URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
09 Februarie 2020, 16:12

"Cred în minuni". Cum poţi dona pentru construcţia centrului lui Mihai Neşu pentru copiii cu dizabilităţi

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Mihai Neşu a semnat la finalul lunii trecute actele de cumpărare a terenului de 2,3 hectare pe care se va construi Complexul de recuperare pentru copii şi tineri cu dizabilităţi neuromotorii "Sfântul Nectarie".

Investiţia în teren s-a ridicat la 210.000 euro, însă Fundaţia Mihai Neşu se bazează pe donaţiile oamenilor de bine pentru a ajunge la suma necesară construirii şi dotării centrului, estimată la 3,5 milioane euro.

Complexul va fi ridicat în Cihei. Terenul recent achiziţionat are 2,3 hectare şi două fronturi stradale. "Pe această cale Mihai Neşu mulţumeşte tuturor donatorilor şi sponsorilor, care au contribuit pentru strângerea banilor de teren", au transmis reprezentanţii fundaţiei fostului fotbalist. Campania "Cred în minuni" pentru construcţia acestui centru a fost lansată pe 1 decembrie 2019. 

Pentru copii

Mihai Neşu sprijină copiii cu paralizie cerebrală, sindrom Down şi autism încă din anul 2015 prin intermediul Centrului de recuperare caritabil Sfântul Nectarie, unde oferă terapii precum kinetoterapie, logopedie, hidroterapie, echitaţie, psihopedagogie specială, Therasuit, atât copiilor cu dizabilităţi din Bihor cât şi copiilor din alte 19 judeţe ale ţării.

În urma experienţei zilnice în domeniul recuperării neuromotorii, cu peste 170 de copii în total, echipa Fundaţiei Mihai Neşu şi conducerea au ajuns la concluzia că întreaga activitate prezentă, desfăşurată într-un spaţiu de 230 mp, în chirie, între blocuri, nu este suficientă pentru recuperarea copiilor şi nu mai permite spaţiu de extindere, în condiţiile în care solicitările de înscriere la terapii, din partea părinţilor, sunt în continuă creştere. 

Copiii care au început recuperarea în cadrul fundaţiei au nevoie de terapie şi după vârsta de 14 ani şi mai mult decât atât au nevoie de activităţi în aer liber, de contact cu lumea reală, de socializare şi de activităţi care să îi ajute în timp să aibă o meserie, să se integreze în societate.

Terapii cu animale. Terapii horticole

Potrivit reprezentanţilor Fundaţiei Neşu, complexul are în spate "un concept nou de societate întreprinzătoare, integrativă, susţinătoare prin care cetăţenii din Bihor şi alte localităţi pot beneficia de servicii de agrement oferite de Fundaţia Mihai Neşu, contribuind în acelaşi timp la o cauză nobilă".

Concret, aceştia vor putea închiria o sală de petreceri, îşi vor putea duce copiii la înot, la echitaţie, vor putea mânca la Nectibarul fundaţiei, vor putea face terapie horticolă, se vor putea plimba relaxaţi în grădinile senzoriale ale complexului, iar banii de pe aceste servicii vor susţine serviciile social-medicale de recuperare ale copiilor şi tinerilor cu dizabilităţi. 

Noul centru ar urma să fie dotat cu piscină pentru hidroterapie, solare pentru terapie horticolă, mini-fermă de animale cu capre, găini, ponei şi animale de terapie (atât pentru echitaţie cât şi pentru dezvoltarea deprinderilor gospodăreşti ale copiilor şi tinerilor), spaţii de cazare pentru familiile copiilor cu dizabilităţi, care vin la terapie din alte oraşe, grădini senzoriale pentru stimulare senzorială şi relaxare, mai multe săli de terapie atât pentru copii cât şi pentru tineri, terapii de grup şi ateliere de dezvoltare a deprinderilor de viaţă independentă, spaţiu de închiriat pentru petreceri, ateliere cu copii şi loc de joacă adaptat pentru copii cu dizabilităţi.

CRED!

Investiţia în construcţia şi dotarea complexului este costisitoare, ridicându-se la 3.5 milioane de euro. 

Susţinătorii Fundaţiei Mihai Neşu pot contribui prin donaţii individuale, trimiterea unui SMS cu textul CRED la 8844 pentru donarea a 2 euro lunar sau prin completarea formularului 230 de redirectionare a 3.5% din impozitul pe venit pentru Fundaţia Mihai Neşu.

Firmele pot avea o contribuţie majoră pentru susţinerea construcţiei Complexului de recuperare "Sfântul Nectarie" prin direcţionarea a 20% din impozitul pe profit pentru Fundaţia Mihai Neşu, suma integral deductibilă deoarece Fundaţia Mihai Neşu este furnizor de servicii sociale acreditat cu un serviciu licenţiat. Contractul de sponsorizare poate fi descărcat de pe siteul mihainesufoundation.com categoria Cum pot contribui. Pentru mai multe informaţii, oamenii care pot ajuta sunt îndemnaţi să sune la 0721366252 sau să scrie pe adresa info@mnf.ro.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON