URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 02 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
27 Septembrie 2019, 15:49

Un cunoscut hoţ de buzunare din Marghita, care acţiona în parcurile şi tramvaiele din Oradea, a fost trimis după gratii

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Robert Orgovan, un cunoscut hoţ de buzunare din Marghita, care acţiona prin parcurile şi tramvaiele din Oradea, a fost ridicat de poliţişti şi depus la Penitenciar. Bărbatul în vârstă de 45 ani a fost urmărit naţional după ce a fost condamnat definitiv la 10 luni de detenţie pentru furt.

Potrivit unui comunicat transmis, vineri, de Biroul de presă al Poliţiei Bihor, bărbatul a fost prins joi, în jurul orei 13.30, în Parcul 1 Decembrie din Oradea, de un echipaj format din polițiști de ordine publică şi colegi de-ai lor de la Biroul de Combatere a Infracțiunilor contra Persoanei, fiind condus ulterior la Penitenciarul Oradea. 

Eliberat în luna mai din închisoare, unde a stat tot pentru furturi, Orgovan a fost condamnat din nou, la 10 luni de închisoare în regim de detenție, pentru furturi de portmonee, toate comise în ceastă vară în Oradea. Într-unul din cazuri, individul a furat dintr-o casă, în alt caz - de la un bărbat care se odihnea pe o bancă în centrul oraşului, iar un alt portmoneu a fost sustras de la o femeie, în tramvai.  

Orgovan a ajuns cunoscut anul trecut, când, tot după un furt comis în tramvai, victima şi-a dat seama imediat că-i lipseşte portofelul şi a apucat să sune la 112 înainte ca tramvaiul să oprească în staţie. Imediat, o patrulă de poliţie aflată în Piaţa Unirii a pornit spre staţie, iar în momentul în care a vrut să coboare, hoțul a fost prins de agenţi.

Pentru evitarea unor astfel de neplăceri, specialiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din Poliţia Bihor îi sfătuiesc pe cetăţeni să fie foarte atenţi în locuri aglomerate, pieţe, magazine, în mijloace de transport în comun, deoarece hoţii îşi aleg victimele cu predilecţie din rândul persoanelor vârstnice, îngândurate, neatente la ce se petrece în jurul lor, cu geanta ori poşeta într-o poziţie favorabilă furtului.

„Poşeta, geanta trebuie să fie ţinute sub braţ sau în partea din faţă a corpului, lipite de haină. De asemenea, evitaţi transportarea unor sume mari de bani dacă nu vă luaţi măsuri de siguranţă corespunzătoare. Dacă, totuşi, aveţi asupra dumneavoastră sume considerabile, nu ţineţi toţi banii într-un singur loc!”, se arată în informare.

Poliţiştii le recomandă, totodată, călătorilor să nu păstreze bani, telefoane mobile sau alte bunuri de valoare în buzunarele laterale ale vestimentaţiei, genţilor sau sacoşelor, să nu se înghesuie şi să nu permită să fie înghesuiţi.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6361 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON