URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
05 Octombrie 2022, 17:05

Prețul lemnului de foc, plafonat la 400 de lei pe metrul cub. Vezi prețurile la brichete și peleți!

Prețul lemnului de foc, plafonat la 400 de lei pe metrul cub. Vezi prețurile la brichete și peleți! foto: arhivă
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a anunțat că Guvernul a aprobat miercuri plafonarea la 400 lei a preţului pe metrul cub de lemn de foc. 

"Astăzi am aprobat această ordonanţă de urgenţă prin care preţul la lemnul de foc, tocătură provenită din lemn, rumeguş şi restul de lemn se stabileşte la 400 lei pe metrul cub cu TVA inclus, respectiv la brichete de lemn se stabileşte un preţ maxim de 1.500 lei pe tonă cu TVA inclus şi la peleți (...) este maximum 2.000 lei pe tonă cu TVA inclus", a afirmat Tanczos Barna, după şedinţă, conform Agerpres.ro.

Potrivit acestuia, măsura e menită să vină în sprijinul cetăţenilor care sunt afectaţi de creşterile de preţuri.

"Este preţul final, se referă la toţi cei care vând lemn de foc. Nu există în momentul de faţă o propunere de compensare, este doar plafonarea preţului", a subliniat Tanczos Barna conform sursei citate.

Dacă agenții economici nu se vor conforma și vor vinde la prețuri mai mari decât cele amintite, vor fi sancționați.

Ordonanța va intra în vigoare în 10 zile de la publicarea în Monitorul Oficial.

HotNews.ro notează că, inițial, în proiectul de Ordonanță de urgență aflat pe agenda executivului, se prevedea o plafonare la 500 de lei / metrul cub de lemn de foc. Guvernanții au decis, totuși, să scadă suma la 400 de lei.

Potrivit premierului Nicolae Ciucă, măsura vizează peste 3 milioane de gospodării, care folosesc lemne de foc. Prețurile includ TVA.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
Romsilva rules
[ www.rosilva.ro/rnp/preturi_vanzare_m_l_p_2022__p_1600.htm ]. Evident ca romsilva e in evul mediu si bihoreanul rejecteaza link-uri http. OmG
Postat 06 Octombrie 2022, 07:51 de excalibur
Romsilva rules
Aici gasim pretul lemnului, pe judete, licitatii masa lemnoasa: [ ]. Pret adjudecare mediu- lei/mc . Cam 300lei/mc in medie, bihor 354. Lemnul se vinde la client la metru ster.( 1ms~0.6mc). Deci cam 180lei/ms. Pe olx e 400-450lei/ms. E rezonabila plafonarea la 400lei/mc. Interesant e ca romsilva vinde la LICITATIE. Deci vin samsarii de lemne si sunt dispusi sa dea pina la 400 lei, sa-si puna adaos si sa-l vinda la >1000lei, la brico [ https://www.bricodepot.ro/incalzire-si-climatizare/combustibili/lemn-de-foc-fag-1-x-1-x-1-8-m.html ]. Un delir marca psd-pnl-udmr...
Postat 06 Octombrie 2022, 07:49 de excalibur
Bine fac
Prețul la Peleti este mult prea mare având in vedere ca s-au scumpit de 4 ori. Prețul la lemn nu sa scumpit de 4 ori. Nici la curent. Păcat ca in țara asta nu interesează pe nimeni cum a crescut prețul la Peleti de 4 ori nejustificat
Postat 05 Octombrie 2022, 23:45 de Marius26
Dictatura?
Odată ce dictezi prețuri unor antreprenori e clar dictatura! Serbia a fost prima tara care a plafonat prețurile la peletii la 350€\tona iar în următoarele zile toți producătorii au pus lacătul pe fabrici. Oare ma întreb de ce nu ați plafonat prețul la electricitate ,combustibili și gaz? Știm raspunsul:sunteți niște guvernanți de tip marionetă pe care papușarul cel senil pe nume "Bideu" va dirijează. În aceste condiții în România nu se vor mai găsii peletii , bricheti și lemne de foc deoarece costurile de producție actuale v or depasii suma propusa la plafonare și nimeni nu va face munca voluntara datorita proastei dumneavoastră conduceri administrative .Reveniți cu prețurile la gaz, curent, motorina la preț de 2020 și ve ți vede o scădere în piață al tuturor prețurilor. Normal ca nu puteți deoarece curentul nostru merge la alții în UE, resursele la fel și uite asa facem încet încet foamea . România nu mai este un stat democratic în aceste condiții din păcate.
Postat 05 Octombrie 2022, 22:44 de Adrian_Preda
plafonam, dar fara sa subventionam
"Nu ai voie sa vinzi mai scump de atat, dar nu iti platim diferenta." Drujba si fierestraul de la gatar merg tot pe motorina care e scumpa si pe curent (care nu e subventionat ptr firme). Cum era daca in plina pandemie de corona in 2020 inchideau restaurante si hoteluri fara sa le dea absolut nici un ban, nici un sprijin, nici o subventie ca sa tina angajatii si firma pe picoare?
Postat 05 Octombrie 2022, 21:38 de unu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON