URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 30 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
08 Septembrie 2014, 20:17

Fostul adjunct al şefului Poliţiei Bihor a scăpat de închisoare. Ioan Brîndaş, trimis în arest la domiciliu!

Fostul adjunct al şefului Poliţiei Bihor a scăpat de închisoare. Ioan Brîndaş, trimis în arest la domiciliu! foto: arhivă
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După 9 luni de arest, fostul adjunct al şefului Poliţiei Bihor, comisarul şef Ioan Brîndaş, a ieşit din spatele gratiilor, urmând ca, începând de luni, să fie în arest la domiciliu.

Decizia a fost luată iniţial de Tribunalul Cluj şi a fost confirmată, luni, de Curtea de Apel Cluj Napoca. "Instanţa a respins contestaţia procurorilor DNA, care solicitau menţinerea arestului preventiv. Este oarecum normal, procesul se poate desfăşura şi cu clientul meu în arest la domiciliu", a explicat BIHOREANULUI avocatul Alexandru Lele, unul din apărătorii poliţistului.

Potrivit avocatului, procesul ofiţerului este în plină desfăşurare, fiind audiaţi o serie de martori, printre care şi colegi ai acestuia. "Nimeni încă nu a putut face legătura între atribuţiile de serviciu şi legăturile pe care le-a avut cu persoanele respective. Nu poţi să-i impuţi că i-a cunoscut, că a avut legături cu ei. Au fost audiaţi mai mulţi poliţişti, niciunul nu a declarat că Brîndaş i-ar fi cerut să-şi încalce atribuţiile de serviciu", a mai spus avocatul.

Decizia vine după o lungă perioadă în care judecătorii au refuzat constant toate solicitările făcute de avocaţii poliţistului de eliberare din arest.

Comisarul şef Ioan Brîndaş, fostul adjunct al şefului Poliţiei Bihor, a fost trimis în judecată de procurorii DNA Oradea în decembrie anul trecut, fiindu-i imputat că ar fi finanţat o grupare profilată pe evaziune fiscală. Ofiţerului este acuzat de luare de mită, efectuarea de operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia, folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, favorizarea infractorului şi fals în declaraţii.

Citiţi amănunte despre acest caz în articolul "Comisarul cămătar: Detalii din dosarul arestării adjunctului şefului Poliţiei Bihor"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
Unu intra altu iese
In ipejebihor se verifica cel mai bine legile fizicii, adică pe întelesul militzienilor, unu intra la bulau si altul iese, adică numărul de militzienii in libertate e constant, reciproca, si numărul celor din bulau e tot așa, adică constant, adică, ca sa înțeleagă si kastoru, nu se modifica...
Postat 09 Septembrie 2014, 23:12 de Pietonu turmentat
orice nas isi are nasa
Nu te mai recunosc ca fin daca asa vorbesti,atunci cum mai se termina drumul Oradea Deva daca voi nu mi mai dati NUP la furturile de pe acest tronson?Cum ramane cu restul de colaborari din urma ce va fi atunci demascat?Mai vezi tu excursii pe vase de croaziera pe dracu Vasilica al nost,ai uitat cum concubinul lui Lili sora lui Roman dobitocul ala de Roby ia inscenat lui Gavra iar amu esti sef si roman iar procuror,uiti colaborarile fructuoase cam repede...
Postat 09 Septembrie 2014, 18:29 de vasile blaga
orice nas isi va avea nasul
Il iubeste Domnul Isus pe el,porcul cel mare,Popa Liviu,trebuie sa i ia locul,ala nu va mai iesi niciodata!Ala a distrus tot ce mai a ramas curat in politie,parchet si alte institutii pe care le a santajat
Postat 09 Septembrie 2014, 18:12 de popa vasile
arest la domiciul = puscarie la domiciliu
Mai bine ii stabileau obligatia de a nu parasi localitatea sau tara. In Romania, o zi de arest la domiciliu echivaleaza cu o zi petrecuta in puscarie, iar noua moda pentru smecheri este sa stea cat mai mult in arrest la domiciliu ca sa nu mai fie nevoiti ulterior sa stea prea mult in puscarie. Ii clar ca acasa-i mai bine decat la puscarie :)) Multumim PSD-ului pentru aceste legi drepte si echitabile !
Postat 09 Septembrie 2014, 17:12 de Petcu Alin
nu prea se comenteaza
nu prea se comenteaza subiectul, comentatorii sunt in vacanta din septembrie pana pe 15
Postat 09 Septembrie 2014, 10:23 de boby
io
Oradea a fost cel mai corupt oras din Romania si pe vremea lui Ceusescu. Lucrurile nu s-au schimbat. Politicieni corupti, politia corupta si sa nici nu vorbim despre tribunalul din Oradea. Penibil.
Postat 08 Septembrie 2014, 20:23 de Ghemotoc
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6438 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON