URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 03 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
10 Octombrie 2018, 23:20

Prima reacţie a lui Liviu Dragnea după eşecul referendumului: ar vrea eliminarea pragului!

Prima reacţie a lui Liviu Dragnea după eşecul referendumului: ar vrea eliminarea pragului! sursa: adevarul.ro (Mediafax FOTO)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a avut, miercuri, prima reacţie după eşecul referendumului pentru familia tradiţională, lăsând să se înţeleagă că vrea eliminarea pragului la consultarea populară.

"Noi stăm agăţaţi de un număr ipotetic de oameni care ar putea fi prezenţi la un referendum, oricare ar fi el, în România. Ştim că sunt milioane de români în afara ţării cu drept de vot. Ideea de cvorum se dovedeşte că de fapt diminuează sau inhibă prezenţa la vot. Dimpotrivă, cei care sunt împotriva întrebării din referendum au la îndemână boicotul referendumului. Eu am spus-o de mai multe ori, în momentul în care ar fi un referendum fără prag, s-ar mări prezenţa, pentru că cei care sunt împotrivă ar veni să spună «nu» pentru că este jocul majorităţii. (...) A fost o voinţă de participare de 4 milioane de români, alţii au boicotat, ăsta e rezultatul şi mergem înainte", a declarat miercuri Liviu Dragnea în Parlament, potrivit adevarul.ro.

Conform sursei citate, el i-a acuzat de manipulare pe cei care au spus că acest referendum a fost făcut în interesul partidului sau în interesul său. De asemenea, a subliniat că referendumul nu a fost asumat în niciun fel de PSD, partidul făcând doar o campanie de informare.

"S-a spus că este referendumul PSD-ului, că este referendumul meu, am auzit chiar oameni de foarte bună credinţă care spuneau că în spatele întrebării respective ar fi un interes de al meu sau interes al PSD-ului. Deci n-a fost niciun fel de limită în această materie de manipulare. Până la urmă a fost o voinţă de participare de 4 milioane de români care au vrut să-şi exercite un drept de vot, alţii au boicotat, ăsta este rezultatul şi mergem înainte", a spus Dragnea potrivit site-ului stirileprotv.ro.

Întrebat dacă rezultatul referendumului a fost un eşec, aşa cum a afirmat Codrin Ştefănescu, Dragnea a spus că ar fi un eşec al celor care au votat "Da", nu un eşec al partidului. 

Întrebat de jurnalişti dacă va exista la nivelul conducerii PSD o analiză a acestui referendum, Dragnea a spus că nu există motive pentru o astfel de şedinţă.

În continuare, însă, arată site-ul stirileprotv.ro, liderul PSD a insistat chiar să arate că numărul celor care au votat la referendum ar putea fi privit chiar ca o victorie pentru social-democraţi, chiar dacă acest referendum nu a fost validat. "Sunt aproape 4 milioane de români care au votat? Şi dintre ei, un procent uriaş care au votat DA? Şi atunci înseamnă că este eşecul fiecărui cetăţean român care a votat?", a spus Dragnea, la chestionările ProTV.

După cum se ştie, la referendumul de duminică s-au prezentat la urne 3.857.308 de alegători, reprezentând 21,10% din numărul persoanelor înscrise pe liste. Pentru ca acesta să fie validat, potrivit legii, era nevoie ca la urne să se prezinte cel puţin 30% dintre alegători.

91,56% dintre participanţi (3.531.732 persoane) au votat că vor modificarea Constituţiei, 6,47% (249.412) au spus NU, iar Voturi valabil exprimate la răspunsul ‘DA’ au fost 3.531.732, reprezentând 91,56% din numărul participanţilor, voturi valabil exprimate la răspunsul ‘NU’ - 249.412, adică 6,47%, iar 1,97% (76.111) au fost voturi nule.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
O idee foarte PROASTA!
Dupa logica lui Dragnea s-ar putea valida un referendum cu un singur vot! Ce aberatie! Nu toate probleme sociale au raspunsuri care pot fi exprimate prin DA sau NU (ALB sau NEGRU) si nu este normal sa obligi pe cineva sa-si exprime votul in astfel de termeni absoluti. In mod normal, inainte de referendum, organizezi dezbateri, convingi populatia de necesitatea unei masuri si pui o intrebare corecta, la care se poate vota cu DA sau NU. Poate se organizeaza maine referendum daca suntem de acord sa mearga tot PSD-ul la puscarie! Ar fi corect?
Postat 11 Octombrie 2018, 15:07 de Petcu
CE chestie
Nu știu fraierii ăștia cum sa fugă de PUȘCĂRIE, atunci pedeapsa cu moartea pentru ei
Postat 11 Octombrie 2018, 11:25 de Sandu1206
Noul referendum fara prag
"schimbam constitutia sa fie liviu liber ca pasarea cerului, sa desfiintam dna, parchete, puscarii si tot ce il paste pe el, eliminam publicarea lui in monito si il tinem la secret?" Voteaza o persoana, ca se tine la secret referendumul hotiei si brusc se modifica. Asta e prost ca noaptea, oare chiar nu il elimina careva ori la.l propriu ori la figurat? Deja prostia lui e acuta, are nevoie de tratament de specialitate la vreun spital de neurologie.
Postat 11 Octombrie 2018, 08:45 de poiu
Măi, măi...
N-aș fi crezut că voi fi vreodată de acord cu Dragnea, dar, na, iată că sunt. Eliminarea pragului ar transforma referendumul într-un veritabil exercițiu democratic, obligându-i pe cei care până acum s-au ținut de boicoturi să meargă să voteze dacă își doresc cu adevărat un anumit rezultat prin exprimarea obligatorie a punctului lor de vedere.
Postat 11 Octombrie 2018, 07:12 de Shogun
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON