URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
26 Iulie 2011, 16:37

34 de zone din municipiu vor fi transformate în şantier

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Primăria a anunţat marţi, prin intermediul unui comunicat de presă, că în cursul anului 2011 vor fi demarate lucrări de modernizare în numai puţin de 34 de zone din municipiu. Cu această ocazie municipalitatea a făcut un apel la orădenii care locuiesc în zonele afectate de lucrări să îşi finalizeze cât mai repede eventualele intervenţii la reţele.

"Primăria îi roagă pe cei interesaţi să efectueze eventualele lucrări de racordare, branşare la utilităţi, şi altele, să le realizeze din timp, având în vedere că după finalizarea şi recepţionarea investiţiilor nu se va mai putea interveni, decât în urma expirării perioadei de garanţie", se menţionează în comunicat. Conform anunţului cetăţenii interesaţi pot obţine informaţii suplimentare cu privire la lucrări de la Direcţia Tehnică din Primărie.

Atenţie, lucrări!

Lista lucrărilor care vor fi făcute de municiplitate în cursul acestui an cuprinde modernizarea străzilor Carol Davila, Ciobanului, Coralilor, Delfinului, Fântânilor, Măcieşului, Navigatorilor, Nojoridului (pe tronsonul dintre străzile Brânduşei şi Ogorului), Avicenna, Dunaevski Isaac, Filatov, Nicolae Filimon, Gutuilor, Valea Nucului, Parângului, Zmeurei, Rectorului, Aleşdului, Tileagdului, Sankt Petersburg, Olteniei, Porumbelului, Islazului, Teodor Arghezi, Budai Nagy Antal, Stânişoarei, Ana Ipătescu şi Eroului Necunoscut.

Până la sfârşitul lui 2011 vor mai fi terminate lucrările de amenajare a accesului din strada Meiului spre Seleuşului, inclusiv podul peste Peţa, de reabilitare a străzii Blaire Pascal, de asigurare a accesului dinspre Piaţa Cazărmii spre strada Retezatului, de amenajare a căii de acces rutier pe strada Corniţelului, realizare căi de acces în cartierul Nufărul II şi reamenajarea spaţiilor în zona de locuit Sovata, Aluminei, Aleea Tuşnadului în zona digului de pe malul drept al Crişului Repede.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
asfaltari dupa ureche
Ok. Tineti-o tot asa pana va disparea colbul din targusor! Totusi, pe cand are Primaria in plan si asfaltarea in Grigorescu? Deja sunt o gramada de case finalizate acolo, pentru care Primaria a incasat si incaseaza bani frumosi. O fi strada Valea Nucului importanta, dar cred ca se cuvine un pic de respect si pentru cei care au construit in alte zone. Daca s-a asfalta macar strada Nojoridului pana in capat si tot ar fi ceva. Daca zvonul ca Bolojan nu are la suflet cartierul Grigorescu (pe motiv ca ar fi fost afacerea lui Filip) este adevarat, acest lucru nu face decat sa-l descalifice, pentru ca cei care au cumparat terenui si au construit acolo nu sunt cu nimic vinovati.
Postat 18 August 2011, 09:53 de Traian
io
citesc ca se modernizeaza valea nucului, o strada de care putin au auzit in oras dupa nume, ca sa va luminez este strada care duce la cimitirul din episcopia, foarte bine ca se modernizeaza era si cazul problema este, nu vreau sa fiu carcotas ca, canalizarea este mult prea sus pentru ca cineva sa se poata racorda la ea, plus ca nivelul strazii este ridicat cu cel putin 70 de cm, fata de cel real, ( s-a ridicat natural prin aluviuni aduse de apele din timpul ploilor torential de-a lungul timpului + ca toti idioatii care s-au perindat la administrarea coimitirului au incarcat drumul cu pietris) la una dintre case diferenta dintre de la trotuar pana la geam este de doar 20 de cm ( daca ar avea cineva gaste pe strada iar bate la om in geam sau s-ar uita la tv de afara) asta in conditiile in care acum vreoa 7-8 ani trotuarul era undeva la 80 de cm sunt curios daca se va rezolva treaba asta, modernizarea strazii, in parametrii normali, (slabe sanse) personal am facut sesezari la primarie si la compania de apa, si singurul raspuns pe care l-am primit este sa imi iau pompa sa o bag in fosa septica si sa deversez in canalizare, de asemenea raspunsuri si servicii ma lipsesc
Postat 27 Iulie 2011, 10:46 de io
garantia ?
Da spuneti si cit e perioada de garantie ! o saptamina , o luna , un an sau 10 ani ?
Postat 26 Iulie 2011, 23:41 de dan
speranta
SPERANTA MOARE ULTIMA! de 5(cinci!!!!)ani astept sa se rezolve strada islazului(neimportanta in sine, importanta pentru ca margineste cartierul EUROPA pe una din laturi). IN SFARSIT! Poate se gandeste cineva din Primarie sa termine si asfaltarea din cartierul propriu zis(trotuare si partial strazi)! dupa ce petru filip si acolitii au pus-o de o mare tzeapa impreuna cu dezvoltatorul IMPACT, macar acum, in al 13-lea ceas sa nu mai fim oropsiti! sper ca petru filip(si banda criminala portocalie)care impreuna cu firma IMPACT ne-au tzepuit SA NU APUCE CRACIUNUL 2011!
Postat 26 Iulie 2011, 20:33 de daniel
Selina
Sper ca lucrarile de pe Aluminei, Sovata si Tusnadului daca tot le fac sa le fac pe baza unui proiect nu cum ii taie capul pe mesterii de la Selina, cum au rezolvat anul trecut canalizarea pluviala pe Tusnadului, montind gurile de scurgere in locul cel mai inalt si apa sa balteasca in continuare, dand nastere la adevarate lacuri de toamna pana primavara, de nu mai ai pe unde umbla. Asa se intimpla cind din parte primariei se ocupa de directia tehnica un mare "specialist" dl. doctor Carp.
Postat 26 Iulie 2011, 17:01 de sf Petru
Nelamurire
Sensul giratoriu de langa McDrive, la intersectia strazilor Constantin Noica si Nufarului, cand au de gand sa-l faca? Cel putin asa au anuntat la un moment dat ca or sa faca unul provizoriu sa vada daca se mai intampla asa multe accidente in acea zona. Sau asteapta sa se intample o alta nenorocire si abia apoi o sa-l faca?
Postat 26 Iulie 2011, 16:49 de un cetatean
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON