URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 03 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
22 Iunie 2017, 21:46

Consiliul Local a aprobat procedurile de ridicare a maşinilor parcate neregulamentar şi a celor abandonate

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Consiliul Local a aprobat joi, cu votul consilierilor liberali, procedurile de ridicare a maşinilor parcate neregulamentar şi a celor abandonate.

Normativul, care nu aduce modificări deosebite, ci doar detaliază modul în care se face ridicarea autovehiculelor, a trebuit modificat pentru a fi adaptat prevederilor legale.

Potrivit hotărârii CL, operaţiunile privind ridicarea, transportul, depozitarea în spaţii special amenajate a vehiculelor staţionate neregulamentar pe drumurile publice, în zona pietonală, în zona rezidenţială, în parcuri, în zonele de agrement şi pe locurile de parcare rezervate şi semnalizate prin semnul internaţional pentru persoane cu handicap şi eliberarea acestora se efectuează de către Primăria Municipiului Oradea prin Direcţia Patrimoniu Imobiliar, Serviciul Parcări.

"Staţionarea neregulamentară se constată de către poliţistul rutier, respectiv poliţistul local desemnat special în acest sens, care efectuează operaţiuni de fotografiere a zonei, respectiv a locului în care a staţionat vehiculul", se menţionează în hotărârea de Consiliu Local.

Eliberat numai proprietarului

Conform normativului, depozitarea autovehiculului ridicat se face în spaţii corespunzătoare, special amenajate, iar pe perioada depozitării vehiculele ridicate se află în paza administraţiei publice locale.

"Vehiculul ridicat se restituie după ce se face dovada achitării tarifului aferent operaţiunilor efectuate, în baza documentelor care atestă proprietatea ori deţinerea legală a acestuia", au stabilit aleşii locali.

Autovehiculele ridicate din municipiu vor fi depozitate pe un amplasament din spatele bazei sportive Voinţa de unde proprietarii le vor putea ridica la orice oră în baza dovezii achitării tarifului de 300 lei pentru ridicare, transport şi depozitare, la care se adaugă o taxă de 2 lei pe oră în primele 48 de ore.

Cu semnătura vecinilor...

În ceea ce priveşte vehiculele fără stăpân sau abandonate, acestea vor fi ridicate de pe domeniul public tot de către angajaţii Serviciului Parcări, care, împreună cu Poliţia Locală, vor ţine evidenţa lor.

"Agenţii de la Poliţia Locală sau funcţionarii publici din cadrul serviciului Parcări care au atribuţii de control în calitate de agenţi constatatori împuterniciţi ai primarului vor verifica în teren sesizările înregistrate de la cetăţeni şi vor întocmi proces verbal de constatare şi o somaţie pe care o vor afişa pe caroseria vehiculului, prin care solicită ridicarea acestuia în termen de 10 zile", se menţionează în hotărâre.

Procesul verbal va fi semnat de doi martori "de regulă locatari ai unor imobile situate în vecinătatea locului în care se află vehiculul fără stăpân sau abandonat".

Ulterior, vehiculele fără stăpân vor trece în proprietatea muicipiului prin dispoziţie a primarului şi vor fi valorificate. Sumele obţinute din vânzarea acestor autovehicule şi a bunurilor din ele se vor constitui în sursă de venit la bugetul local.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
300 lei
"proprietarii le vor putea ridica la orice oră în baza dovezii achitării tarifului de 300 lei pentru ridicare, transport şi depozitare, la care se adaugă o taxă de 2 lei pe oră în primele 48 de ore" E posibil sa se aduca la cunostinta publicului oradean metoda de calcul a acestei taxe precum si numele economistului care a reusit acest calcul? Sau suma a votat-o insusi Consiliul Local?
Postat 23 Iunie 2017, 22:50 de excalibur
Intrebare
In Penny din cartierul meu sunt vreo 3 locuri de parcare cu handicap. De cate ori trec pe acolo toate sunt ocupate. As putea chema politia locala in cazul asta? Sau e vorba de locuri de parcare private?
Postat 23 Iunie 2017, 22:48 de IrinaLoghin
"Vehiculul ridicat se restituie după ce se face dovada achitării tarifului aferent operaţiunilor efectuate, în baza documentelor care atestă proprietatea ori deţinerea legală a acestuia", au stabilit aleşii locali.
De und erezulta ca alesii locali sunt paraleli, ca de obicei, cu realitatile strazii, in sensul in care nu este relevanta prezentarea actelor de proprietate ale autovehicolului (pentru ca acestea pot fi chiar in torpedoul masinii poprite), ci cartea de identitate a platitorului, alaturi de chitanta respectiva, avand in vedere ca nu se gaseste niciun tembel care sa plateasca pentru masina altuia. Identificarea proprietarului este secundara in raport de cea a conducatorului auto "vinovat". Cum gandeste un consilier local pare a fi impotriva unor situatii familiale intamplatoare si incalca intimitatea legala a persoanelor.
Postat 23 Iunie 2017, 19:04 de WinDos
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON