URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 03 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
19 August 2010, 15:05

FC Bihor concediază 4 antrenori, dar angajează purtător de cuvânt

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Noul manager al FC Bihor, Florentin Marinescu, a afirmat joi, la o conferinţă de presă, că jucătorii răspund bine cerinţelor conducerii clubului, care insistă ca aceştia să ducă o viaţă extrasportivă care să le permită performanţa. "Vrem ca ei să fie conştienţi că fotbalul trebuie să fie prioritatea lor nr. 1, nu o activitate pe care o fac, pe lângă altele", a spus Marinescu.

Acesta a mai apreciat şi prestaţia din amicalul disputat cu Mediaş, argumentând că "noua conducere a vrut să le arate jucătorilor că divizionarele A, cum vrea să ajungă şi FC Bihor, nu sunt într-un fel de Olimp de care noi suntem departe, ci au jucători la fel cu care ai noştri se pot compara".

Prea mulţi antrenori

Managerul a anunţat că, potrivit unei hotărâri a Adunării Generale a Acţionarilor luată la începutul lunii, din cei zece antrenori ai Centrului de copii şi juniori vor mai fi păstraţi doar şase. "Erau mult prea mulţi", a spus Florentin Marinescu.

În absenţa preşedintelui clubului, Ioan Lucian, Marinescu a "scăpat" jurnaliştilor şi numele antrenorilor care vor rămâne: Naum, Dobai, Silaghi, Cheregi, Lazăr şi Ciocan. Abia după circa o jumătate de oră, când alături de manager a luat loc şi Ioan Lucian, acesta a afirmat, contrazicându-l astfel pe Marinescu, că AGA a decis doar numărul de antrenori ce urmează să fie concediaţi, fără însă a-i nominaliza. Totuşi, Lucian nu a dezminţit categoric că cei şase menţionaţi vor fi păstraţi în organigramă.

Tot cu referire la contractele antrenorilor, dar şi ale jucătorilor, Marinescu a afirmat, la fel cum au făcut-o înaintea lui şi alţi conducători, că "la FC Bihor a fost un jaf", deoarece valoarea contractelor a fost prea mare. În prezent, a spus managerul general, contractele jucătorilor FC Bihor variază de la 300 la 800 de euro lunar.

Contract "cu cântec"

Managerul general al FC Bihor a anunţat şi faptul, surprinzător, că renegociază contractul abia semnat la începutul lunii cu Asociaţia Bioland Paleu, reprezentată de Erwin Kiss, fiul vicepreşedintelui CJ Alexandru Kiss, pentru închirierea terenurilor de la Paleu în vederea efectuării antrenamentelor echipelor de copii şi juniori.

Marinescu a arătat că, deşi preşedintele Ioan Lucian a semnat contractul cu Kiss jr. pe 10 ani, pentru 4.000 de euro pe lună plus TVA (ceea ce pe întreaga durată de derulare înseamnă 600.000 de euro), înţelegerea este dezavantajoasă pentru FC Bihor. "La o primă discuţie, am extins dreptul de folosire a terenului de joc de la 3 la 4 ore pe săptămână, pentru terenul de antrenament de la 6 la 12 ore pe săptămână, iar pentru terenul sintetic de la 8 la 10 ore. Vom încerca să mai extindem accesul, căci vom mai discuta cu cei de la Paleu", a spus managerul general.

Ziarist-purtător de cuvânt

Conferinţa de presă de joi a FC Bihor a prilejuit şi ieşirea la rampă a jurnalistului Victor Mihalcea, cunoscut colaborator la mai multe redacţii orădene, în noua postură de purtător de cuvânt al clubului.

Mihalcea a declarat că a acceptat oferta finanţatorului Marius Vizer şi că, deocamdată, nu i-a fost oferit un contract. "Deocamdată lucrez pro bono", a spus Mihalcea, punctând însă că urmează să i se facă o ofertă, dar şi faptul că a mai avut o ofertă similară din partea altui club.

Moştenirea lui Puiu

Deşi iniţial nu era programat să participe la întâlnirea cu jurnaliştii, chiar dacă se afla în sediul din strada Iosif Vulcan, preşedintele Ioan Lucian s-a alăturat managerului general şi purtătorului de cuvânt în momentul când Marinescu şi Mihalcea nu au reuşit să răspundă la întrebările reprezentanţilor presei privind datoriile pe care FC Bihor le are faţă de jucători.

Nici Lucian n-a reuşit să dea un răspuns, însă a confirmat că, în ultimele luni, a semnat acte adiţionale prin care s-a obligat să achite penalizări între 0,05% şi 0,1% pentru fiecare zi de întârziere jucătorilor faţă de care clubul avea restanţe la plata salariilor. El a admis inclusiv faptul că "s-ar putea" ca sumele reprezentând penalităţile să depăşească sumele reprezentând datoriile iniţiale faţă de jucători.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON