URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 03 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
15 Mai 2018, 19:05

Plantări de primăvară: Aproape 300 de arbori sădiţi în Oradea (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Firma Adenandra, angajată de Primărie pentru campania de plantări de primăvară, a sădit în Oradea 272 de arbori din trei specii: platani, stejari şi frasini.

Mai precis, conform unui comunicat al municipalității, transmis marţi, au fost plantaţi 178 de platani, 5 stejari şi 89 de frasini, în mai multe zone din oraş: cartierul Nufărul, B-dul Dacia, str. Secarei, str. Codrilor, Parc I.C Brătianu, str. W. Shakespeare, Piaţa Unirii, Parc Onisifor Ghibu, Parcare Aquaparc Nymphaea, Parc Ghioceilor, str. O. Goga, str. Feldioarei, str. Emilian Mircea Chitul, Dragoş Vodă, Parc Bălcescu, Mal Pârâul Peţa, Parc Padişului, Republicii pietonal.

Toţi puieţii sădiţi au o înălţime de patru metri, o circumferinţă de 24 de cm şi au fost prevăzuţi cu balot de pământ, astfel încât să nu se usuce, ci să prindă rădăcini. Totodată, fiecare copac va avea un tutore, astfel încât să crească drept. Muncitorii Adenandra au obligaţia să întreţină puieţii timp de doi ani.

Pentru copacii plantaţi în această campanie, Primăria a plătit 282.880 lei (fără TVA). Asta înseamnă că preţul plantării unui puiet se ridică la 1.040 lei.

Pe de altă parte, municipalitatea menţionează că a demarat licitaţia pentru achiziţia a alţi 2.100 de arbori, care vor fi plantaţi în oraş în perioada 2019 - 2021.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
parcul de langa lotus nu ofera nici un pic de umbra vara
bine ca se planteaza, pt ca banii oricum se strica pe tot felul de chestii. de ce nu s-au plantat niste arbori/pomi la fel in parcul nou de langa lotus? trebuia facut asta in urma cu 3ani, locul este prost organizat din acest pdv pt ca nu ai absolut nici un loc unde sa stai cu copiii la umbra vara.
Postat 16 Mai 2018, 10:41 de roger
Are balta peste
Acum că știm cât ne costă plantarea unui pomișor, am putea afla cum s-a valorificat lemnul rezultat în urma defrișărilor masive din Oradea?
Postat 16 Mai 2018, 04:30 de User anonimizat
Sequoia gigantea
Ce-a ajuns si mia de lei...un puiet de 4m +tva
Postat 15 Mai 2018, 19:13 de excalibur
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON