URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
21 Septembrie 2018, 20:52

Victorie zdrobitoare a lui Liviu Dragnea la Comitetul Executiv al PSD: doar 8 voturi împotrivă!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a obţinut o victorie zdrobitoare, vineri seară, în şedinţa Comitetului Executiv al PSD, unde s-a luat în discuţie schimbarea sa din funcţie.

Şedinţa CEx convocată după apariţia scrisorii semnate de trioul Stănescu-Firea-Ţuţuianu, în care i s-a cerut demisia, s-a încheiat cu un vot de încredere majoritar în favoarea lui Dragnea.

Conducerea lărgită a PSD s-a reunit vineri, într-o şedinţă a Comitetului Executiv Naţional, la Parlament, începând cu ora 13.30, pentru a dezbate "Declaraţia privind Starea Partidului Social Democrat". Documentul propune 19 măsuri, printre care demisia lui Liviu Dragnea din funcţia de preşedinte al PSD şi din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, precum şi asigurarea interimatului conducerii partidului de către premierul Viorica Dăncilă până la organizarea unui Congres Extraordinar, în prima parte a anului 2019.

Declaraţia este semnată de un "Comitet de iniţiativă" format din Paul Stănescu, vicepreşedinte al PSD, viceprim-ministru şi ministru al Dezvoltării, Gabriela Firea, vicepreşedinte al PSD şi primar general al Capitalei şi Adrian Ţuţuianu, vicepreşedinte al PSD şi vicepreşedinte al Senatului.

Fără telefoane

De precizat că jurnaliştii nu au avut acces la întrunirea liderilor PSD, iar participanţilor li s-a interzis accesul cu telefoanele mobile. Pe parcursul întregii zile, presa a transmis pe surse informaţii din interior. 

Potrivit HotNews.ro, încă de la începutul şedinţei, Liviu Dragnea a luat cuvântul în CEX si le-a cerut pesediştiilor să-şi spună toate nemulţumirile. Dragnea ar mai fi spus că nu vrea ca partidul să fie dezbinat. El a făcut apel la unitate, astfel încât să se meargă mai departe cu programul de guvernare. Viorica Dăncilă a luat cuvântul după Dragnea şi le-a spus colegilor că nu îşi dă demisia şi va merge pe continuitate în cazul proiectelor Guvernului. Premierul a evitat să spună clar dacă îl susţine sau nu pe Liviu Dragnea. 

Mihai Tudose, Robert Negoiţă, Paul Stănescu, Adrian Ţuţuianu şi Gabriela Firea au spus în spatele uşilor închise că susţin toate punctele din scrisoarea făcută publică, implicit demisia lui Liviu Dragnea, susţin sursele Hotnews.ro.

După o şedinţa de 7 ore, în care au fost asculte multe opinii ale membrilor CEx, Liviu Dragnea a luat din nou cuvântul, vorbind, punct cu punct, despre scrisoarea disidenţilor. Iar majoritatea liderilor PSD l-au susţinut.

Iniţial, presa centrală arăta că au fost 60 de voturi pentru şi doar 8 împotrivă. 

Potrivit HotNews.ro, liderii PSD care au votat împotrivă au fost Gabriela Firea, Paul Stănescu, Mihai Tudose, Adrian Ţuţuianu, Niculae Bădălău, Ion Mocioalcă, Robert Negoiţă şi Marian Neacşu.

"Un lucru benefic"

La finalul dezbaterilor, Gabriela Firea le-a spus jurnaliştilor că în cadrul şedinţei s-au spus foarte multe lucruri, dar că s-a vorbit deschis.

"Au fost opinii pro şi contra demersului nostru de a da publicităţii o declaraţie comună privind starea PSD. Vreau să spun că primul câştig al acestui CEX este acela că cred că a fost prima şedinţă de CEX în care s-a dezbătut cu foarte multă sinceritate, cu argumente logice, fireşte, toate problemle care ne frământă. Nu a mai avut nimeni acea timorare care a existat până acum şi cred că este de bun augur că, deşi a fost contestată, această declaraţie comună a adus şi un lucru benefic partidului", le-a declarat Firea jurnaliştilor.

De asemenea, dacă iniţial se vehiculase informaţia că 8 persoane au votat împotriva lui Dragnea şi 60 pentru susţinerea sa, Gabriela Firea a anunţat că, de fapt, 10 persoane au votat împotrivă. Potrivit Digi24, informaţia greşită fusese furnizată chiar de liderul PSD Bihor, Ioan Mang.

"La finalul dezbaterilor, domnul Dragnea a propus membrilor CEX doar un punct din declaraţie, nu toate cele 20, doar referirea la domnia sa, dacă să continue sau nu. Au fost 10 voturi să facă un pas lateral, 39 de voturi pentru şi o abţinere", a mai spus Firea.

Ea a confirmat şi că s-a cerut excluderea ei din partid, de către primarul sectorului 5, Daniel Florea, însă aceasta nu s-a mai supus la vot, pentru că Dragnea şi Dăncilă nu au fost de acord.

"S-a spus prea mult"

Preşedintele PSD Liviu Dragnea, le-a spus, la rândul său, jurnaliştilor, că nu este de acord cu declaraţia lui Firea. 

"Au vorbit foarte mulţi colegi despre celebra scrisoare a grupului de iniţiativă, s-au emis păreri, puncte de vedere, controverse, au discutat între ei, unii colegi s-au completat, alţii s-au contrat... Nu sunt de acord absolut deloc cu ideea că este prima şedinţă în care se discută serios în PSD. Voi chiar sunteţi martori, am avut o mulţime de şedinţe în care s-a discutat ore în şir şi s-a discutat tot intens şi s-a discutat foarte profund", a spus Dragnea.

"Cred că avem un mandat destul de serios şi de serios din partea cetăţenilor, dat în 2016, atât pentru o viaţă mia bună pentru români, dar în acelaşi timp şi pentru a duce la capăt nişte angajamente pe care ni le-am luat pe toţi în ceea ce priveşte un stat de drept în România şi respectarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului", a mai adăugat lideriul PSD.

Dragnea a mai arătat că, deşi unii membri ai CEx au spus că nu este nevoie să se supună la vot, era nevoie de acesta. "A fost un vot, cu toate că unii colegi au spus să nu, pentru că s-a spus prea mult, s-a minţit prea mult şi s-a manipulat prea mult în ultimele 10 zile şi nu aveam de ce să nu supun la vot o chestie atât de importantă", a mai adăugat el.

Liderul PSD a mai spus că în ultima perioadă a primit mesaje de susţinere de la mai multe formaţiuni din teritoriu şi "fără nicio excepţie, toţi colegii din judeţele care au fost sunat mi-au cerut ca nu care cumva să renunţ la funcţia de preşedinte al partidului".

Alte cifre

Între altele, Dragnea a vehiculat şi noi cifre în legătură cu voturile, negând şi cifrele furnizate de Firea. 

"Au fost în total 64 de membri cu drept de vot: 55 de colegi au votat pentru susţinerea continuării mandatului, 8 voturi au fost împotrivă şi o abţinere", a spus el. 

Cu aceeași ocazie, președintele PSD Bihor a mai spus că nu va putea să accepte ca cel mai mare partid social-democrat din Europa să redevină ”o unealtă a sistemului odios”, el vorbind despre Klaus Iohannis, DNA, SPP. El a mai precizat că a spus la o întâlnire cu toţi colegii săi a doua zi după condamnare că, atât cât va mai fi în această funcţie, va lupta pentru ”a zdrobi acest sistem odios care distruge România”.

De asemenea, a anunțat că nu îl mai interesează ordonanța de urgență privind amnistia și grațierea. „Am discutat despre amnistie şi graţiere. Le-am spus că pe mine personal nu mă mai interesează OUG privind amnistia, vor să o dea, să o dea, e problema lor. Unii colegi care mă criticau au ţinut presiune pentru această OUG. Premierul Dăncilă a rezistat. Nimeni nu a reuşit să răspundă la o întrebare esenţială: care e rezolvarea tuturor nenorocirilor generate de acele echipe mixte de emiterea, adoptarea, semnarea acelor protocoale. Nimeni nu a răspuns ce facem cu probele obţinute nelegal. Groaza pentru a fi adoptate şi puse în vigoare legile penale şi codurile justiţiei e dată de faptul că toti cei care au făcut rău la un moment dat vor plăti”, a mai arătat el.

Dragnea a mai anunțat și că, după data de 7 octombrie, când va avea loc referendumul pentru susținerea familiei formate din bărbat și femeie, PSD va stabili și un calendar pentru alegeri. Tot pentru după alegeri a lăsat și remanierea unor miniștri. 

„Premierul începuse o evaluare care e în desfăşurare. După referendum vom avea CEx cine pe locurile PSD va mai rămâne în Guvern. O să cer imperativ la acel CEx una din calităţile obligatorii pe care să le aibă membrii Guvernului să fie buna comunicare. Nu e un moft, e o obligaţie a membrilor Guvernului să comunice ce face pentru ei. Miniştrii care se ascund, care se tem să meargă la emisiuni nu pot face parte dintr-un cabinet. Fiecare să spună ce are de făcut, nu trebuie să inventeze, dacă iau decizii proaste să îşi asume”, a mai arătat liderul PSD.

Dăncilă vs Firea

Dragnea a făcut referiri și la premierul Viorica Dăncilă, exprimându-și încă o dată sprijinul pentru ea. „Viorica Dăncilă e o femeie echilibrată, loială şi cinstită, grija ei a fost păstrarea majorităţii parlamentare. Am discutat în aceste zile, foarte bine a procedat că nu a ieşit, are susţinerea mea totală şi din partea PSD - cel puţin declarată. După remaniere vom discuta despre miniştri care pleacă, care rămân”.

În ce privește propunerea de excludere a Gabrielei Firea, Dragnea a spus că speră că aceasta să fie înțeleaptă. „Într-adevăr, domnul Daniel Florea a cerut excluderea Gabrielei Firea din partid. Da, am refuzat asta, cu speranţa spusă în timpul dezbaterilor că după această întâlnire toată lumea va înţelege că e bine totuşi să ne ocupăm de ceea ce am promis la alegeri, cu speranţa că începând de azi, de mâine, nu vor mai ieşi membri de partid să critice alţi membri de partid sau Guvernul. Mulţi au zis că sunt speranţe deşarte. Poate a fost ultimul gest pe care l-am făcut pentru că nu am vrut ca astăzi să împingem lucrurile la extrem. Sper să existe suficientă înţelepciune şi lucrurile să reintre în normal”, a declarat Liviu Dragnea la finalul CEx.

Întrebat dacă este un avertisment, liderul PSD a spus că e doar un apel la responsabilitate. „Să nu mai acceptăm de fiecare dată să iasă cineva să mai atace partidul, să nu o ţinem la nesfârşit cu discuţii interne în partid. Este un apel la responsabilitate”, a explicat Dragnea.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
PCR. transpartinic. Ep.: ”Peștele de la cap se-mpute” - Valeriu Butulescu.
I. ”La finalul dezbaterilor, Gabriela Firea le-a spus jurnaliștilor că în cadrul ședinței s-au spus foarte multe lucruri, dar că s-a vorbit deschis. ”Au fost opinii pro și contra demersului nostru de a da publicității o declaraţie comună privind starea PSD. Vreau să spun că primul câștig al acestui CEX este acela că cred că a fost prima şedinţă de CEX în care s-a dezbătut cu foarte multă sinceritate, cu argumente logice, firește, toate problemele care ne frământă. Nu a mai avut nimeni acea timorare care a existat până acum și cred că este de bun augur că, deşi a fost contestată, această declarație comună a adus și un lucru benefic partidului", le-a declarat Firea jurnaliștilor.” 1. Bună dimineața conducere PSD. Metode ca: ”Ciocu’ Mic”, dăunează grav unui adevărat partid social-democrat. Dl. Liviu Dragnea ar trebui să înțeleagă acest lucru. Şi de aceea PSD-ul scade în opțiunile de vot ale românilor. II. ”Premierul începuse o evaluare care e în desfăşurare. După referendum vom avea CEx cine pe locurile PSD va mai rămâne în Guvern. O să cer imperativ la acel CEx una din calităţile obligatorii pe care să le aibă membrii Guvernului să fie buna comunicare. Nu e un moft, e o obligaţie a membrilor Guvernului să comunice ce face pentru ei. Miniştrii care se ascund, care se tem să meargă la emisiuni nu pot face parte dintr-un cabinet. Fiecare să spună ce are de făcut, nu trebuie să inventeze, dacă iau decizii proaste să îşi asume”, a mai arătat liderul PSD. 1. Un mesaj (şi) pentru don Dragnea: Fapte vorbesc. Cel mai bine. 2. Pentru comunicare aveţi destui angajați, inclusiv purtători de cuvânt, prin birourile de comunicare. Bine bugetați. 3. Miniştrii competenţi, inclusiv cei puţin vocali, trebuie lăsaţi să îşi facă datoria. Dar şi ajutaţi. Inclusiv Primarul general al Capitalei româniei! III. A message for Ms. Gabriela Firea: Keep going. Ahead! 1. Ce GHINION pe România reală că nu are un Președinte, cu sânge de dac în instalație, ca domnul Mircea Diaconu, sau ca doamna Gabriela Firea! ”Statul paralel” știe de ce! 2. ”Doar adevărul ne poate vindeca” – Oana Zamfir - ”Antena 3”.
Postat 22 Septembrie 2018, 23:52 de stefan
STOP gratierii, STOP amnistie!
STOP gratierii, STOP amnistie! Vor sa scape si sa ramana tot ei! STOP si tu, noi ii putem opri doar in Strada, doar in PIATA!
Postat 22 Septembrie 2018, 09:15 de scortosul
Aceasta sobolaneala...
Aceasta sobolaneala plina de penali nu va gasi resurse interioare de asanare morala! Singura noastra sansa este dizolvarea sobolaniei, disparitia acestui cancer sobolanesc fatat de ilici-kgb in 1989. "FARA PENALI IN FUNCTII PUBLICE" sustinuta in Strada, in Piata de catre noi singura cale de urmat. Vor fi sacrificii dar fara ele(sacrificii) nu scapam de pesta sobolaneasca instaurata in Romania! "Ridica-te Ioane, ridica-te Gheorghe..."
Postat 22 Septembrie 2018, 09:13 de scortosul
Drac..
drac-nea a invins! Iar am pierdut! Sobolanii a, ne-au infrant iar! Fara penali in functii publice! Asta mai putem face in fata acestor sobolani!
Postat 21 Septembrie 2018, 21:18 de scortosul
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON