URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 03 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
22 Decembrie 2009, 11:37

Angajaţii RER Ecologic au reluat lucrul

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Greva spontană de la firma de salubritate RER Ecologic Oradea, izbucnită luni dimineaţă a luat sfârşit. Primele maşini au ieşit în oraş să adune gunoiul menajer imediat după ora 10. Gunoierii au acceptat să reia lucrul, după negocieri prelungite între reprezentanţii salariaţilor şi conducerea firmei. "Oamenii au acceptat să reia lucrul după ce conducerea le-a promis că salariaţii care vor ieşi la muncă în 25 şi 26 decembrie şi în 1 şi 2 ianuarie vor primi tichete cadou în valoare de 200 lei, iar orele suplimentare le vor fi plătite dublu", a declarat pentru BIHOREANUL, Szep Tivadar, liderul sindical al RER Ecologic.

Iniţial, angajaţii firmei de salubritate cereau plata în avans a salariului pe luna în curs şi acordarea unei prime de Crăciun în valoare de 50% din salariu. Conducerea a acceptat să facă plata salariului pe luna în curs, miercuri, 23 decembrie, şi să împartă bonurile de masă în cursul zilei de azi pentru ca angajaţii să poată face cumpărăturile de sărbători.

Salariaţii au mai renunţat la pretenţii când au văzut că administraţia a adus la muncă angajaţi ai RER Ecologic din alte localităţi. "Pentru că nu puteam lăsa orădenii să stea cu gunoaiele la uşă, am adus forţe de muncă din Timişoara, Braşov şi Ştei care să iasă în oraş şi am angajat lucrări cu Penitenciarul să salubrizeze, la nevoie, unele străzi în locul angajaţilor nostru", a spus directorul general al RER Ecologic Oradea, Mircea Cepănariu.

RER Ecologic este singura firmă licenţiată să presteze servicii de salubritate pe raza municipiului Oradea şi se ocupă de salubrizarea stradală, colectarea gunoiului menajer şi întreţinerea spaţiilor verzi. Luni, din cei 360 de angajaţi ai societăţii au ieşit la muncă, la presiunile primarului Ilie Bolojan, doar 30 de salariaţi care au lucrat la degajarea de zăpadă a arterelor de circulaţie.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON