URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 05 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
22 Martie 2021, 18:30

Primăria Oradea demolează barăcile grănicerilor pentru a face loc viitorului spital de infecţioase (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Primăria Oradea a început luni demolarea clădirilor parazitare de pe amplasamentul fostei unităţi de grăniceri pentru a face loc viitorului spital de boli infecţioase şi pneumologie din strada Vlădeasa 1.

Potrivit șefului Direcţiei Patrimoniu Imobiliar, Lucian Popa, demolările nu vor afecta, cel puţin în primă instanţă, clădirea fostului manej.

"Deocamdată se lucrează la pregătirea amplasamentului. Firma SMZ, care se ocupă de demolările Primăriei, a început dezafectarea clădirilor parazitare şi evacuarea materialelor şi molozului. Demolările nu vor afecta, cel puţin în această etapă, clădirea fostului manej", a declarat directorul Popa.

Noua clădire, care urmează să fie ridicată din fonduri europene, va prelua secţiile de Boli Infecţioase şi de Pneumologie care în prezent funcţionează în spaţii necorespunzătoare în strada Republicii şi respectiv în strada Izvorului.

Viitorul spital, estimat la 30 milioane euro, ar urma să aibă două secţii de Infecţioase cu câte 50 paturi, plus o rezervă de alte 50 paturi în conservare pentru situaţii epidemice, o secţie de Pneumologie cu 100 paturi şi una cu 30 paturi pentru tratarea bolnavilor TBC.

Viitorul spital va avea, de asemenea, o secţie proprie de Imagistică şi una de Terapie Intensivă.

Terenul, cu o suprafaţă de 3 hectare, necesar construcţiei spitalului a fost pus la dispoziţia municipalităţii de către Consiliul Judeţean Bihor printr-o hotărâre din noiembrie 2020.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Parazitare sunt din 2006
Din 2006 sunt ale Consiliului județean, ca atare au devenit parazitare în ultimii 15 ani, și nu sunt bărăci, unele sunt foste ateliere specializate în reparații armament mijloace mobilitate și lupta. Sunt curios cum se va rezolva cu manejul, clădire istorica si a 2-a cea mai mare în Europa. Asa ca jurnalistule când vorbești de barăci fii mai documentat, nu pupa ghiulul municipalitatii, fii impartial și nu fi tolomac, fiindcă insulti o istorie. Și a devenit o istorie datorita incompetentei politice.
Postat 23 Martie 2021, 12:32 de Marcelo1989
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON