URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
12 Aprilie 2022, 11:30

Tâlharul care a ameninţat că-şi taie gâtul în faţa poliţiştilor din Oradea a fost reţinut. A atacat trei femei într-o singură zi

Tâlharul care a ameninţat că-şi taie gâtul în faţa poliţiştilor din Oradea a fost reţinut. A atacat trei femei într-o singură zi foto: captura Facebook Grupul Info Trafic BIHOR & ORADEA/Alin Mechereş
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Tâlharul care a fost prins luni, în urma unei ample operaţiuni a poliţiştilor orădeni în cartierul Rogerius, și a amenințat că își taie gâtul a fost reţinut pentru 24 de ore şi urmează să fie prezentat în faţa procurorului, pentru audieri. Tânărul, care încă nu a împlinit 18 ani, a atacat trei femei într-o singură zi, ameninţând-o pe una dintre ele, dar şi pe un martor cu un cuţit.

Informaţiile apar într-un comunicat pe marginea cazului, transmis, marţi, de Biroul de presă al Poliţiei Bihor. Potrivit documentului, adolescentul a comis prima tâlhărie luni, în jurul orei 8.50, pe strada Blaise Pascal din Oradea. A atacat o femeie în vârstă de 59 ani, smulgându-i o poşetă şi o plasă pe care aceasta le ţinea în mână. Agresorul, despre care BIHOREANUL a dezvăluit deja că se numeşte Dănuţ Balogh, a fugit imediat după faptă spre strada Moldovei, unde a abandonat lucrurile furate deoarece a fost surprins de un martor pe care, zic poliţiştii, l-a ameninţat cu un cuţit ca să-şi asigure scăparea.

Ulterior, în intervalul orar 13.15 – 13.20, Balogh a acostat o orădeancă în vârstă de 79 de ani, în pasajul subteran de pe Bulevardul Dacia. I-a smuls plasa cu produse  alimentare și un portmoneu cu bani, după care a fugit, iar o jumătate de oră mai târziu, a făcut o nouă victimă.

De astă dată, a urmărit o femeie în vârstă de 70 ani, iar când aceasta a intrat în scara unui bloc de pe strada Italiană, i-a pus cuţitul la gât, i-a smuls portmoneul cu bani şi a fugit. Din fericire, zic poliţiştii, septuagenara nu a suferit leziuni fizice în urma agresiunii.

Ameninţa că-şi taie gâtul

Tâlharul, după cum a relatat deja BIHOREANUL, a fost prins luni, la scurt timp după ultima sa faptă, în apropierea Parcului Olosig, în urma unei operaţiuni ample desfăşurate de poliţiştii orădeni și care nu a fost lipsită de incidente. Văzându-se încolţit, Balogh a scos din nou cuţitul şi a ameninţat că-şi taie gâtul. El a fost în final imobilizat şi dus la sediul Poliţiei Municipiului Oradea, pentru cercetări. Poliţiştii au recuperat de la individ toate bunurile furate.

Balogh, care e din Ciumeghiu, dar locuieşte fără forme legale în Gepiu, s-a ales cu dosar penal pentru două infracţiuni de tâlhărie calificată şi o faptă de tâlhărie. El a fost reţinut pentru 24 de ore, iar marţi va fi prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, unde procurorul va decide dacă-i va solicita arestarea. Cercetările sunt continuate de polițiștii Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Persoanei Oradea, sub supravegherea procurorului.

Recidivist

La doar 17 ani, Dănuţ Balogh are deja condamnări pentru trei furturi din tren, dar şi pentru o tâlhărie violentă comisă în 2018. 

În bandă cu alţi doi tineri, atunci, el a atacat o orădeancă, pe care au lovit-o cu un par şi i-au smuls poşeta în care victima avea bani şi telefonul mobil. În urma jafului, femeia a ajuns la spital, având nevoie de 30 de zile de îngrijiri medicale.

Ulterior, în timpul procesului, tânărul s-a ales cu o nouă acuză, cea de încălcare a solemnităţii şedinţei, după ce, la un termen de judecată, nervos că dezbaterile s-au amânat, a început să înjure oamenii, inclusiv pe judecător.

Fiind minor, însă, Balogh a scăpat doar cu măsura internării într-un centru educativ timp de 2 ani și 2 luni, perioadă care, însă, după cum se vede, nu i-a fost deloc de folos...

UPDATE. În Arest

În urma audierilor de marţi, Dănuţ Balogh a fost prezentat de procuror la Judecătoria Oradea cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În timpul dezbaterilor, tânărul a solicitat judecătorului de drepturi şi libertăţi să respingă solicitarea şi să dispună o măsură mai blândă, a arestului la domiciliu ori a controlului judiciar. Cererea lui a fost respinsă, însă, de magistrat care a emis pe numele lui un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile. Balogh mai poate contesta măsura la Tribunalul Bihor. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Amenintare ca-si taie gatul?
Pe cine a impresionat cu acesta fapta??? De nu l-au lasat sa-si indeplineasca dorinta??, Sau i-au fost mila de el cuiva???
Postat 13 Aprilie 2022, 07:44 de User anonimizat
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON