URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
18 Mai 2016, 18:49

160 de angajaţi. Emerson şi-a inaugurat fabricile din parcul industrial Eurobusiness (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Americanii de la Emerson şi-au inagurat miercuri cele două fabrici ale filialelor Leroy-Somer şi Control Tehniques dezvoltate în incinta aceleiaşi clădiri industriale moderne din parcul industrial Eurobusiness. Investiţia grupului american se ridică la peste 25 milioane dolari.

La panglică

La eveniment au luat parte, pe lângă reprezentanţi ai companiei, prefectul de Bihor, Claudiu Pop, primarul Ilie Bolojan, viceprimarul Huszar Istvan, dar şi reprezentanţi de instituţii, precum coordonatorul Inspectoratului Teritorial de Muncă Bihor, Marius Rotar, sau directorul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă, Bekesi Csaba.

"În 2012, când căutam un loc pentru o nouă fabrică, am găsit o deschidere fantastică aici şi am hotărât ca dezvoltarea afacerii Emerson în România să se facă la Oradea", a povestit directorul Emerson, Călin Banciu. La acea dată compania Emerson avea deja peste 2.000 de angajaţi în Cluj-Napoca şi a ales să îşi dezvolte noile facilităţi de producţie la Oradea atrasă de sprijinul oferit de administraţia locală, judeţeană şi naţională din zonă.

În semn de apreciere, directorul Banciu i-a invitat pe primarul Bolojan şi prefectul Pop să taie panglica inaugurală a fabricii, alături de reprezentanţii companiei şi ai celor două filiale.

Baza de la Oradea

Investitorii americani sunt de părere că Oradea ar putea deveni în anii următori una din bazele importante de producţie ale companiei.

"Noi vedem Oradea ca o poartă de dezvoltare către Europa. Primele angajări la Oradea s-au făcut anul trecut, în iulie, acum avem peste 160 de angajaţi şi plănuim o majorare a personalului la 300 de salariaţi până în luna septembrie, pentru ca apoi să crească cu câte 100 de persoane în fiecare an", a declarat Pierre Sarre, vicepreşedintele Emerson pentru filialele Leroy-Somer şi Control Tehniques.

Compania americană va dezvolta în parcul industrial Eurobusiness unităţi de producţie prin cele două filiale Leroy-Somer şi Control Tehniques. Fondate în 1919, respectiv 1979, companiile se numără printre cei mai importanţi producători în domeniul electromecanicii şi fabrică la Oradea servomotoare şi sisteme industriale de acţionare modulare.

Proiecte cap-coadă

Directorul Călin Banciu le-a făcut invitaţilor un tur al facilităţilor de producţie şi le-a prezentat hala în care angajaţii celor două companii produc deja pentru clienţi din Canada şi alte ţări.

Hala este doar parţial ocupată, urmând ca noi posturi de producţie să fie înfiinţate treptat, în funcţie de angajările care vor fi făcute în perioada următoare. "Suntem foarte mulţumiţi de ceea ce am găsit ca resurse umane în Oradea şi credem că am putea depăşi ce ne-am propus pentru acest oraş", a spus încrezător directorul.

Înainte de intrarea în producţie angajaţii, care sunt toţi muncitori calificaţi în domeniul electromecanic, au urmat cursuri la fabrica Emerson din Cluj sau cu specialişti aduşi de aici. La finalul perioadei de pregătire fiecare salariat îşi execută produsul propriu de la un capăt la altul.

"Fiecare angajat ia proiectul, îl citeşte şi construieşte produsul finit după el", a declarat Banciu.

Servicii de suport

În paralel, în sediul de la Oradea mai funcţionează o divizie specializată în servicii de suport, financiare sau de orice al tip, pentru firme din grupul Emerson.

"Ideea este să aduci aceste servicii în ţările cu un cost cât mai bun al forţei de muncă. Polonia şi Cehia nu mai sunt atractive, iar odată cu creşterea salariilor nu va mai fi atractivă nici România, dar până atunci forţa de muncă se va fi profesionalizat şi va putea participa la alte proiecte", a explicat Călin Banciu în timpul turului fabricii.

Neoficial, salariile angajaţilor de pe platforma de producţie sunt undeva la 2.500 lei, la acestea adăugându-se avantajul de a lucra într-un sediu conceput după cele mai avansate standarde, care are propia cantină deservită de unul dintre cele mai exclusiviste restaurante orădene. Pentru că nu mulţi sunt cei care se pot lăuda cu au reuşit să mănânce cu un bon de masă la Graf...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Emerson Oradea..adevarul
Emerson a venit in Oradea pentru ca in Cluj salarul mediu pe care il platesc in firma, raportat cu performanta devenise oarecum necompetitiv. Divizia dein Oradea e privita ca o extensie second hand, unde, in 70% din cazuri sunt job-uri micute, in principar refuzate de cei din Cluj, care s-au cam prins cum sta treaba. Conditiile sunt intr-adevar decente pentr uvremurile in care traim, mai ales daca vb de parte de productie. La birouri functioneaza urmatoarele reguli: fie ai ceva "mare vedeta" care a acceptat sa vina in Oradea pe un post mai bun si pe care in Cluj nu l-ar fi ocupat niciodata iar acum in Oradea se cred mare bossi, fie to felul de intortocheli, ca intr-o varza a la Cluj. Conducerea straina calareste Cluju, care la randul lui se crede fruncea si calareste oradea, si toate acestea fac o varza acra-amaruie ..a la Cluj!!!
Postat 19 Mai 2016, 09:42 de OradeaCivitas
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON