URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 03 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
30 Martie 2019, 22:53

După ora Ungariei... Electrica a stins lumina cu o oră întârziere, abia la încheierea festivităţilor Earth Hour (FOTO/VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În Oradea, Electrica a stins sâmbătă seara lumina cu o oră întârziere, în jurul orei 21:20, când festivităţile organizate în cadrul Earth Hour, care trebuiau ţinute la lumina gulguţelor, erau deja pe încheiate.

Greu de stins

Aşteptată cu nerăbdare, stingerea luminilor peste parcul scăldat în licărul candelelor întinse pe pavaj, a întârziat până ce participanţii la cea de-a 11 ediţie a manifestărilor de "Ora Pământului" au început să se resemneze cu întreruperea acestei  tradiţii.

"Nu ştiu ce s-a întâmplat. Noi am aveam aprobare de la Primărie pentru stingerea luminilor la ora 20:30, dar probabil informaţia nu a ajuns unde trebuia. Am sunat la Electrica şi mi-au spus să aprobarea pe care o avem nu este valabilă şi că ei trebuiau să primească alt document de la Primărie", a declarat pentru BIHOREANUL organizatorul Andrei Dejeu, reprezentatul Rotaract.

La evenimentul organizat în Parcul 1 Decembrie au participat circa 600 de copii. Platoul statuii din centul parcului a răsunat de cântecele corului Cantus Mundi, iar trupa Juggler a susţinut un spectacol cu jonglerii de foc.

La lumina lumânării

Prin tradiţie, mişcarea "Earth Hour" implică stingerea luminilor timp de o oră. Gestul este menit să îi facă pe oameni să conştientizeze necesitatea economisirii resurselor planetei.

"Prin închiderea luminilor între ora 20:30 - 21:30 încercăm să nu consumăm ceea ce nu este neapărat necesar, pentru a atrage atenţia asupra necesităţii de a proteja Pământul", a declarat Andrei Dejeu în deschiderea evenimentului.

În acest sens, desenul imens reprezentând o lumânare închipuită din gulguţe aliniate pe pavajul de pe platoul din centrul parcului a fost menit să atragă atenţia asupra importanţie folosirii cu grijă a resurselor naturale, pentru promovarea unui mod de viaţă sustenabil.

Chiar dacă festivităţile nu s-au desfăşurat, aşa cum plănuiau organizatorii, la lumina candelelor, scopul acţiunii a fost atins măcar în parte. Participanţii la festivităţi au ţinut lumina stinsă pe timpul evenimentului măcar acasă...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON