URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
07 Noiembrie 2020, 17:37

Piețele din Oradea rămân deschise! ADP va demonta ușile și pereții piețelor pentru a le transforma în spații deschise (FOTO / VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Primarul Florin Birta a anunţat, sâmbătă, o soluţie pentru a lăsa în funcţiune pieţele agroalimentare închise în municipiu.

"Să fie deschise!"

Angajaţii Administraţiei Domeniului Public vor demonta până luni uşile şi pereţii pieţelor Rogerius, Decebal şi Nufărul pentru a le transforma în spaţii deschise.

"Produsele agro-alimentare vor fi comercializate în continuare în aceleaşi locaţii, cu respectarea unor reguli", a declarat primarul Birta într-o transmisie pe propria pagină de Facebook.

Edilul a spus că pieţele orădene vor rămâne deschise cu instituirea unor măsuri suplimentare de precauţie împotriva îmbolnăvirii cu Covid-19.

"Până luni, ADP va demara înlăturarea pereţilor laterali din aceste locaţii, care vor putea fi demontaţi, pentru a asigura o circulaţie cât mai bună a aerului, vor fi asigurate fluxuri separate de intrare şi ieşire la fel ca în supermarketuri, masca de protecţie va fi purtată obligatoriu în incintele respective, nu sub nas şi nu sub bărbie", a anunţat primarul.

Cu măsuri de protecţie...

Birta a spus că ADP va rezilia contractele de închiriere a mesei încheiate cu vânzătorii de produse agro-alimentare care vor fi prinşi că nu poartă corect masca de protecție.

Municipalitatea va cere Poliţiei, Poliţiei Locale şi angajaţilor ADP să facă verificări periodice în pieţe cu privire la respectarea măsurilor de siguranţă.

Bazarul se închide!

În ceea ce priveşte vânzarea de produse nealimentare din pieţele Rogerius, Decebal şi Nufărul, secţiunile de bazar se vor închide începând de luni.

La fel, Birta a mai anunţat că Piaţa 100 îşi va suspenda activitatea pe o perioadă nedeterminată începând de săptămâna viitoare, duminică urmând să fie ultima zi în care orădenii mai pot intra la piaţa de vechituri.

Birta şi-a încheiat transmisia cu un apel către orădeni. "Să păstrăm distanţarea socială, să purtăm masca corespunzător, nu sub nas sau sub bărbie, ci să acopere gura şi nasul, pentru că de modalitatea noastră de a ne proteja depinde cum va evalua pandemia şi care va fi indicele de infectare", a spus Birta.

Măsuri cu nemulțumiri

Intervenţia primarului de Oradea are loc la o zi după ce secretarul de stat Raed Arafat a anunţat sistarea activităţii pieţelor închise începând de luni până la scăderea numărului de infectări cu Covid-19.

Măsura a declanşat un val de nemulţumire în rândul producătorilor agricoli, dar şi din partea Asociaţiei Firmelor Bihorene, care le apără interesele, respectiv a ADP, care le închiriază spaţiile de desfacere.

Îngrijoraţi că nu vor avea de unde se aproviziona cu fructe şi legume proaspete, orădenii au luat sâmbătă cu asalt pieţele orădene.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Unu-ncarcă ... doi descarcă !?!
Prostia în stare pură ... și-a dat jos masca.
Postat 08 Noiembrie 2020, 21:26 de CrisDumi
CrisDumi
A construit Bolojan piața si Birta o demolează:::)))) ziua o sa fie piața si noaptea gang bang sa te distrezi si tu putin :::))))
Postat 08 Noiembrie 2020, 01:07 de Sandu2100
PCR transpartinic [SARS-CoV-RO]. Ep.: Bună dimineața don ”Vizir”. De Oradea.
I. "Până luni ADP va demara înlăturarea pereților laterali din aceste locații, care vor putea fi demontați, pentru a asigura o circulație cât mai bună a aerului, vor fi asigurate fluxuri separate de intrare şi ieșire la fel ca în supermarket-uri, masca de protecție va fi purtată obligatoriu în incintele respective, nu sub nas şi nu sub bărbie", a anunțat primarul.” 1. Despre dezinfectarea eficientă a aerului în spații închise. La PMO s-a auzit de utilitatea unor aparate UV-C cu circulație forțată a aerului în spații închise ca: MidasAnAir 3040/3040T? II. ”Birta a spus că ADP va rezilia contractele de închiriere a mesei încheiate cu vânzătorii de produse agro-alimentare care vor fi prinși că nu poartă corect masca de protecție.” 1. O măsură eficientă. Care trebuie precedată, obligatoriu, de o atenționare verbală/scrisă. 2. Vremea ”Sfintei amenzi” trebuie să apună şi la PMO! III. ”Municipalitatea va cere Poliţiei, Poliţiei Locale şi angajaților ADP să facă verificări periodice în pieţe cu privire la respectarea măsurilor de siguranță.” 1. Municipalitatea nu poate face şi un copy-paste după modul de termoscanare practicat de capitaliștii de la Kaufland, str. Borşului? Inclusiv cu implicarea personalului DSP. IV. ”Birta şi-a încheiat transmisia cu un apel către orădeni. "Să păstrăm distanţarea socială, să purtăm masca corespunzător, nu sub nas sau sub bărbie, ci să acopere gura şi nasul, pentru că de modalitatea noastră de a ne proteja depinde cum va evalua pandemia şi care va fi indicele de infectare", a spus Birta.” 1. ”România educată”. Încă un episod. Danke schöne Herr ”Ghinion”!
Postat 08 Noiembrie 2020, 01:01 de stefan
Liberalismul orădean vs. genialitatea celui național !?!
Ha, ha, ha ... Piața Rogerius din Oradea se demolează iar Piața Crângași din București se unește cu clădirile de peste drum, ale Liedl și Carrefur !?! PNL este singurul partid de pe planetă unde fiecare edil ori lider local ... face ce-i trăznește prin cap !?! Diversitate în unitate, nu ca la alții pe dos ... ha, ha.
Postat 07 Noiembrie 2020, 22:56 de CrisDumi
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON