fim serioși, e doar o zicală la fel ca și: "Ulciorul nu merge de multe ori la apă.". Merge doar că depinde cine îl duce.
Postat 28 Decembrie 2013, 07:25 de românul complex
da dume la multi ani
DUPA GRATII !
Postat 28 Decembrie 2013, 07:03 de dna
Ce fățău de cretin !
Multi se intreaba cum ajung toti tampitii in functii la stat ; simplu : ii numesc altii, de aceeasi teapa (citeste incompetenta) cu ei ! Asta ce are in comun cu ,,conservarea" si mai ales cu ,,promovarea" culturii ???
Postat 28 Decembrie 2013, 06:13 de oradean
.
Ma bucur ca este liber. UN AN NOU FERICIT CU MULTA SANATATE SI LINISTE SUFLETEASCA !!!
Postat 28 Decembrie 2013, 00:50 de Alex
NUI ADEVARAT!!!!!
Sfintele sărbători de Crăciun şi Anul Nou să vă aducă sănătate, putere de muncă şi multe satisfacţii alături de cei dragi. La mulţi ani!”
Postat 27 Decembrie 2013, 20:19 de TOM KETT
fantastic
Îţi urez, ţie şi familiei tale, multă sănătate, fericire şi mult noroc pe viitor. La mulţi ani! Sper ca această sărbătoare să vă aducă numai fericire în casă şi familie!”
Postat 27 Decembrie 2013, 20:15 de TOM KETT
NUI ADEVARAT!!!!!
BRAVO!!!! BINE CA A IESIT.........
Postat 27 Decembrie 2013, 20:09 de TOM KETT
Decizie corecta, ca sa-i protejeze fundul de hipersexuali ...
Si, evident, ca sa se dea in stamba fiind liber, vorbind prostii pe unde apuca ...
Postat 27 Decembrie 2013, 16:26 de Abet
hhh
Cam repede a iesit ,
Postat 27 Decembrie 2013, 16:17 de hhh
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON