URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
16 Octombrie 2021, 12:40

Record de decese Covid în Bihor pentru valul IV: 13 pacienți au murit în ultima zi, când au fost descoperite încă 426 noi infectări

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cu peste 4.000 de locuitori identificaţi oficial cu virusul SARS-CoV-2 şi spitalele din judeţ pline, în Bihor se înregistrează un nou nivel maxim de decese survenite într-o singură zi, pe fondul infectărilor, în al patrulea val al pandemiei.

Potrivit unei actualizări privind situaţia epidemiologică dată publicităţii sâmbătă dimineaţă de către Direcţia de Sănătate Publică şi Prefectura Bihor, bilanţul deceselor de la începutul pandemiei a ajuns la 1.742, în ultima zi încetând din viaţă încă 13 bihoreni, cei mai mulţi din acest sezon.

Surse medicale au declarat BIHOREANULUI că dintre cele 13 persoane, care aveau între 45 şi 86 de ani, 12 au decedat în secţiile ATI ale spitalelor Municipal, Pelican şi Judeţean din Oradea, iar una la domiciliu, în Beiuş. De asemenea, 12 erau nevaccinate şi una vaccinată în primăvară, toate suferind şi de boli cronice, de la hipertensiune arterială şi obezitate la diabet zaharat şi cardiopatii ischemice ori accidente vasculare cerebrale.

În ultima zi au fost confirmate în judeţ încă 426 persoane infectate, în urma efectuării a 1.773 teste (rata de pozitivare fiind de 24,02%), ceea ce ridică la 36.826 totalul îmbolnăvirilor înregistrate în Bihor de la începutul pandemiei, până în prezent 30.707 încheindu-se cu vindecări.

La zi, în întregul judeţ sunt 4.377 cazuri Covid active, din care 665 tratate în spitale. În Oradea, potrivit DSP şi Prefecturii Bihor, la ora 8.30 a dimineţii de sâmbătă erau ocupate 66 din cele 71 paturi ATI Covid, dar trebuie subliniat că acestea se ocupă în câteva minute de la decesul unui pacient şi că la UPU sunt îngrijite zilnic persoane infectate în stare gravă pentru care se aşteaptă eliberarea unui loc în secţiile de Terapie Intensivă.

Cu tot mai multe infectări, incidenţa pe localităţi (număr de persoane infectate raportat la totalul populaţiei) îşi continuă ritmul crescător. În Oradea, de exemplu, unde vineri a fost instituită şi carantina pe timp de noapte pe durata întregii săptămâni, incidenţa a urcat sâmbătă dimineaţă la 8,8/1.000 locuitori (după ce cu o zi înainte fusese de 8,43), în municipiu existând 1.983 persoane diagnosticate cu Covid.

Cele mai mari incidenţe sunt în Toboliu (13,51), Ceica (12,88) şi Spinuş (12,23), în alte 34 de comune şi oraşe fiind mai mare de 6 cazuri Covid la mia de locuitori.

În ce priveşte campania de vaccinare, în cursul zilei de vineri au fost vaccinate în Bihor 2.501 persoane, numărul celor imunizate cu schema completă ajungând la 151.319 persoane (la o populaţie eligibilă de 540.225 persoane cu vârste peste 12 ani). Totalul persoanelor vaccinate cu doza booster a urcat la 14.546.

 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
@georgemarian
Aseara am fost la un priveghi, la o persoana de care ma leaga extrem de multe amintiri placute, in varsta de 64 de ani moarta de covid. Era supraponderala, diabetica, cu hipertensiune, nevaccinata, in schimb era impotriva vaccinarii dar foarte credincioasa, mergea la biserica. Preotul a facut o elucubratie dupa slujba (in cerc restrans, ce-i drept, 3 persoane, eu si el) la care concluzia era ca daca ne vaccinam cu 5-6 doze (era sigur ca o sa mai trebuiasca si altele in cativa ani), o sa ne dirijeze astia din umbra ca pe papusi: tu acuma faci aia, tu acuma faci ailalta, tu gandesti aia...etc. Mi-a venit sa-i foot una in mecla! Adica omul nu realiza ca mortul din spatele lui, e mort de covid! N-am facut-o pt simplu motiv ca erau si mama si sotia acolo, i-am spus doar ca fiecare cu parerile lui si am parasit grupul. Daca nu era covidul, persoana mai traia, nu stiu cat timp dar mai traia, luand zilnic pumnul de pastile. Ti-am spus toate astea sa-ti incarc constiinta cu moartea ei! Tie si celorlalti ca tine care propovaduiti nevaccinarea. Abtineti-va! Omul sa gandeasca fiecare pt el, nu va mai erijati in atoatestiutori, apostoli sau jizas si nu incercati sa influentati pe nimeni, nici sa se vaccineze, nici sa nu se vaccineze! Ce faceti voi este crima! Sunt absolut convins ca la amploarea cu care se desfasoara lucrurile pe internet, in viitorul nu foarte indepartat, CP se va completa cu cateva articole care vor incrimina cu ani grei de inchisoare manipularea on-line, adica ce faceti voi! Nu sunt deloc surprins sa vad ca faci si tu parte din gasca de asa-zisi credinciosi pupatori de moaste si cunoscator de biblie pe de rost. Astept cu interes sa faca o forma grava de covid cineva de la tine din familie, sa stea cateva zile pe la ATI (nu sunt nesimtit, nu doresc moartea nimanui) si dupa ce-si revine sa-si faca vaccinul. Ar fi pedeapsa suprema pt un nimic ca tine! Sa vad atunci cum mai croncani!
Postat 18 Octombrie 2021, 07:09 de Kid
Pt Pinonel
Păstorii buni au grijă de turmă, nu dau cu paru și nici nu se urcă cu picioarele pe ea. Nu toți păstorii sunt buni, nu toți sunt de la Dumnezeu. Farisei și cărturari și preoți lumești au fost din cele mai vechi timpuri. Dar Dumnezeu a dat de pământ cu păstori din ăștia. Cine nu e cu noi, a zis Domnul Isus, e împotriva noastră. Cine-i impotriva noastră e împotriva Lui! Și nu-i prea văd bine pe ăștia. Dar Dumnezeu îngăduie, are răbdare, lasă lucrurile să curgă, pe el timpul nu-l afectează, e fără început și fără sfârșit dar supraveghează totul de sus. Vede deasupra vaccinaților și deasupra nevaccinaților și deasupra guvernului mondial. Va lua atitudine când va considera El, nu noi, pentru că la El e toată înțelepciunea, la noi așa, spre mulțimea vidă. Arhiepiscopul a zis să ne "coborâm pe pământ", Domnul Isus a zis "să privim spre cer"! Simți diferența?
Postat 17 Octombrie 2021, 01:17 de georgemarian
romania a oprit pandemia
https://www.libertatea.ro/opinii/practic-am-oprit-pandemia-iohannis-a-uitat-insa-sa-i-spuna-si-ei-3735554
Postat 16 Octombrie 2021, 19:18 de tepes
Lucian Duta-Medic de top acuză: NU există tratamente în spitale, oamenii mor, iar medicii tac!
@tepes [ https://www.youtube.com/watch?v=xlRumnhbSuY ]. Trebuie vazut! Se pare ca romania se imunizeaza trecind prin boala. Cu pierderile aferente. Atentie mare la sistemul medical,ministere,arafati
Postat 16 Octombrie 2021, 17:43 de excalibur
Pastorul mana turma, nu turma pe pastor! Pt. oile ratacite are toiagul
Arhiepiscopul Hrisostomos al II-lea al Ciprului a anunțat că angajații acestei biserici care nu sunt vaccinați nu vor putea reveni la muncă. „Astăzi[30 iulie a.c.], am făcut un anunț: când se întorc la muncă, pentru că într-o săptămână plecăm în vacanță, cei care nu au fost vaccinați trebuie vaccinați. Cei care nu sunt vaccinați nu ar trebui să se întoarcă la muncă, trebuie să se considere concediați. Îi voi concedia și nu discut despre asta cu nimeni. Ori sunt convinși și se vaccinează sau sunt concediați. Asta e tot. Ar trebui să învețe să-i respecte pe ceilalți. Voi convoca Sfântul Sinod foarte curând după sărbători, pentru că toată lumea trebuie să coboare pe pământ ”, a spus arhiepiscopul, la postul Omega TV, citat de Orthodox Times.
Postat 16 Octombrie 2021, 17:22 de pinonel
https://www.youtube.com/watch?v=xlRumnhbSuY
https://www.youtube.com/watch?v=xlRumnhbSuY
Postat 16 Octombrie 2021, 16:32 de tepes
Voi, la Bihoreanul, ați fost toți corigenți la aritmetică?
Ce dreac de calcule nu vă sunt clare? La ce rezultate dau oficial "liberalii" nici Arahat nu mai vrea să se sincronizeze. Conform cifrelor oficiale, cu infectarea 1 la 20 pe tulpina "actualizată", România e 100% trecută prin Covid. Vai, vouă, măscărici și propagandiști.
Postat 16 Octombrie 2021, 13:33 de KP
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON