URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 23 IULIE 2018

Ediția tipărită

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Niște asociații care primeau de la cetățeni acea brumă de bani de 2% din impozitele pe 2017, pentru a mai acoperi nevoile copiilor cu grave probleme de sănătate, s-au trezit că sumele au fost deturnate către niște parohii ortodoxe. S-au trezit anul acesta pentru că e prima dată când ANAF-ul trimite fiecărui donator o scrisoare prin care-l informează cui a donat acești bani...
Zic şi eu
Adrian Cris
Cel mai important eveniment al săptămânii trecute a fost anunţarea de către primarul Ilie Bolojan a două noi proiecte cu fonduri UE în valoare de 24 milioane euro, pentru decongestionarea traficului pe axa rutieră cea mai problematică a oraşului, între podul Dacia şi zona Cantemir, cu pasaje subterane, favorizarea mijloacelor de transport în comun şi multe, multe detalii inginereşti, precum exacavarea la 4 metri şi relocarea reţelelor de utilităţi…
Cum a fost?
Lucian Cremeneanu
A venit multă lume, Andrei, să îşi ia rămas bun de la tine. Atâtea inimi grele la un loc nu am văzut de mult timp. Uneori trebuie să murim ca să ne dăm seama cine suntem. Ai fi fost mândru, cu toată modestia ta emblematică, să vezi câţi oameni frumoşi au venit să te salute. A fost multă tristeţe în locul acela, pentru că moartea ta a fost mai mult decât breaking news. A fost heart-breaking news.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Unde vă veți petrece vacanța de vară?

De stiut

Avocatul Bihoreanului
Mircea Ursuta
Mai pe româneşte, instanţa supremă spune că nu importă dacă agentul constatator a trecut sau nu suspendarea permisului în procesul-verbal, fiind suficient ca sancţiunea suspendării să fie prevăzută în lege, mai ales că termenele de suspendare de 30, 60 sau 90 de zile nu pot fi majorate sau reduse de poliţist tocmai pentru că termenele legale sunt clar determinate.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Ridicarea temperaturii mediului ambiant la peste 32 gr. C şi o umiditate relativă ridicată (peste 60%) determină modificări ale organismului, care se pot grupa în 4 sindroame importante: mialgia termică, insolaţia, accidentele datorate efortului fizic pe caniculă şi şocul hipertermic.
Psihologul Bihoreanului
Razvan Coloja
Cercetătorii regnului animal se confruntă de ani de zile cu o problemă spinoasă. Animalele care duc o luptă şi o câştigă au o şansă foarte mare să câştige şi următoarea bătălie. Întrebarea este: "de ce anume?". Sunt la mijloc factori psihologici? Este vorba de încrederea dobândită de către învingător? Mai mult - deoarece acelaşi lucru pare să fie valabil şi în cazul fiinţelor umane - un studiu a încercat să găsească un răspuns la această întrebare: de ce învingătorii continuă să învingă?
18 Februarie 2011, 17:29

Copiii orfani din Bălaia, ajutaţi cu alimente şi dulciuri de PDL (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cei patru copii orfani ai familiei Nemţuţ din satul Bălaia, comuna Tileagd, au avut parte de o bucurie când mai mulţi reprezentanţi ai Cabinetului Parlamentar Ştefan Seremi şi ai Biroului Permanent al PDL Bihor, i-au vizitat şi le-au dus numeroase cadouri.

Copiii, cu vârste cuprinse între 10 şi 17 ani, au rămas fără mamă în urmă cu 8 ani. Femeia a murit la doar 26 de ani, din cauza unei tumori pe creier, iar tatăl i-a părăsit pe micuţi şi nu-i ajută deloc, deşi locuieşte în acelaşi sat. Aşadar, orfanii sunt crescuţi de bunicii lor din pensie şi din alocaţii, dar fără să primească pensie de urmaş pentru că mama lor nu avea şase ani lucraţi pe cartea de muncă.

Aflând de povestea celor patru copii şi a bunicilor lor în urma unui articol publicat în primul număr din luna februarie al BIHOREANULUI, echipa PDL le-a dat acestora ajutoare sub forma unor pachete care conţineau făină, zahăr, paste făinoase, ulei şi alte alimente, dar şi dulciuri şi detergenţi.

"Nu puteam asista la drama lor fără a încerca să le întindem o mână de ajutor. Efortul bunicilor de a-i creşte aşa cum se cuvine este de apreciat dar, din păcate, nu este suficient", a declarat deputatul Ştefan Seremi, potrivit unui comunicat de presă trimis vineri.

În plus, membri ai PDL Oradea au afirmat că au făcut demersuri pentru ca familiei să i se asigure, în curând, şi un camion cu lemne.

Citeşte despre drama familiei Nemţuţ în articolul: Legea nepăsării: Statul nu ajută patru orfani pentru că mama lor a murit prea repede!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
17 Comentarii
realitatea
Da , e unu gest minunat ,dar oare vor mai urma si altele?Acele fundatii de care ziceau altii de ce nu merg, de ce urmaresc doar afaceri.O fi no fi PDL dar trebuie sa ii recunoastem si meritele nu doar partea negativa sa o vedem.E adevarat sunt la guvernare si fac niste magarii mai mari ca ei poate ca totusi in viitor aceste lucruri care noi restul le spunem magarii ,prostii etc ,vor da rezultate si ne va fi mult mai bine.Despre implicarea doamnelor pdl-iste in cazurile sociale ale judetului nostru nu le putem spune decat jos palaria si felicitari.
Postat 21 Februarie 2011, 09:49 de un cetatean
un cetatean
FELICITARI DOAMNELOR,SA FACETI ASTFEL DE GESTURI CAT MAI DES,PENTRU CA E CRIZA SI SUNT FOARTE MULTI OAMENII SARACI,CARE POATE NU PREA AU CE MANCA SI NIMENI NU-I AJUTA. PDL-UL MERITA TOATE RESPECTELE PENTRU ASEMENEA GESTURI. FELICITARI.FELICITARI.FELICITARI PDL-ULUI!!!!
Postat 20 Februarie 2011, 23:40 de oradean
un cetatean
AR TREBUI SA APRECIATI ASEMENEA GESTURI,INDIFERENT DIN PARTE CUI VIN.VIS-A-VIS DE CE ATI SCRIS MAI JOS,ACESTE ARTICOLE CU INTERZICEREA SUNT VALABILE PT O ANUMITA PERIOADA DIN CAMPANIE,NU IN GENERAL,DAR MA ROG NU INTRAM IN POLEMICI DE GENUL. FELICITARI PDL-ULUI SI D-NULUI SEREMI PENTRU MARINIMIA DE CAREA DAU DOVADA.SUNT UN EXEMPU POZITIV IN ZILELE NOASTRE. URMATI-LE SI VOI EXEMPLU SI NU MAI COMENTATI CA NU E FRUMOS!
Postat 20 Februarie 2011, 23:35 de oradean
ii place sa cante la doua coarde odata... ...
PENTRU risc : TOATE SUNT COARDELE LUI SEREMI!!!
Postat 20 Februarie 2011, 12:33 de satana
ce sa spun !
veniti si la cei care traiesc din credite ca in rest sunt muritori de foame , nu i ati gasit , intrebati bancile cum o sa reusiti sa stapaniti criza cu oua si dulciuri? alea tin 5 zile si mai departe ce le ramane sa faca? Exact asta trebuia sa sustineti ce le raman de facut un sfat valoreaza mai mult , dar de ce ati publicat articolul si mai mult cati oamneii i au ajutat asta nu scrieti
Postat 20 Februarie 2011, 08:07 de andrada
da ff trist
CERSITUL dauneaza grav sanatatii:)) deci vis vis nu incurajati CERSITUL, chinuiti bietele suflete, sunt FUNDATII si asistenti sociali pentru familile sarace, aceste DOAMNE vor aparea in poze sa vada toti ca faptele bune se fac pe COCOASA saraciei altor DOBITOACE, sunteti PENIBILI si JALNICI din pacate.
Postat 19 Februarie 2011, 19:34 de RADUIMPUSCATU
respecte
Ma bucura faptul ca anumite persoane care de unii sunt considerate umpluturi demonstreaza ca au suflet si caracter stiind sa fie alaturi de oamenii cu problememde oamenii care sunt la necaz.Sunt apolitic dar sper ca gestul lor sa fie urmat si de alte doamne din cadrul altor partide,pacat ca noi barbatii nu stim sa fim sensibilizati de necazul altora.Felicitari stimate doamne pt.gestul vostru.
Postat 19 Februarie 2011, 18:09 de eu
gagica lui SEREMI
eventual UMPLUTURILE lui SEREMI:)) in PDL predomina UMPLUTURILE
Postat 19 Februarie 2011, 13:01 de un cetatean
daaaaaa
[10] Este interzisa acceptarea sub orice forma, directa sau indirecta, de catre partidele politice a donatiilor de bunuri materiale sau sume de bani ori prestarea de servicii gratuite facute cu scopul evident de a obtine un avantaj economic sau politic.LEGEA PRIVIND FINANTAREA ACTIVITATII PARTIDELOR POLITICE SI A CAMPANIILOR ELECTORALE Articolul 3 [1] Sursele de finantare a activitatii unui partid politic pot fi: a. cotizatii ale membrilor de partid; b. donatii si legate; c. venituri provenite din activitati proprii; d. subventii de la bugetul de stat. SECTIUNEA a 2-a- Donatii Articolul 5 [1] Donatiile primite de un partid politic într-un an fiscal nu pot depasi 0,025% din veniturile bugetului de stat pe anul respectiv. [2] În anul fiscal în care au loc alegeri plafonul va fi de 0,050% din veniturile bugetului de stat pe anul respectiv. [3] Donatiile primite de la o persoana fizica într-un an pot fi de pâna la 200 de salarii de baza minime brute pe tara la valoarea existenta la data de 1 ianuarie a anului respectiv. [4] Donatiile primite de la o persoana juridica într-un an pot fi de pâna la 500 de salarii de baza minime brute pe tara la valoarea existenta la data de 1 ianuarie a anului respectiv. Persoanele juridice sunt obligate ca la data efectuarii donatiei sa aiba achitate integral toate datoriile fata de bugetul de stat si bugetul asigurarilor sociale de stat. [5] Valoarea bunurilor mobile si imobile donate partidului, precum si a serviciilor prestate acestuia se include în valoarea donatiilor, plafonata conform alin. [1]-[4]. [6] La primirea donatiei sunt obligatorii verificarea si înregistrarea identitatii donatorului. La solicitarea donatorului, identitatea sa poate ramâne confidentiala, în situatia în care donatia se situeaza în limita sumei anuale de 10 salarii de baza minime brute pe tara. Suma totala primita de un partid politic ca donatii confidentiale nu poate depasi 15% din subventia maxima acordata de la bugetul de stat unui partid politic în anul respectiv. [7] Toate donatiile vor fi evidentiate în mod corespunzator în documentele contabile, cu mentionarea datei la care au fost facute si a altor informatii care sa permita identificarea surselor de finantare. Donatiile în natura - de bunuri sau servicii - vor fi reflectate în evidenta contabila la valoarea de piata stabilita în conditiile legii. [8] Lista persoanelor care au facut într-un an donatii a caror valoare cumulata depaseste 10 salarii de baza minime brute pe tara, precum si suma totala a donatiilor confidentiale se publica în Monitorul Oficial al României, Partea a III-a, pâna la data de 31 martie a anului urmator. [9] Lista donatorilor, precum si evidentele contabile ale partidului trebuie sa contina cel putin urmatoarele elemente: numele sau, dupa caz, denumirea, domiciliul sau, dupa caz, sediul; cetatenia sau, dupa caz, nationalitatea donatorului; numarul si seria actului de identitate si codul numeric personal sau, dupa caz, codul unic de înregistrare; valoarea si felul donatiei si data la care a fost efectuata donatia. [10] Este interzisa acceptarea sub orice forma, directa sau indirecta, de catre partidele politice a donatiilor de bunuri materiale sau sume de bani ori prestarea de servicii gratuite facute cu scopul evident de a obtine un avantaj economic sau politic.
Postat 19 Februarie 2011, 12:31 de un cetatean
sunt fundatii pentru asa ceva
18.1. Colectarea fondurilor de la persoanele fizice Principala forma de obtinere a fondurilor din partea persoanelor fizice o reprezinta donatiile. Pentru a obtine donatii, specialistii in marketing social-politic apeleaza, cel mai adesea, la tehnici specifice marketingului direct (alcatuirea unor fisiere ale subscriptorilor, segmentarea acestora, adresarea unor mesaje personalizate, scrisori de multumire catre cei care au contribuit cu diferite sume de bani etc.), dar si la alte metode si tehnici specifice: concursuri, telethon-uri (termen ce are la baza cuvintele “televiziune” si “marathon”, care se refera la transmitere unor emisiuni televizate de lunga durata - 5-6 ore - cu participarea unor personalitati ale vietii publice, pe parcursul carora telespectatorii pot face donatii pentru o anumita cauza sau organizatie, cele mai importante donatii fiind anuntate in direct in cadrul emisiunii), sau, in domeniul electoral, canvassing (deplasarea candidatului sau a unor militanti ai acestuia “din poarta in poarta” pentru a realiza un contact direct cu alegatorii, in scopul colectarii fondurilor, atragerii de voluntari sau al determinarii alegatorilor sa-l voteze pe respectivul candidat) etc. Tot in domeniul electoral, o practica larg raspandita, in special in Statele Unite ale Americii, este cea a „dineurilor cu participare financiara ridicata”, urmate, eventual, de un spectacol. Participantii platesc pe biletul de intrare o suma de 10-20 de ori mai mare decat costul consumatiei, diferenta intrand in contul de finantare a campaniei electorale. Cu aceste ocazii, se pot organiza si alte manifestari aducatoare de bani: tombole, vanzarea unor obiecte etc., iar candidatul va avea posibilitatea sustinerii unei scurte alocutiuni. Organizarea de evenimente pentru atragerea de donatii poate imbraca forme dintre cele mai diferite.
Postat 19 Februarie 2011, 12:21 de woow
sunt fundatii pentru asa ceva
Persoanele fizice pot face donatii organizatiilor sociale sau politice, le pot lasa mostenire, prin testament, anumite bunuri sau sume de bani, sau pot plati fie cotizatii (daca sunt membri ai respectivei organizatii), fie direct contravaloarea unor produse sau servicii de care beneficiaza (daca fac parte din unul din grupurile-tinta vizate de organizatie). In tarile dezvoltate, persoanele fizice sunt incurajate sa contribuie cu sume de bani la activitatile diferitelor organizatii sociale, aceste sume beneficiind de avantaje fiscale similare celor acordate firmelor care fac sponsorizari.
Postat 19 Februarie 2011, 12:19 de woow
din prisma PDL
copii aia chiar au nevoie de ajutor daca nici alimente BUNICII nu le pot asigura, sau e publicitate POLITICA:)) deci atentie bunici ii puteti creste sau nu i puteti creste , copii au dreptul la SANATATE< CALDURA, nu sunt obiecte de decor pentru suflet-ATENTIE!NU PUTEM SACRIFICA copii pentru ca asa vor muschii unora
Postat 19 Februarie 2011, 12:08 de woow
cabinet seremi
care din domnisoarele din poza e gagica lui seremi?
Postat 19 Februarie 2011, 12:06 de risc
pentru woow
ca si replica la comentariul tau URACIOS-acei copii sa stii dragul meu ca au nevoie de ajutor financiar, material,sunt inconjurati de dragostea acelor bunici (dragoste pe care nu ar gasi-o poate la nici o familie adoptiva, si mai mult nu i-ar adopta pe toti 4). Bunicii fac eforturi sa -i creasca, sa-i tina in scoli.si nu duc o viata de sobolani, cum tu probabil duci.Asa ca ar fi bine sa mergi acolo cu ceva la acei copii minunati si apoi sa comentezi.Asa ca, incearca sa fii mai bun si o sa fii mai fericit!
Postat 19 Februarie 2011, 11:38 de eva
Felicitari !
frumos din partea lor !
Postat 19 Februarie 2011, 00:32 de cetatean
asta este ajutor, atat poate PDL
mai ce ajutor este asta gasiti famiili care sa i adopte nu i lasati sa duca o viata de sobolani, macar sa le fi dus LEMNE< UN PORC , O VITA <MASINA DE SPALAT sau macar un uscator de haine, halal ajutor din partea lui SEREMI< atata poate!
Postat 18 Februarie 2011, 19:06 de woow
frumos gest din partea PDL
dar pacat ca sunt reprezentative care au APTITUDINI DE UMPLUTURI:)) UMPLU golul din sufletul SARACULUI care normal ca primeste :))ce sa faca are de ales daca e de umplutura umplutura sa fie:))
Postat 18 Februarie 2011, 18:57 de felicitari!
count display

FOTO BIHOREANUL

 • Ali, 'Motanul': Un orădean cu origini siriene este toboşarul celei mai în vogă trupe din România, The Motans (FOTO)
 • Investiţie de peste 700.000 euro. Prima seră hidroponică de roşii cherry din Bihor a fost inaugurată la Toboliu (FOTO)
 • Mai repede! Drumul de Sântandrei peste câmpuri ar putea fi dat în folosinţă în luna noiembrie (FOTO)
 • Rămas bun! Jurnalistul Andrei Şandor a fost condus pe ultimul drum cu muzica formaţiei Toto (FOTO / VIDEO)
 • Regulamentul locurilor de joacă. Orădenii din Ioşia sunt revoltaţi de gălăgia provocată de părculeţul din strada Lăpuşului (FOTO)
 • Proiect internaţional: Studenţi din Asia, la Universitatea din Oradea (FOTO)
 • Şefii PSD, UDMR şi ALDE din Consiliul Judeţean şi-au 'premiat' primarii: 'Banii se împart prin vot politic' (FOTO)
 • Vara şantierelor: De săptămâna aceasta mai multe străzi din toată Oradea vor fi blocate pentru lucrări (FOTO)
 • Sărbătoare nemţească: Tineri germani din ţară şi din străinătate au cântat şi au dansat în centrul Oradiei (FOTO/VIDEO)
 • În vizită la transmisioniştii militari: Bihorenii au putut vedea dotările Centrului 54 Comunicaţii Oradea (FOTO/VIDEO)

TIMP LIBER

Timp liber

CURS VALUTAR

 • 1 USD = 3.8697 RON
 • 1 EUR = 4.5959 RON
 • 1 HUF = 0.015 RON