După mai bine de un an, rectorul Universităţii din Oradea, Constantin Bungău, a scăpat de povara controlului judiciar. Curtea de Apel Oradea a decis, luni, să revoce această măsură preventivă, atât în cazul lui Bungău, cât şi pentru ex-decăniţa Facultăţii de Ştiinţe Socio-Umane, Floare Chipea, şi pentru psihologa Camelia Dindelegan. Hotărârea este definitivă.
Aşa cum se ştie, toţi trei sunt protagonişti într-un proces de corupţie, aflat pe rolul Tribunalului Bihor. În cazul rectorului Universităţii, procurorii DNA Oradea au reţinut infracţiunea de luare de mită, în formă continuată, Floare Chipea este judecată pentru trafic de influenţă şi luare de mită, ambele în formă continuată, psihologa Camelia Dindelegan este acuzată de cumpărare de influenţă în formă continuată şi dare de mită în formă continuată, iar soţul ei, preotul ortodox Marin Dindelegan, e inculpat pentru complicitate la cumpărare de influenţă în formă continuată şi complicitate la dare de mită în formă continuată.
Bungău este acuzat de DNA că ar fi luat mită "bunuri materiale în valoare de aproximativ 1.902 lei", iar Chipea "foloase în valoare totală de 7.950 lei", ca să o ajute pe Camelia Dindelegan să promoveze un concurs pentru gradul didactic de profesor universitar la Facultatea de Ştiinţe Socio-Umane.
Scandalul a izbucnit pe 21 iunie 2016, când toţi cei patru au fost reţinuţi de procurorii DNA. Trei zile mai târziu, judecătorii i-au trimis în arest la domiciliu, măsură menţinută timp de o lună.
Din 25 iulie 2016, cu excepţia lui Marin Dindelegan, care nu a mai primit nicio restricţie, Bungău, Chipea şi Camelia Dindelegan au fost puşi sub control judiciar. Între timp, la finalul lunii august anul trecut, toţi au fost trimişi în judecată. Procesul are un nou termen fixat pe 8 noiembrie.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.