URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 03 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
25 Mai 2016, 16:45

Mai durează: cursele externe de pe Aeroportul din Oradea încă nu au fost stabilite, primele ar putea fi cunoscute abia săptămâna viitoare

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În loc să prezinte viitoarele destinaţii externe de pe Aeroportul din Oradea, pentru a satisface aşteptările opiniei publice tot mai nerăbdătoare, reprezentanţii Consiliului Judeţean Bihor şi ai Aeroportului au apărut miercuri în faţa presei locale împreună cu doi oficiali din managementul superior al holdingului danez LCG Denmark, însărcinat să aducă operatori aerieni la Oradea, dar aceştia au vorbit mai mult despre posibile parteneriate cu Centrul Oncologic din Oradea şi cu firma Nutrientul decât despre cursele aeriene internaţionale.

Vicepreşedinţii LCG Denmark Henning Arboe şi Bo Haugaard au declarat că au vizitat Centrul Oncologic şi firma specializată în zootehnie deoarece sunt interesaţi de posibile colaborări în domeniul medical şi al protecţiei mediului, în aşa fel încât acestea, odată stabilite, să furnizeze un număr de pasageri cât mai mare pentru ca viitoarele curse să fie rentabile şi sustenabile. De altfel, la conferinţa de presă susţinută la Aeroport au participat şi dr. Silviu Corbu, de la Centrul Oncologic, şi Robert Kasa, de la Nutrientul.

„Am identificat câteva posibilităţi foarte bune de colaborare, la întoarcere vom prezenta în raportul nostru aceste posibilităţi, iar la Oradea urmează să vină specialişti în cele două domenii”, a spus unul dintre cei doi vicepreşedinţi ai LCG Denmark, fără a da amănunte, ci doar precizând că Oradea „este o regiune cu potenţial de dezvoltare foarte bun”.

Obligaţi mai mult de jurnalişti să prezinte stadiul pregătirilor viitoarelor curse aeriene internaţionale, mai ales că aceasta trebuia să fie tema unei conferinţe de presă încă înainte de Paşti, reprezentanţii LCG Denmark şi-au cerut scuze pentru faptul că ea nu a avut loc, deoarece în acea perioadă s-au aflat în altă parte a lumii, şi au făcut un singur anunţ concret cu privire la ele: o parte din rute vor putea fi stabilite abia după ce săptămâna viitoare va avea loc o întâlnire cu agenţiile de turism din Oradea, pe care directorul pentru România al firmei daneze, Ştefan Runcan, a calificat-o ca fiind „decisivă”.

Runcan a explicat că LCG Denmark are în portofoliu două companii aeriene, cu două tipuri de avioane Boeing, şi că ambele stau la sol, deci interesul de a acoperi două rute externe de la Oradea este „imediat” şi „foarte ridicat”. „Cei doi operatori au aeronavele disponibile din iulie, nu mai târziu de luna august trebuie puse în mişcare, pentru că stând la sol produc pierderi. Interesul lor este să înceapă imediat”, a spus Runcan. Pe de altă parte, directorul a precizat că, oricât de mare ar fi interesul companiilor, ele trebuie să aibă în prelabil siguranţa că vor avea pasageri, deoarece nu-şi permit să lucreze în pierdere.

„Nu iniţiezi o rută ca să pierzi bani. Operatorii vor să facă bani”, a întărit şi vicepreşedintele holdingului, Bo Haugaard, recomandând opiniei publice să aibă răbdare până când companiile vor ajunge la acastă certitudine. În context, reprezentanţii LCG au salutat faptul că, marţi, Consiliul Judeţean a decis reducerea unor taxe şi tarife aeroportuare, pentru a spori atractivitatea Aeroportului orădean.

Amintim că de câteva luni, la Consiliul Judeţean şi Aeroport se vehiculează ca viitoare destinaţii de la Oradea aeroporturi din Londra, Barcelona, Frankfurt (care a înlocuit o variantă germană iniţială la Stuttgart) şi Milano, dar recent acestora li s-a adăugat şi ipoteza unei rute Oradea - Paris. De altfel, conducerea CJ Bihor şi a Aeroportului negociază nu doar cu LCG Denmark, ci şi direct cu mai multe companii aeriene. Dat fiind faptul că negocierile sunt confidenţiale, atât preşedintele CJ, Cornel Popa, cât şi directorul Aeroportului, Gheorghe Pasc, refuză să facă publice numele acestora ori rutele de care sunt interesate.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
PENSIA SECcURISTA TREBUIE CONSUMATA
Sa mai ramana securiistu' si Aeroportul va merge struna ! PENSIA , bre , si du-te inapoi in Bucuresti sa o consumi !
Postat 25 Mai 2016, 20:50 de TDS
fasd
la cate negocieri "confidentiale" or avut pana acuma cred ca ramanem pana la urma doar cu torino si tel aviv.
Postat 25 Mai 2016, 17:21 de leclick
penibili si de data asta...
totusi care a fost rostul conferintei de presa ? vor aduce turisti la nutrientul si la centrul oncologic...si ca sunt penibili...dar asta o stiam demult, nu era cazul sa ne-o dovedeasca iar.
Postat 25 Mai 2016, 16:53 de Florin25
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON