URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că telenovela dintre președintele Consiliului Județean Ilie Bolojan și un grup de cetățeni din Cheriu începe să capete accente tragice. Deși șeful județului le-a oferit un inel, e drept, un inel metropolitan care trecea prin terenurile lor, cei din Cheriu n-au apreciat gestul romantic și l-au târât prin tribunale, pe motiv că le tulbură posesia și buruienile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
16 Noiembrie 2019, 19:11

Tu ce faci de Revelion? Pentru cei nehotărâţi, BIHOREANUL prezintă câteva opţiuni

Tu ce faci de Revelion? Pentru cei nehotărâţi, BIHOREANUL prezintă câteva opţiuni "LA MULŢI ANI!" ÎN PIAŢĂ. În primele minute ale anului 2020, cerul Oradiei va fi acoperit cu artificii colorate, căci Piaţa Unirii va găzdui din nou tradiţionala petrecere în aer liber de Revelion (foto: Visit Oradea)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Probabil aţi auzit deja întrebarea, cam enervantă pentru unii, "Ce faci de Revelion?". În această perioadă, chiar dacă pare devreme, se discută între prieteni, se fac deja rezervări şi se caută cele mai tari petreceri şi sejururi.

Pentru cei nehotărâţi, BIHOREANUL prezintă câteva opţiuni, că e vorba de party-uri gratuite, cum va fi cea din Piaţa Unirii, de seri în localurile orădene sau de vacanţe piperate în destinaţii ca Dubai...

Preţul distracţiei

Multe dintre sălile de evenimente şi restaurantele din Oradea şi-au anunţat deja ofertele de Revelion. Ingredientele principale ale petrecerilor din oraş vor fi mâncărurile alese, atât tradiţionale cât şi exotice, şi muzica, asigurată de cele mai multe ori de formaţii care să le cânte live petrecăreţilor.

Spre exemplu, restaurantul Grand Palace din centrul Oradiei îşi va îmbia oaspeţii cu şalău în crustă de susan, dar şi cu pulpe de raţă, în meniul serii fiind incluse şi băuturile, precum şi un show dat de Retro Party Band. Pentru toate acestea, doritorii vor plăti 299 lei.

Cam în aceleaşi preţuri se încadrează şi alte oferte din oraş. La Majestic, meniul se anunţă deosebit, iar atmosfera asigurată de poliţista-cântăreaţă Natalia Selegean, fostă participantă la Vocea României, şi de folcloristul Ciprian Zopota. Preţul unui bilet este de 285 lei.

La Sala Ambasador, orădenii sunt chemaţi la o petrecere "glamorous", adică strălucitoare, în noaptea dintre ani. Tariful "all inclusive" al evenimentului este de 390 lei, deci mai mare decât în alte locuri. Invitaţii serii vor fi - au anunţat organizatorii - Elena Ionescu, fosta solistă a trupei Mandinga, dar şi OLX şi Dan Finţescu, DJ-ii de la "Partydul Kiss FM".

Revelion cu militărie

Pentru cei care vor să iasă din oraş în preajma Anului Nou sunt oferte destule. Agenţiile de turism din oraş, cum e Simbotour, vând, de exemplu, pachete de 5 nopţi la hoteluri de trei stele în pitoreasca zonă a Maramureşului, însă preţurile nu sunt mici, ci în jur de 2.300 - 2.500 lei pe persoană.

Cei care îşi doresc un Revelion inedit pot alege oferta făcută de Arsenal Park, cel mai mare parc tematic militar din Europa de Sud-Est, întins pe 110 hectare într-o pădure din Orăştie (jud. Hunedoara) şi decorat cu peste 150 de piese de tehnică militară. Cei care fac rezervări până pe 1 decembrie beneficiază de un preţ special, de 314 euro pe persoană, pentru un sejur de 5 nopţi, în cameră dublă, de ofiţeri (cum le numesc gazdele), plus mesele incluse şi petrecerea de Revelion, care va avea loc la aquaparkul din cadrul complexului. Separat, oaspeţii pot opta şi pentru activităţi ca tir cu arcul şi arme de airsoft, trasee de căţărare în Aventura Park, escape room şi vânătoare de comori.

În Dubai sau în... centru

Cei cu buzunarele mai pline, pot opta pentru sejururi în destinaţii atractive de peste graniţă. De exemplu, Paralela 45 oferă, între altele, vacanţe în Dubai, cu plecare din Cluj-Napoca. Un pachet cu 7 nopţi de cazare, la un hotel de trei stele, cu mic dejun, plus cina de gală din noaptea de Revelion, costă circa 2.000 euro pentru două persoane.

La extrema cealaltă, deci cu cheltuială mică spre inexistentă, orădenii vor putea sărbători, ca în fiecare an, în Piaţa Unirii, unde în noaptea de 31 decembrie spre 1 ianuarie va avea loc un concert cu invitaţi surpriză, urmat, la miezul nopţii, de focuri de artificii, care, acompaniate de muzică, vor acoperi cerul oraşului. Dacă aleg ultima opţiune, singura cheltuială care le rămâne va fi cea cu şampania...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON