URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 03 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
26 Martie 2019, 09:55

Polițista cu cuțitul: Purtătoarea de cuvânt a Poliției Bihor și-a expus tablourile realizate printr-o tehnică specială (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Purtătoarea de cuvânt a Poliţiei Bihor, Alina Dinu, a debutat și în lumea artistică. Aceasta a expus, luni seară, în Cetatea Oradea, 14 tablouri realizate printr-o tehnică specială. Mai exact, în loc de pensulă a pictat cu... cuţitul.

Expoziţia "Tuşe de suflet", prima vernisată de Alina Dinu, a adunat peste 30 de persoane, printre care colegi poliţişti, purtători de cuvânt ai unor instituţii din Bihor, prieteni ai autoarei şi curioşi.

Pictura, portiţa de ieşire

În deschiderea evenimentului, Angela Lupşea şi Anca Popescu Raţiu au vorbit despre talentul din spatele femeii cu uniformă.

"Alina foloseşte culori vii în pictura sa, semn că este mult entuziasm în Poliţia Română", a glumit Anca Popescu Raţiu.

La rândul ei, Alina Dinu a precizat că pictura reprezintă calea care o ajută să se deconecteze de lumea care o înconjoară, implicit de la muncă.

"Mie nu îmi place să imit realitatea, eu vreau să transmit senzaţii, emoţii prin ceea ce fac", a declarat purtătoarea de cuvânt, care în aceeaşi zi a fost avansată la gradul de comisar şef.

Întrebată când şi-a descoperit acest talent, Alina a mărturisit că pictura a fost o pasiune din copilărie, că mereu se vedea "cu şevaletul în faţă", dar a început abia după ce "dorinţa de a picta a fost mai mare decât frica de a eşua".

Instrument neobişnuit

Pentru a realiza cele 14 tablouri expuse, autoarea nu a folosit pensule, cum s-ar crede, ci cuţite speciale pentru pictură. Ele au diferite forme şi mărimi, iar mişcările sunt asemenea întinderii untului pe pâine, dar cu mai multă creativitate.

"Sunt fascinată de tuşele lăsate de cuţit. La acestea eu nu mai trebuie să le fac umbre, pentru că, fiind scoase din relief, au propria lor umbră", a spus ea.

La evenimentul de luni seară au fost prezenți să o susţină pe pictoriţă şi alţi purtători de cuvânt cum ar fi Camelia Roşca, de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Oradea, Ioana Lascău, ofiţer de presă în cadrul Biroului Poliţiei, Laura Bondar, de la Poliţia de Frontieră, dar şi Adina Bîrda, de la Penitenciar. De altfel, inclusiv Marius Paul Hliban, şeful instituţiei de deţinere din Oradea, a fost prezent la eveniment.

Expoziţia va rămâne în Cetate, Corpul A, camera 21, timp de două săptămâni, timp berechet pentru curioşi să vadă partea artistică a poliţistei Alina Dinu.

De precizat că, înainte de vernisaj, expoziţia a putut fi vizitată şi de oaspeţii Poliţiei bihorene la festivităţile ocazionate de Ziua Poliţiei Române.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON