URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
02 Noiembrie 2014, 23:00

"Ponta, venim peste tine!": Liberalii şi pedeliştii sunt siguri că şeful PSD nu va deveni preşedinte (FOTO/VIDEO)

O încordare generală s-a citit pe feţele liderilor şi membrilor PNL şi PDL Bihor duminică seară, cu câteva minute înainte ca principalele televiziuni de ştiri să difuzeze estimările exit-poll.

Cu Cornel Popa, Gavrilă Ghilea, Lucia Varga şi Florica Cherecheş pe primul rând de scaune în faţa televizorului, cu Ioan Cupşa, Mircea Mălan, Cristian Puşcaş şi Mihai Groza mai în spate, iar în fund de tot, în picioare, cu un Ilie Bolojan calm, cu toţii au primit cu rezerve anunţul făcut, prima oară, de Digi 24: Victor Ponta - 41,5%, Klaus Iohannis - 31,2%, iar apoi, la mare distanţă, Tăriceanu la 5,3%, Udrea la 5,1% şi Macovei la 4,5%.

"Daţi şi pe Realitatea!", a cerut cineva, iar aici situaţia a devenit brusc mai roz şi primită cu urale: Ponta - 38%, Iohannis - 32%, Udrea - 6%. "Fiecare cu preferaţii lui", a comentat din spate fostul consilier local liberal Dan Octavian, estimând că "probabil realitatea e undeva la mijloc, între cele două sondaje". "O să vedem", a spus, rezervat, primarul Ilie Bolojan.

O altă observaţie a ACL-iştilor: Kelemen Hunor - doar 4,3%, cel mai mic scor obţinut vreodată de un candidat al UDMR, semn că Ponta nu poate conta pe electoratul maghiar.

"Preşedintele care lipseşte", "tupeista" şi Iohannis cu umor

Televizorul din sediul PDL a rămas pe Realitatea, unde a apărut primul politician pentru a face declaraţii. Culmea, nu Ponta, ci Liviu Dragnea, semn că la PSD se pregăteşte noul şef. Spune că avem "cea mai mare diferenţă din ultimii 20 de ani între primii doi candidaţi", iar "Iohannis nu va putea s-o surmonteze pentru că Iohannis nu e Băsescu!". Mare greşeală, remarcă fanii neamţului: până acum PSD s-a chinuit să spună că Iohannis e totuna cu Băsescu!

Dragnea e întrerupt, de la sediul PMP, de Elena Udrea, care se grăbeşte să-şi revendice locul III, cel care poate face jocurile peste două duminici. Zice că a fost cea mai atacată, aşa că foştii ei colegi de la PDL o fac "tupeistă". N-o mai bagă nimeni în seamă, nici măcar Realitatea TV, care în ciuda prieteniei, "mută" la sediul ACL.

În prima sa declaraţie, Iohannis pare sigur, încrezător, ferm. "Avem un rezultat foarte bun care arată că se produce schimbarea", "românii vor avea de ales între România lucrului bine făcut şi o Românie a scandalului şi minciunii", "de acum e între mine şi Ponta", plus un mesaj răspicat de cucerire a electoratului lui Macovei: "Eu sunt singurul candidat dispus să garanteze Justiţia şi statul de drept". Iar în final, un pic de umor: "Văd că la PSD este deja alt preşedinte", aluzie la absenţa lui Ponta care, cum zice românul, e "pe nicăieri".

"Victoria e a noastră!"

Cu exclamarea asta a dat preşedintele PNL Bihor, Cornel Popa, semnalul să se ridice toată lumea ca să înceapă declaraţiile de presă. "Ceea ce se prefigura de la începutul campaniei, în ciuda mizeriilor propagate de PSD, este că România a început să fie normală. Cred că avem de lucru în următoarele două săptămâni pentru a surmonta această diferenţă", a zis Popa, aprobat imediat de omologul său de la PDL, Gavrilă Ghilea.

Cât îl priveşte pe Bolojan, primarul a fost iarăşi scurt: "Vreau să le mulţumesc orădenilor care au votat, să-i îndemn pe cei care au încredere în mine şi iubesc Oradea să voteze Iohannis peste două duminici".

Votul şi lemnele

Întrebaţi de BIHOREANUL dacă în cursul zilei le-au fost sesizate nereguli sau ilegalităţi, Popa şi Ghilea au confirmat: nu puţine. De pildă, la Rieni, potrivit liberalului, "şeful Ocolului Silvic Sudrigiu a împărţit lemne în Valea de Jos şi socrul lui ameninţa oamenii să iasă la vot", în timp ce Ghilea a ţintit şi mai sus, arătând că şi mai vinovat e şeful Inspectoratului Silvic, Dacian Iova (fost pedelist, trecut la PSD pentru a păstra funcţia). "Acest Iova voiajorul nu vrea să se oprească", a zis Ghilea, adăugând că mituirea alegătorilor cu lemne e un mai vechi obicei al şefului ITRSV.

De asemenea, au mai spus cei doi, pe parcursul zilei au existat situaţii în care primarii (de exemplu din Uileacu de Beiuş şi din Gepiu) au stat cu orele în secţiile de votare, pentru a se asigura că cetăţenii votează cu Ponta. "Vom face, probabil, şi plângeri penale", a spus Ghilea.

Semne bune

Cu excepţia celor care au avut misiunea să coordoneze centralizarea numărătorii paralele pe baza proceselor-verbale din secţiile de votare, activiştii PNL şi PDL au început să plece pe la casele lor în mai puţin de două ore de la aflarea estimărilor exit-poll.

Înainte s-o facă, însă, au primit şi prima veste bună, care le dă speranţe pentru turul al doilea. La secţia 92, din Episcopia Bihor, numărătoarea oficială a fost deja încheiată, iar conform acesteia, după candidatul UDMR Kelemen Hunor, care a obţinut 234 de voturi (şi care nu mai candidează peste două săptămâni), primul clasat este Klaus Iohannis, cu 202 voturi, în timp ce Ponta e abia pe locul trei, cu doar 87 voturi. Desigur, o situaţie atipică (majoritatea alegătorilor din Episcopia sunt maghiari), dar încurajatoare...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
22 Comentarii
YJR
RUSINEA NEAMULUI ROMANESC .....ALIANTA C.L.
Postat 07 Noiembrie 2014, 12:13 de feri
Hahaha
Ce gluma buna are nea Ilie!Bolojan malai viseaza!VICTOR PONTA -presedinte,CALIN POPESCU TARICEANU -prim ministru!Notati undeva domnilor ca vad ca uitati prea repede!Hahahahaha!
Postat 04 Noiembrie 2014, 13:15 de Nea taticu
Ponta e un patriot,vrea unire ,nu dezbinare!!!!!
De unde până unde v-ați trezit voi cei care pretinde-ți că ACL are în componența lor doar oameni integri ,corecți și și trași printr-un inel?!Exemplu:Cornel Popa,Ghilea implicat în scandaluri ,Buldog-ul ,,bihorean”Blaga,ce-au făcut ei pentru Bihor,pentru locurile lor natale?!!!Înainte de a fi la conducerea județului Popa se poza cu toate gropile din asfalt și spunea că PNL-ul va aduce Bihorul pe primul loc.Da,are dreptate ,pe primul loc la cele mai rele drumuri din România,Drumul ORADEA-BEIUȘ POATE CÂȘTIGA sigur ,,Cel mai rău drum din Europa”!!!Bolojan se poate lăuda c-au băgat bani doar în Oradea,dar pentru restul județului cu ce se pot lăuda?!Și aici trăiesc oameni,și nu puțini!!!Iar limbajul folosit ,de băgare a pumnului în gură ,nu denotă decât că votanții ACL-ului MERG PE PRINCIPIUL LUI Hitler:,,Scopul scuză mijloacele!!!”
Postat 04 Noiembrie 2014, 12:11 de LUCA NICOLETA
pdl SI pnl LOCAL INCA 5 ANI, SUNTETI NEBUNI, VRETI SA VA omorammmmm ?!
Romania IL VREA PE PONTA, DIASPORA SA VINA IN ROMANIA NU SA NE FACA EI NOUA RAU ! NOI NE LUPTAM CU PDL SI PNL NU DIASPORA !! serios , HAI SA NU NE MAI JIGNIM, EU pdl NU L VREAU 5 ANI IN Romania , L AM AVUT 10 ANI !! IL AVEM SI ACUM LOCAL, NE FURA FONDURILE SI SALARII DE MIZERIE ! radeti VOI RADETI DAR NOI RAMANE CU pdl SI pnl LOCAL INCA 5 ANI, SUNTETI NEBUNI, VRETI SA VA omorammmmm ?! ne mai furati mult CU SALARII DE MIZERIE, VRETI MUNAC PLATITI ?!!
Postat 04 Noiembrie 2014, 11:43 de moarte pnl SI pdl !
FIFI STIRBA.
Ba, boilor si vacilor, scoateti proasta si incompetenta aia implicata, in problema padurilor, altfel o sa pierdeti alegerile, pentru ca nici in gura nu-i curata, iar oamenii s-au prins ca-i implicata in toate neregulile din padurile din Bihor, s-au uneori, ai sustine pe cei mai implicati in toate infractiunile majore cu padurile, pampalailor !!!
Postat 03 Noiembrie 2014, 21:41 de BURI .
OPINIE
MĂ CÂND MĂ UIT LA POZA ASTA ŞI PE MAJORITATEA I-AM ŞI ÎNTÎLNIT ÎN DIVERSE SITUAŢII, MI SE FACE GREAŢĂ PT CĂ TOŢI FAC POLITICĂ NUMAI PT FUNCŢII. ÎN 2012 O PARTE ERAU ÎN ACEAŞI BARCĂ CU PONTA, IAR ACUMA ÎL BĂLĂCĂRESC. Pe nici unul nu-l interesează ţara şi poporul.Mă mizerabililor pe voi nu vă îngijorează când priviţi harta cu distribuţia voturilor? Voi trebuie să-i uniţi pe români nu să-i dezbinaţi.EU SPER CĂ PONTA VA FI PREŞDINTE, PT CĂ ESTE TOTUŞI UN BĂIAT CU CAPUL PE UMERI ŞI UN BUN PATRIOT.
Postat 03 Noiembrie 2014, 21:02 de IANCU REMUS
RUSINE BOLOJENICA
AI SARIT FARA GREATA DIN BARCA LUI TARICEANU , IN BARCA LUI ADOLF 6 HAUSE , ADICA 6 CASE . MAI VREI SA FII PRIMAR DUPA CE TE-AI FACUT SHOGOR CU BALIGA VASILE SI VIDEANU MARMURA ? TATICU , BAGA BINE LA CAP , PONTA VA FI PRESEDINTE , DAR TU TE-AI FACUT DE MARO , SI DUPA CE SE SPARGE BUBA CU PUROI ACL , SA NU VII SA NE MAI CERSESTI VOTUL . V O T A M PONTA .
Postat 03 Noiembrie 2014, 15:32 de VIRILOSU
qwe
mai sa fie..Imi amintesc eu gresit sau Ghilea asta vroia sa-l demita pe Popa in urma cu un an si ceva? Asta spune tot!!La ciolan nu mai conteaza ..te faci fate si cu dracu!Cata demagogie!!RUSINE!!
Postat 03 Noiembrie 2014, 15:26 de eqw
@Aurel
Asa e, mosule, le stii, sti-te-as pe nasalie! ,,Oameni tineri", zici... cam ca sova...sau ca ,,savantul" hrebe junior (asta in magarii e mai senior ca tac-su!) oameni tineri dar batrani in hotii...
Postat 03 Noiembrie 2014, 15:12 de pinonel
Iohannis
Ma intreb care sunt comunistii,caci toti sunt rupti din FSN ,Blaga,Videanu,Berceanu din nou la putere,bagandu-l in fata pe bietul Iohannis pentru ai proteja.Asta-i Romania care ne-o dorim? Sau o Romanie condusa de oameni tineri.Felicitari stimati oradeni.Fara U.S.L cativa din poza se plimbau fericiti prin parc,asa acum stau sa aghete din nou ciolanul.
Postat 03 Noiembrie 2014, 14:53 de Aurel
P.S.D =JEG, SCARBA, SARACIE, MINCIUNA
Domnule BOLOJAN speram sa-ti fie invatatura de minte cu P.S.D. In 2012, cand aveau 10 - 15%, i-ai luat laga tine si acuma au 30-35%. Noi vrem sa scapam de comunisti iar voi le dati viata. RUSINE SA VA FIE P.N.L
Postat 03 Noiembrie 2014, 13:35 de flaviu
dintr-o la sectie de votare
Ieri la sectia de votare o femeie pe la 50 de ani spunea: "Am venit sa votez pentru fiul meu care acuma lucreaza in strainatate in loc sa stea langa familie in tara. Nici dupa 25 de ani nu am scapat de comunisti."
Postat 03 Noiembrie 2014, 11:06 de alin
ZOE, ZOE....
@zoe Joițico, ce e cu tine? Dacă ți se pare grețos te pomenești că ești gravidă! Numai să nu naști gemeni sau tripleți!
Postat 03 Noiembrie 2014, 10:24 de TDS
Mergeti peste ponta?
Atunci luati-o pe jos cum a facut stramosul nostru Badea Cirtan care s-a dus pina la Roma.cred ca pina la anu ajungeti si voi.da sa nu-l luati si pe Kalus Joianis cu voi,ca daca va vorbeste asta precis va apuca somnu
Postat 03 Noiembrie 2014, 10:08 de Badea Scirtan
Daciana, dragostea mea!
Dimineata zilei de 16 noembrie. Ponta catre nevasta: Daciana, dragostea mea, deseara te vei culca cu presedintele tarii! 16 noembrie, seara tarziu. Daciana: ce fac Victoe, merge u la Sibiu sau vine Johanis la noi?
Postat 03 Noiembrie 2014, 05:53 de ionel
K.O.
PEDELISTI NENOROCITI SI LIBERALI ABURITI, A-TI PRIMIT VOTURI DE TOATA JENA. ADICA A-TI PRIMIT-O IN BARBA RAU DE TOT. PACAT DE LIBERALI CA S-AU INHAITAT CU NENOROCITII AIA DE PEDELISTI.
Postat 03 Noiembrie 2014, 05:38 de Socrate
!!
TDS esti absolut de strins de gat!!!..nu mai posta pe site asta..le platesti salariile astora...GRETOS
Postat 03 Noiembrie 2014, 00:55 de zoe
ofer batai de cap
oai urata esti Iza. ai comentat exact in locul potrivit, la tristii astia ai lui Verner.
Postat 03 Noiembrie 2014, 00:49 de excorta
Mu-Mu Mutulica
Mutulica, mai Hicler, du-te culca-te sa visezi frumos cum ajungi tu presedinte. Cu visatul vei ramine. Cit despre adunatura aia de nauci care "merg peste Ponta"...Nu stiu daca Ponta are destul timp sa va dea o clanta la toti. Si-ar fi pacat pentru "avocatu Cupsa" (...)
Postat 03 Noiembrie 2014, 00:48 de Legion of the Damned
SCCCAAAARRRRBBBAAA
Regret ENORM ca am votat BOLOJAN in 2012 si CHERECHES la parlamentare! Sa-i vad azi langa Ghilea si Groza! MI-E SCCCCCCAAAAAAARRRBBBBAAAAAAAA!
Postat 03 Noiembrie 2014, 00:45 de TDS
:)))))
ESCORTĂ, DACĂ TOT AI POSTAT LA CALD DE CE NU AI MODIFICAT INTERVALUL ORAR???? O SĂ PIERZI MULŢI CLIENŢI NESATISFĂCUŢI MAI ALES, DE ALEGERILE ASTEA!!!!!!! ZIC SA REVII CU MODIFICARI ORARE ŞI PRECIZARI TARIFE !!!!! SPOR LA TREABA!!!!!
Postat 02 Noiembrie 2014, 23:51 de CARLA
votul si lemnele
S-a mai intors roata la Valea de Jos.Pana acum impartea primarul Bota lemne ,si acum ca nu-l mai are la ordin pe seful ocolului silvic,urla si reclama in stanga si dreapta.Iar pe de alta parte Ponta sigur va castiga alegerile.
Postat 02 Noiembrie 2014, 23:50 de anonim
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON