URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
02 Aprilie 2018, 11:14

Când o zbura Pasztor

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Parafrazând un folkist bătrân, "la Consiliul Judeţean situaţia e amară / Mang nu mai pluteşte, Pasztor nu mai zboară". Pasztor Sandor s-a împăunat cu aducerea companiei Ryanair la Oradea, iar acum în capul său se sparg toate oalele, inclusiv cele de noapte.

Degeaba îi face fotograful oficial 4 milioane de poze retuşate. În zadar prodemocratul Adrian Simon trimite spre presă comunicate coafate. E inutil ca agentura de presă Fake-News-Bihor să mai caute dărăpănăturile lui Bolojan pentru a distrage atenţia. Nici măcar hoardele de la Coaliţia Rogerius nu mai pot ajuta cu nimic...

E clar că avem nişte amatori la cârma judeţului, de vreme ce primele lor măsuri au fost să-şi zugrăvească birourile, să-şi tragă limuzine noi şi să dea de mâncare atârnătorilor de partid.

Şocant este că Pasztor s-a dus la Dublin să negocieze cu patronii de la Raynair, iar odată întors acasă a mărturisit că nu ştie ce conţine contractul. Păi tu, care te lăudai că ai stat nopţile ca să negociezi clauzele la sânge, habar nu ai cum arată nenorocitul ăla de contract?

Cred că ar trebui aplicată soluţia Radu Ţîrle, care după ce a auzit că Spitalul Judeţean ar urma să intre în subordinea Consiliul Judeţean l-a cedat urgent Primăriei. Faceţi la fel, măi băieţi! Predaţi Teatrul, Filarmonica, Aeroportul şi Drumul Apusenilor către Primăria Oradea şi rămâneţi cu ceea ce ştiţi mai bine: angajarea activului de partid la stat.

Iar apoi, după ce-şi va şterge lacrimile, Pasztor poate să meargă liniştit în delegaţii la Budapesta sau prin China...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
sa lucram pe lege
Conform legii obiectivele de interes regional, gen aeroport, nu pot apartine de primarie. Doar de CJ sau eventual de Minister. Deci asta cu dat aeroportul la primarie e stupida. Dar s-a demonstrat ca daca se lucreaza cu cap, se poate. S-a refacut aeroportul, s-a refacut terminalul si s-au adus curse. Cornel Popa, Horia Cartis si Gheorghe Pasc au reusit asta. Acum vin Pasztor si Mang sa distruga tot ca sa creasca aeroportul din Debrecen. Nu le-ar fi putin rusine??? Tradatori de tara in an de centenar!!!
Postat 03 Aprilie 2018, 10:57 de Smiley
se invarte roata
dupa ce ca a furat realizarile lui Cornel Popa - ca de 2 ani doar taie panglici la proiectele initiate de fosta conducere - acum vine rasplata: se sparg toate in capul lui. oare cati bani a primit de la guvernul maghiar prin ong-uri ca sa saboteze aeroportul Oradea ca sa creasca cel din Debrecen??? chiar nu verifica nimeni chestiile astea?
Postat 03 Aprilie 2018, 10:53 de Clauditza
BRAVOOO!
PSD -u' de Bihor s-a pus in genunchi in fata ungurilor,le-a recunoscut superioritatea de rasa si ia pus sefi peste ei si peste tot Bihorul!OFRANDA de CENTENAR !
Postat 03 Aprilie 2018, 08:16 de GORON
O singură intrebare, de fapt două..
Cu ce i-ar fi încălzit pe cei de la Raynair un aeroport administrat de PMO sau CJ ? Ar fi schimbat asta lucrurile? (Sa nu uitam că se retrag și din orase mai mari din Romania și că decizia lor nu are legătură cu administrațiile aeroporturilor in cauza și nici nu poate fi influențată de acestea). Deci?
Postat 02 Aprilie 2018, 22:57 de User anonimizat
nagyon csunya...
Cam urâțel ! În limba română , în sens de expresie, plutește o specialitate turcească ! Iar de zburat zboară animăluțul de Crăciun ! Nu mielul de Paște !
Postat 02 Aprilie 2018, 21:50 de dani-e-let
Cand or zbura porcii
Atunci CJ, in actuala formula va face treaba pt judetul Bihor. Altfel, pastorul merge periodic la buda pt noi instructiuni, in timp ce ianos se asigura ca ele sun puse in aplicare, pe plan loco. Orice asemanare cu persoane reale, este intamplatoare. :))
Postat 02 Aprilie 2018, 18:46 de Control_Room
Ahaha
Tare articolul. Ca-cam așa suntem cu pasztorule sandorule. Suntem bani, nu suntem bani.
Postat 02 Aprilie 2018, 12:29 de Sandu1201
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON